Algemeen

Catalonië is een regio in het noordoosten van Spanje dat grenst aan de Middellandse Zee. Het is een autonome regio waar men Catalaans en Spaans spreekt.
Aan de kust heerst er een mediterraan klimaat met zachte winters en warme zomers. In het binnenland zijn de winters koud door de Catalaanse Pyreneeën die een hoogte van bijna 3500 kunnen bereiken.
Deze regio onderscheid zich van de rest van Spanje onder meer door het historische karakter. Er zijn veel middeleeuwse dorpjes, maar ook gotische en Romaanse invloeden.

 

 

Steden

Barcelona is de hoofdstad van de Catalaanse provincie. Deze zonovergoten stad barst van de kunst en cultuur. Op verschillende plekken in het centrum en in het sprookjesachtige Parc Güell vindt u de bijzondere architectuur van Gaudí. Maar ook de verschillende gotische kathedralen en plaleizen in de stad zijn een lust voor het oog.
Barcelona bruist dag en nacht, met talloze mogelijkheden om te eten, drinken en uit te gaan. Zo zijn er marktplaatsen, tapas bars, paella- en visestaurants. Ook de wandelpromenade Las Ramblas is er vol van. In de latere uurtjes kunt u terecht in een van de hippe nachtclubs van de wijk Raval. Barcelona is een perfecte plek om je reis door Catalonië te beginnen. Kijk voor goedkope vliegtickets barcelona op vlucht24.nl!
Iets minder druk is de stad Girona, ten noordoosten van Barcelona. Deze stad is authentiek, met romantische straten, festivals, concerten en talloze eetgelegenheden. Het is een plek die te voet goed te verkennen is.
In het zuiden van Catalonie, aan de Middellandse Zee, ligt de historische stad Tarragona. De overblijfselen van Romeinse overheersing zijn hier duidelijk zichtbaar. Bezoekt u ook Museo Nacional Arqueológico de Tarragona en het Museo de la Romanidad de Tarragona voor bijzondere Romeinse collecties.

 

Badplaatsen

De meest populaire badplaatsen in deze regio zijn de Costa Brava en Costa Dorada. Hier liggen onder andere de steden Salou en Blanes. Deze plaatsen staan bekend om het bruisende nachtleven en trekken iedere zomer vele jonge vakantiegangers.
Daarnaast bieden deze badplaatsen tal van mogelijkheden om van de zee en het strand te genieten. Zo is er La Platja del Vorador bij Mataró: een enorm zandstrand vol met familie- en sportactiviteiten. Daar tegenover staat bijvoorbeeld het rustige strandje Cala Llengüadets bij Salou waar u heerlijk kunt genieten van het fijne zand en heldere water.

 

 

Bijzondere gebouwen

La Sagrada Familia is een van Gaudí's meest beroemde gebouwen in Barcelona. Het is een gigantische gotische kathedraal die al sinds 1882 gebouwd wordt. De constructie zal nog 30 tot 80 jaar door gaan. Wanneer u om dit gebouw heen loop zal het u direct opvallen hoe de bouwstijlen van elkaar verschillen.
Teatre-Museu Dalí in Figueres is een bijzonder museum dat het leven en werk van Salvador Dalí prachtig samenvat. Het gebouw heeft een roze muur met de bekende eivormen erboven en is omringd met verschillende bizarre beelden.

Activiteiten

Behalve zonnige stranden zijn er in Catalonië ook aantrekkelijke gebieden voor sportactiviteiten. De Catalaanse Pyreneeën in het noorden zijn ideaal voor een wandel- of skivakantie.
In de Nuria vallei wandelt u door een groene oase met prachtige vergezichten. Vanuit daar is er de mogelijkheid om een aantal bergen te beklimmen, zoals de Puigmal.
Een aantal goede ski-oorden zijn Baqueria Beret, Masella en La Molina.