· 

Korting 17 daagse Rondreis Sri Lanka Klassiek en ontdek de tempels en ontmoet de olifanten

Korting 17 daagse Rondreis Sri Lanka Klassiek en ontdek de tempels en ontmoet de olifanten

Bent u op zoek naar een rondreis ✅ Sri Lanka, dan hebben wij voor u een hele mooie aanbieding gevonden met momenteel kortingsacties!  

Door 853 gasten beoordeeld met een 8.2  Erg goed

 

Indrukwekkende tempels, cultuur & exotische natuur

Ontmoet vertederende olifanten in Uda Walawe

Breng een bezoek aan de imponerende Leeuwenrots

Inclusief fietstocht door Polonnaruwa

Smullen van curry's: álle diners zijn inbegrepen

 

17 dagen

 

Onze lokale reisleiders

Op veel van onze rondreizen vertelt een lokale reisleider u alles over zijn of haar land. Deze reisleiders spreken doorgaans gewoon Nederlands.

Ze vertellen u álles over de plaatsen en de bezienswaardigheden die u bezoekt. Ze kennen het land natuurlijk als geen ander en kunnen u de beste tips geven. Waar zitten de leukste souvenirwinkels? Waar heb je het mooiste uitzicht? Hoe zeg je hier 'Goeiemorgen '? Waar kun je lekker eten?...

Even voorstellen

We hebben heel veel bestemmingen en dus ook heel veel reisleiders. Welke reisleider op wélke reis meegaat weten we pas kort van tevoren en is daarom altijd onder voorbehoud. Hieronder maakt u alvast kennis met een of meer van onze lokale reisleiders (we hebben er natuurlijk nog veel meer!).

 

Reisleider Manu

 

Korting 17 daagse Rondreis Sri Lanka Klassiek en ontdek de tempels en ontmoet de olifanten

Op de theeplantages van Sri Lanka

 

 

Wist u dat Sri Lanka ‘Gezegend Eiland’betekent? Een prachtige en bijzonder treffende naam voor de parel van de Indische Oceaan. We duiken het koloniale verleden in van koninklijke steden en ontdekken hoezeer de verering van Boeddha het dagelijks leven bepaalt. In talrijke tempels worden bloemenoffers gebracht. De glooiende, frisgroene theeplantages in het binnenland vormen het perfecte decor om een kopje Ceylonthee, made in Sri Lanka, te drinken. Wuivende kokospalmen, idyllische vissersplaatsjes, vertederende olifanten en een tropische begroeiing maken de unieke sfeer van dit eiland compleet.

 

Dagprogramma

 

Dag 1 • Amsterdam-Colombo

Nachtvlucht (met overstap in Doha) van Amsterdam naar Colombo. Gelukkig is er in Doha voldoende te beleven en voor u het weet staat u in het exotische Sri Lanka!

 

Korting 17 daagse Rondreis Sri Lanka Klassiek en ontdek de tempels en ontmoet de olifanten

Dag 2 • Colombo-Negombo

Sri Lanka - strand

 

Na de ontvangst op de luchthaven rijden we naar Negombo. De vrije middag is welkom, om bij te komen van de vlucht en te wennen aan het klimaat. Reisafstand ca. 20 km.

Korting 17 daagse Rondreis Sri Lanka Klassiek en ontdek de tempels en ontmoet de olifanten

Dag 4 • Anuradhapura, stadsbezoek

 

 

Anuradhapura heeft een zeer belangrijke rol gespeeld als politiek en cultureel centrum van het land. Tegenwoordig bestaat de stad uit twee gedeeltes; enerzijds de antieke ruïnestad met diverse cultuurhistorische monumenten, anderzijds de moderne nederzetting. In de ochtend bezoeken we de beroemde opgravingen, het 'loverstempeltje' Isurumuniya, de 'Bo-Tree', één van de oudste bomen ter wereld, de geweldige indrukwekkende stoepa Ruwanmelisseya en vele zeer oude restanten uit een bloeiend verleden.

Dag 5 • Sigiriya

 

Op weg naar Polonnaruwa maken we een stop bij Sigiriya om de beroemde Leeuwenrots te beklimmen (exclusief entreegelden), één van de meest imponerende plaatsen van Sri Lanka, hierbij zien we de resten van diverse fresco’s halverwege de opgang. Bovengekomen zien we de restanten van het paleis en kunnen we genieten van een fenomenaal panorama. Onderweg naar Polonnaruwa gaat u op de thee bij een lokale familie in een typisch Sri Lankaans huis. De komende twee nachten brengen we door in Polonnaruwa. Reisafstand ca. 175 km.

Dag 6 • Polonnaruwa, stadsbezoek

 

 

In de ochtend staat er een stadstour (deels per fiets!) door de indrukwekkende ruïnestad Polonnaruwa op het programma. Hier vinden we de restanten van het koninklijk paleis, zoals het bad, de beroemde liggende Boeddha en het schitterende beeld van koning Parakramabahu. Rondom de stad liggen eindeloze rijstvelden tegen een achtergrond van steenrotsen. De middag is ter vrije besteding.

Dag 7 • Dambulla-Matale-Kandy

 

 

We gaan op weg naar Kandy, de laatste koningsstad (in 1815 kwam hier, na de verovering van de stad door de Engelsen, een eind aan het Singalese koninkrijk, dat 2300 jaar had bestaan). De stad is magnifiek gelegen tussen de heuvels van het centrale bergland en aan een klein stadsmeer. Onderweg bezoeken we de gouden grottempel van Dambulla*. De voor de Tamils gevluchte koning Valagam Bahu vond hier zijn ideale schuilplaats. Toen hij later de stad heroverd had, liet hij uit dankbaarheid de grotten ombouwen tot tempels. De koningen die na hem kwamen sierden de grotten op met talloze boeddhabeelden en schitterende fresco’s, waarvan de oudste ruim 2000 jaar oud zijn! In Matale bezoeken we de specerijentuin, waar we ook lunchen. Vervolgens rijden we naar Kandy, waar we de komende drie nachten verblijven. Reisafstand ca. 175 km.

Dag 8 • Kandy, stadsbezoek

 

 

Vandaag verkennen we Kandy. Zo bekijken we de beroemde Tempel van de Tand, waar de linkerbovenhoektand van Boeddha wordt bewaard en de Peradeniya botanische tuinen met een schat aan exotische planten, bomen en struiken. Tenslotte nemen we een kijkje bij het edelstenenmuseum (Sri Lanka is de grootste producent van gekleurde edelstenen in de wereld) en een ‘arts & crafts’-centrum, waar u wellicht een mooi souvenir vindt. Dat Kandy hét centrum van de traditionele cultuur van Sri Lanka is, merken we ook later op de dag. We gaan dan namelijk cultuurproeven tijdens een wervelende show met muzikanten en acrobatische dansers.

Dag 9 • Kandy, vrije dag

 

Een vrije dag in Kandy. Gaat u de stad op eigen gelegenheid ontdekken of boekt u via uw gids een optionele excursie, zoals een bezoek aan de drie tempels Gadaladeniya, Embbekke en Lankathilake? Of kiest u voor de tour naar de stammelingen in Mahiyanmganaya?

Dag 10 • Nuwara Eliya-Bandarawela

 

We verlaten Kandy en gaan dieper het bergland in. Reist u per bus of kiest u voor de ca. 2 uur durende optionele treinrit van Nanu Oya (nadrukkelijk onder voorbehoud van beschikbaarheid tickets) naar Bandarawela. Een mooie tour, door fraaie landschappen. Al gauw glijden de groene heuvels van eindeloze theeplantages voorbij. Hier komt de bekende Ceylonthee vandaan. We nemen vandaag ook een kijkje bij een theefabriek en natuurlijk nippen we hier aan een gratis kopje echte Ceylonthee. Onderweg zien we diverse landschappen met mooie watervallen. Neem vandaag een trui of vest mee want het kan hier fris zijn. Overnachting in Bandarawela. Reisafstand ca. 158 km.

Dag 11 • Bandarawela-Embilipitiya

 

We verlaten langzaam aan het bergland en dalen weer af naar tropische temperaturen. We bezoeken vandaag het Elephant Transit Home in Uda Walawe. Jonge olifantjes die op de één of andere wijze uit hun natuurlijke omgeving zijn geraakt, worden hier verzorgd. In de namiddag kunt u optioneel een bezoek brengen aan het safaripark Uda Walawe in de omgeving van Embilipitiya voor een jeepsafari waarbij de kans groot is om olifanten te zien! Ook een jeeptocht naar en door het wat verder gelegen Yala safaripark, met nóg meer wilde dieren, zoals olifanten, luipaarden, beren en krokodillen, is mogelijk. Noot: het kan zijn dat het Yala safaripark in september en oktober gesloten is. De komende nacht zullen we doorbrengen aan het Chandrikameer. Reisafstand ca. 167 km.

Dag 12 t/m 15 • Galle-Koggala

 

Via een mooie tocht door het binnenland rijden we op dag 12 naar Galle. In deze oude VOC-stad zien we het beroemde en unieke Dutch Fortress uit de Nederlandse VOC-tijd, één van de best bewaarde forten in Azië uit deze koloniale periode. Vervolgens gaan we naar de badplaats Koggala voor de komende 4 nachten (op de laatste dag heeft nog de gehele dag de kamer tot uw beschikking) in het Koggala Beach Hotel. Of boekt u tegen een toeslag een van de upgrades? Alle informatie hierover vindt u onderaan het tabblad Hotels. Heerlijk relaxen, zwemmen, genieten van de tropische omgeving en de Indische Oceaan. Reisafstand ca. 150 km.

Dag 16 • Koggala

 

U heeft vandaag nog de hele dag de kamer tot uw beschikking. Relax nog heerlijk in uw strandhotel en geniet van een laatste diner met de groep. In de loop van de avond volgt uw transfer naar de luchthaven van Colombo (ca. 135 km) voor de terugvlucht naar Amsterdam.

 

Of boekt u een verlenging in één van de heerlijke strandhotels?

Dag 17 • Amsterdam

Aankomst in Amsterdam. Einde van een onvergetelijke reis.

Meer info en of reserveren kijk hier!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Korting 17 daagse Rondreis Sri Lanka Klassiek en ontdek de tempels en ontmoet de olifanten

Reactie schrijven

Commentaren: 0