Beleef dit jaar een heerlijke reis naar de mooie Adriatische Kust in Italië. Geniet van de mooie Italiaanse stranden en ga met ons mee op de mooiste excursies in de omgeving. We bezoeken de mooie stad Ravenna, Gradara met haar middeleeuwse kasteel en u kunt belastingvrij winkelen in het ministaatje San Marino. Bovendien kunt u mee op onze dagtochten naar de geweldige steden Venetië en Florence. Beleef een droomvakantie aan de Adriatische Kust.

 

 

 

 

Accommodatie

Hotel Pinocchio is een gezellig familiehotel in de badplaats Cattolica. Het hotel is gelegen in het centrum nabij de vele gezellige cafeetjes en restaurantjes. Op slechts 200 meter vindt u het mooie strand. Het hotel beschikt over een lift, restaurant, bar en terras. Uw kamer is keurig ingericht en voorzien van tv, en badkamer met douche en toilet. Bovendien beschikken alle kamers over een balkon (m.u.v. de éénpersoonskamers). 's Morgens staat er een heerlijk ontbijtbuffet voor u klaar en 's avonds is er een 3- gangen keuzemenu. 

Programma

Vrijdag

Met de servicelijnen wordt u naar ons verzamelpunt gebracht. Na een lekker kopje koffie met gebak vertrekken we naar ons overnachtingshotel in Duitsland. Onderweg stoppen we voor de lunch (excl.). ‘s Avonds genieten we in het hotel van een diner.

 

 

Zaterdag

Na het ontbijt maken we ons klaar voor het vervolg van onze reis naar Italië. Onderweg passeren we de mooie berglandschappen van Oostenrijk en Noord-Italië. U wordt vriendelijk ontvangen door de hotelier en de kok zorgt voor een heerlijk welkomstdiner.

 

Zondag - Ravenna

In de ochtend kunt u bijkomen van de reis en kennis maken met de gezellige badplaats Cattolica met zijn vele terrasjes en ijssalons. Ook kunt u een eerste bezoek aan het strand brengen en genieten van de Adriatische Zee. 's Middags nemen we u mee naar Ravenna. Deze stad is uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoedstad. Er zijn in Ravenna veel bezienswaardigheden, maar de meest bekende zijn de mozaïeken die in diverse kerken te zien zijn.

Maandag - rondleiding Florence

Vandaag een dagtocht naar Florence, de oude hoofdstad van Toscane bekend uit de periode van de Renaissance. Natuurlijk loopt u over de 14e-eeuwse Ponte Vecchio, een brede brug over de rivier de Arno waar men later bogen en winkeltjes op heeft gebouwd. Ook andere bezienswaardigheden uit de tijd van de Renaissance komen aan bod tijdens een rondleiding met een Nederlandstalige gids. U zult onder de indruk zijn van de vele hoogtepunten als de Dom en de vele prachtige kerken en pleinen. 's Middags bent u vrij om zelf de stad te verkennen en te genieten van het schitterende Florence. Vergeet niet een gezellig terrasje op te zoeken en te genieten van de Italiaanse keuken of een heerlijke cappuccino. Beleef een geweldige dag in Florence.

 

Dinsdag - Gubbio

Na het ontbijt rijden we het binnenland in naar het mooie plaatsje Gubbio in Umbrië. De stad kent een rijke historie en wordt gezien als één van de best bewaarde middeleeuwse stadjes van Italië. De smalle straatjes en vele paleizen en kerken zorgen voor een indrukwekkend geheel. Voor een echt mooi uitzicht beklimt u de diverse trappetjes die leiden naar het plein Piazza della Signoria. In de loop van de middag gaan we terug naar Cattolica waar u nog even lekker naar het strand kunt gaan.

 

Woensdag - markt Rimini en Gradara

Er is vandaag markt in Rimini, dus nemen we u hier mee naar toe. Ga op zoek naar de leukste souvenirs! Natuurlijk kunt u ook op het strand of op een terrasje genieten van de zon. 's Middags brengen we een bezoek aan Gradara. Deze stad bevindt zich in de binnenlanden van de Adriatische Kust op de grens van de Romagna met Le Marche. Gradara is bekend vanwege het schitterende kasteel dat één van de best bewaarde middeleeuwse bouwwerken is van Italië. Het kasteel staat op een heuvel op 142 meter hoogte en de hoofdtoren, welke 30 meter hoog is, domineert de hele vallei. Bezichtig het middeleeuwse kasteel (excl.) en geniet van het mooie uitzicht over de omgeving.

 

Donderdag - Venetie

Vroeg in de ochtend vertrekken we naar Venetië, de gondelstad. Het wordt een lange dag, maar deze excursie is zeker de moeite waard. In Venetië maken we een boottocht over de Laguna naar het San Marco plein. Dit is één van ‘s werelds mooiste pleinen en het bruisende middelpunt van Venetië. Vervolgens heeft u enkele uren de tijd om zelf deze prachtige stad te verkennen. Bezoek één van de vele bezienswaardigheden zoals de San Marco, de Rialtobrug of het Dogenpaleis. Natuurlijk kunt u ook een sfeervolle gondeltocht maken. Venetië biedt u mogelijkheden genoeg. Beleef een heerlijke dag in deze fantastische stad. In de loop van de avond keren we terug in ons hotel.

 

 

Vrijdag - San Marino

Slaap vandaag lekker uit en geniet van de omgeving. Na een rustige ochtend nemen we u mee naar San Marino. Dit ministaatje is gelegen op een berg en biedt een geweldig uitzicht over de omgeving. Bezienswaardig zijn de drie kastelen en de oude kerk. Natuurlijk kunt u ook gaan winkelen, veel producten zijn hier aanzienlijk goedkoper! Beleef een heerlijke middag in het bijzondere San Marino.

 

Zaterdag

Helaas is het vandaag tijd om de Adriatische Kust te verlaten en te beginnen aan de terugreis. We gaan op weg naar ons overnachtingshotel. Na diverse stops onderweg arriveren we aan het begin van de avond bij ons hotel in Zuid-Duitsland waar we ook dineren.

 

Zondag

Na het ontbijt reizen we terug naar Nederland. Aan het eind van de middag komen we aan op ons verzamelpunt. We eindigen de reis hier met een afscheidsdiner. Vervolgens brengen onze servicelijnen u terug naar uw opstapplaats.

 

Boek een overnachting in Nuland

Wanneer u uitgerust aan uw vakantie wilt beginnen of aan het eind van de reis nog lekker wilt nagenieten van alle indrukken, kunt u een overnachting in hotel van der Valk Nuland bijboeken. Door de samenwerking die wij met het hotel hebben, kunnen wij u speciale overnachtingstarieven aanbieden. Klik hier voor uw reservering.

 

Excursies

•Bezoek aan Ravenna
•Bezoek aan Florence incl. rondleiding met Nederlandstalige gids
•Bezoek aan het middeleeuwse stadje Gubbio
•Bezoek aan de markt in Rimini
•Bezoek aan Gradara
•Dagtocht naar Venetië incl. boottochtje
•Bezoek aan San Marino

 

 

 

Inclusief

•Vervoer per luxe bus, die de gehele reis bij u blijft, voorzien van video, airco en toilet
•Begeleiding door uw chauffeur, tevens reisleider
•Comfortabele overnachting op de heen- en terugreis in Duitsland op basis van halfpension
•Verblijf in Hotel Pinocchio op basis van halfpension
•Kamer met douche en toilet
•Koffie met gebak op de heenreis
•Afscheidsdiner in Nederland
•Alle genoemde excursies

 

Exclusief

•Reserveringskosten Euro 20,- per boeking (Euro 10,- via internet)
•Calamiteitenfonds Euro 2,50 per boeking

 

Deze reis boeken kijk hier!

Voor meer leuke reizen Kijk hier!Peter Langhout