Zoekt u een vakantiehuis in Denemarken dan bent u hier op de juiste site. Wij hebben meer dan 5000 vakantiewoningen in ons bestand zitten. Goedkoop een vakantiewoning huren vaak direct bij de eigenaar. Schitterende vakantiehuisjes, bungalows, chalets, boerderijen en appartementen voor iedereen is wel wat te vinden.
Het Koninkrijk Denemarken is het zuidelijkste Scandinavische land. Denemarken bestaat voornamelijk uit het schiereiland Jutland en ongeveer 450 eilanden. Bent u uitgekeken op de traditionele vakantielanden zoals Duitsland, Frankrijk of Italië, dan moet u zeker eens een vakantie gaan boeken naar Denemarken. Een schoon land zowel letterlijk als figuurlijk!

Direct zoeken en boeken kijk hier!

Goedkoop op vakantie naar Denemarken

Denemarken is een constitutionele monarchie, het staatshoofd is Margaretha II. Ook Groenland behoort tot het Deense koninkrijk, evenals de Faeroer eilanden. Het grootste deel van Denemarken wordt gevormd door het schiereiland Jutland (Jylland). De hoofdstad is Kopenhagen en ligt op het grootste van de Deense eilanden, Seeland, wat door een smalle zeestraat, de Sont, gescheiden is van Zweden. Ook de eilanden Funen (Fyn) (nu verbonden met Jutland), het in de Oostzee gelegen Bornholm, Lolland, Falster en Langeland behoren tot Denemarken. Ten zuiden van Denemarken ligt Duitsland. Ten westen ligt de Noordzee, ten noorden het Skagerrak en ten oosten het Kattegat en de Oostzee. Denemarken is het kleinste land van Scandinavië, maar niet minder bijzonder. Het is het land van de sprookjes van Hans Christian Andersen, van de maagdelijke stranden van Jutland, van de stad Kopenhagen, Smorrebrod (roggebrood met haring) en de vele verrassende eilandjes, zoals Lolland, Mon en natuurlijk Seeland. Denemarken heeft wel iets van Nederland: boerderijen, kleine dorpjes, akkers en weilanden, steden en karakteristieke kerkjes. Denemarken heeft ook een lange kuststrook (7500 kilometer lang) met vele stranden. Vooral bij Jutland liggen prachtige stranden. In de musea in Aalborg en Roskilde herleven de Vikingtijden. In Roskilde zijn meerdere Vikingschepen te bewonderen en worden ook Vikingschepen nagebouwd.

 

Groot aanbod aan vakantiewoningen

Wie nog wil baden in ruimte, kan terecht in het noorden van Jutland. Brede zandstranden, interessante bezienswaardigheden en de mooie streek rond de Limfjord is, net als het Merengebied rond Silkeborg, ideaal voor watersportliefhebbers. Het veelzijdige Oost-Jutland is door de veilige zandstranden en vele attracties heel geschikt voor vakanties met kinderen. Een bij ons onbekend verschijnsel is hier het rijden met de auto over het zand. Een uiitstekend gezinsvakantiegebied met veel mooie, brede zandstranden is het rustige West-Jutland. Naast het vermaarde Legoland, bezit West-Jutland ook veel andere attracties en musea zoals op het gebied van de Vikingen,die in dit gebied een belangrijke rol hebben gespeeld. Een van de grote toeristische attracties in West-Jutland is Legoland, in het plaatsje Billund. Het is een wereld gebouwd van legosteentjes, met bekende plekjes uit Europa, zoals de Amsterdamse grachten. Een van de grootste bouwwerken is de bekende rots in Noord-Dakota van de vier Amerikaanse presidenten, gemaakt van 2,5 miljoen stukjes lego. Je kunt zelf ook wat bouwen met de steentjes die je ter beschikking krijgt. Lego is overigens een samentrekking van het Deense leg godt wat speelgoed betekend. Zuidoost-Jutland kan worden beschouwd als de Deense fjordenstreek. Aan de fjorden, waar watersporters zich kunnen uitleven, liggen interessante steden als Sonderborg, Aabenraa, Horsens, Haderslev en Kolding, met vele bezienswaardigheden.

Funen biedt met de volop mogelijkheden voor een romantische vakantie in de tuin van Denemarken. Dit vanwege de vele wilde rozenstruiken. Het heuvelachtige landschap is zeer geschikt voor fietsroutes. Odense is de geboorteplaats van Hans Christian Andersen. In deze stad zijn veel herinneringen aan de bekende sprookjesschrijver te vinden. In de oude havenstadjes kunt u genieten van een maritieme sfeer. Seeland wordt gekenmerkt door veel groen, talrijke goede stranden en interessante stadjes. In Roskilde kunt u het fraaie Vikingschepenmuseum bezoeken en de Domkerk, waar de Deense vorsten begraven liggen. Het eiland Mon, ten zuidoosten van Kopenhagen, heeft schitterende krijtrotsen. In De eilanden Lolland en Falster geven landelijke rust en zijn door de kilometerslange witte zandstranden uitermate geschikt voor een strandvakantie. Voor leuke uitstapjes tussendoor bieden deze eilanden voldoende keuze uit musea en attracties. Het noorden van het eiland Seeland is een populair vakantiegebied. Op korte afstand van Kopenhagen valt hier onder meer te genieten van heerlijke zandstranden, intieme badplaatsen en volop kunst en cultuur.

Particuliere vakantiehuisjes

De gemoedelijke hoofdstad van Denemarken is Kopenhagen. Het is een havenstad vol charme en culturele schatten. U kunt hier het unieke Tivoli bezoeken. Het is een amusementspark met pantomimetheater, concertzalen, theaters en veel vuurwerk. Verder staat Kopenhagen bekend om Den Lille Havfrue, het op Andersens sprookje geinspireerde beeldje van de kleine Zeemeermin.

In de Oostzee ligt een buitenbeentje: het 600 vierkante kilometer grote eiland Bornholm. Het bezit heuvels, vlak land, rotsen, kloven, meren, bossen en betoverende stranden. En niet te vergeten vele sfeervolle stadjes. Je kunt er heerlijk wandelen langs de speciale kustweg en fietsen over oude spoordijken.

 

 

 

 

Vakantiehuis in Denemarken zoeken kijk hier!