Deze vakantiewoning biedt u een unieke gelegenheid om ècht even helemaal op uzelf en met elkaar te zijn. Met haar afgelegen ligging onderaan de dijk en aan de voet van het natuurgebied Nationaal Park Lauwersmeer is deze woning een garantie voor rust en ruimte.
De woning is te bereiken via een eigen weg met eigen parkeergelegenheid.
De vakantiewoning is een voormalige dijkwachterswoning. De Lauwerszee grensde vroeger tot aan de dijk. De dijkwachter en zijn gezin werden door het "Wetterskip" beloond, maar men moest natuurlijk ook nog op andere wijze in het levensonderhoud voorzien en dat deed men door schapen en kippen te houden, de eigen moestuin en fruitbomen te bewerken en mee te werken bij andere boeren ten tijde van ploegen, zaaien en oogsten. Het hele leven draaide in feite om de natuur, met al haar pracht en kracht en dat voelt u op deze plek intens.

 

Ligging

Aan de voet van het natuurgebied Nationaal Park Lauwersmeer, op een unieke locatie, ligt deze vakantieboerderij. De vakantiewoning biedt plaats voor 2 t/m 26 personen en is tevens bij uitstek geschikt als locatie voor cursussen, workshops en tuinfeesten. Het is een voormalige dijkwachterswoning onder aan de slaperdijk, 5130 m2 tuin, omzoomd door bomen. Paardenbak en stal, grote vijver, vuurplaats, badhuisje (voormalig Kalverhuisje), atelierruimte (Sylhok) en stookhut. Boven op de dijk het enige voormalige Contributiehuisje van Nederland. Een unieke locatie voor vogelaars en andere natuurliefhebbers. Prachtig uitzicht. Binnen geheel verbouwd met een open keuken in de nostalgische woonkamer, 6 slaapkamers waarvan 1 gelegen in het bijgebouw het "Sylhok" en een bijkeuken met een piano. Een weldadige oase van rust en ruimte, ook geschikt voor het zelf houden van cursussen.


Interieur

De boerderij beslaat een aantal gebouwen: Als eerste natuurlijk het huis zelf, dat ondanks een aantal aanpassingen nog steeds de sfeer van vroeger ademt. Binnen is veel gewerkt met hout waardoor de warmte en natuur u tegemoet stralen. Dan is er nog het zgn. "Kalverhuisje". Dit prachtige, kleine stalletje, gebouwd met ouderwetse baksteentjes dat geheel gerenoveerd nu dienst doet als badhuisje (met 3 wastafels, 2 douches, waarvan 1 met zitbad voor moeders (of vaders) met kinderen, 2 toiletten en aan de buitenkant een royale aanrecht met 2 spoelbakken).
Het "Kalverhuisje" heeft ook centrale verwarming.

Verder is er het "Sylhok", nu in gebruik als garage/schuur, maar welke tevens gelegenheid biedt tot gebruik als atelier. Boven het "Sylhok" is in juli 2006 een nieuwe slaapverdieping gebouwd (slaapkamer 6, te bereiken via een vaste trap) die plaats biedt aan 8 personen d.m.v. vier tweepersoonsbedden. Voor deze bedden dienen slaapzakken te worden meegebracht. Het "Sylhok" heeft geen verwarming maar is wel goed geïsoleerd en is voorzien van een nieuw dak.

Tenslotte is er helemaal achter in de tuin een ruime paardenbak en stal, ruim genoeg voor twee paarden of drie pony's.
In de tuin zelf bevindt zich een vijver en een plek om kampvuur te maken en te barbecueën.
Als u op het juiste moment aanwezig bent, kunt u vrij genieten van het verse fruit van onze struiken en bomen.Indeling van het huis

Beneden treft u een gezellige woonkamer aan met open keuken waar u nog steeds de ouderwetse sfeer kunt proeven.
In de open keuken bevindt zich een draaitrap naar de bovenverdieping waarna u toegang heeft tot de slaapkamer aan de voorkant die voorzien is van 3 eenpersoonsbedden (slaapkamer 3), de slaapkamer in het midden die voorzien is van een tweepersoonsbed en 2 eenpersoonsbedden (slaapkamer 4) en de daarachter gelegen slaapkamer die voorzien is van een tweepersoonsbed type lits-jumeaux en 2 kinderbedjes (slaapkamer 5). Slaapkamer 5 is ook afzonderlijk bereikbaar middels een vlizotrap vanuit de bijkeuken.
Achter de woonkamer ligt een slaapkamer die voorzien is van een groot waterbed (bv voor echtpaar met kind) en een twijfelaar die geschikt is voor 1 à 2 volwassenen of 2 kinderen (slaapkamer 1). Naast deze slaapkamer is de proviandkamer die tevens plaats biedt voor emmers, stofzuiger, etc.

 

 Tegenover deze kamers liggen de badkamer (voorzien van een wastafel, douche, ligbad en een toilet) en de waskamer met een wasmachine, strijkplank, een strijkijzer en eengrote koelkast met diepvries. Aan het einde van deze gang is er nog de genoemde bijkeuken met een extra toilet en wastafel en een piano. Hier heeft u een tweede uitgang naar buiten; de eerste is in de hal naast de keuken in de gang, schuin tegenover slaapkamer 1. Het verdient de voorkeur om de tweede uitgang te gebruiken; zeker 's winters of in de natte periodes kunt u hier uw schoenen uitdoen en blijft de rest van het huis schoon.

Naast de bijkeuken ligt nog een slaapkamer die voorzien is van een tweepersoonsbed en een eenpersoonsbed (slaapkamer 2, gelegen onder slaapkamer 5).

Kort overzicht m.b.t. de slaapkamers:
Slaapkamer 1: tweepersoons waterbed + twijfelaar (voor 1 of 2 personen).
Slaapkamer 2: tweepersoonsbed + eenpersoonsbed.
Slaapkamer 3: 3 eenpersoonsbedden.
Slaapkamer 4: tweepersoonsbed + 2 eenpersoonsbedden
Slaapkamer 5: tweepersoonsbed (lits-jumeaux) + 2 kinderbedjes.
Slaapkamer 6: 4 tweepersoonsbedden (kamer is gelegen in het "Sylhok").
Extra aanwezig zijn nog 3 eenpersoons vouwbedden die bijgeplaatst kunnen worden. Er zijn géén stapelbedden.
Beneden geschikt voor minder- of invaliden. De gang is breed en heeft een houten vloer, evenals de woonkamer.
De bovenste verdieping is geheel gestoffeerd met een herfstachtige, warme vloerbedekking.

De keuken is voorzien van een tafelmodel koelkast, vaatwasser, 2 kooktoestellen (totaal 7 pits), oven/grill, magnetron, mixer en een koffiezetapparaat.
Er is voldoende serviesgoed, pannen, bestek e.d. aanwezig voor 24 personen. De woonkamer is voorzien van een tv met satelliet aansluiting. In de tuin vind u voldoende tuinmeubilair. Tegenover de voordeur staat ook nog een zgn. "stookhut"; hier wonen soms poezen en er staan een bezem en een sneeuwschuiver en een bolderkar.

Rintjeshoek en de regio Lauwersland combineren cultuur, natuur, historie en recreatie op een veelzijdige manier. Een wijds en tegelijk ruw landschap met oerdieren als de Schotse Hooglander, het Koninkspaard. Serene luchten met de dreigende silhouetten van diverse roofvogels. Ervaar de prachtige en verassende lichtval ieder jaargetijde weer, ieder uur van de dag. Voor de vogelaars kan het eigenlijk niet mooier: vele ganzen wieken boven langs en met hun onderlinge roep laten zij ons delen in hun vrijheid. In het Nationaal Park Lauwersmeer broeden en verblijven vele zeldzame soorten vogels. Staatsbosbeheer biedt volop mogelijkheden om deze tijdens excursies te bewonderen. De regio Lauwersland biedt vele mogelijkheden tot vermaak: Kano's, zeilbootjes, zwemmen, paardrijden maar ook diverse cultureel getinte uitstapjes behoren tot de mogelijkheden. Kollum is een heel gezellig, authentiek plaatsje met toch alle moderne winkels voorhanden die men tegenwoordig verlangt. De plaatselijke VVV kan u van alle gewenste informatie voorzien, maar ook op Rintjeshoek zelf is al veel informatie voorhanden.

 

Omgeving

Winkels 4,5 km
Water 1100 meter
Stad 15 km
Golf 25 km
Zee 6 km
Fietsverhuur 4,5 km
Manege 4,5 km
Bar 4,5 km
Pretpark 10 km
Strand 8 km
Watersport 1100 meter
Openbaar Zwembad 5 km
Speeltuin 10 km
Restaurant 1500 meter
Midgetgolf 10 km
Geldautomaat 4,5 km
Supermarkt 4,5 km
Bakkerij 4,5 km
Afstand vanaf Utrecht 175 km
Internationale luchthaven 175 km
Openbaar Vervoer 1100 meter
Afstand tot de Hoofdstad 175 km
Train station distance 15 km
Stop bus distance 4 km
City distance 4 km
Super market distance 4 km

Informeer hier voor de beschikbaarheid geef de gewenste periode en het object op!