· 

De Allier mooi gebied in de Auvergne

De Allier ✅ mooi gebied in de Auvergne

De Allier is nog geen druk toeristisch gebied. Het lijkt of hier de tijd stil gestaan heeft. De natuur is hier op zijn mooist en veelal nog ongerept. Voor rustzoekers en natuurliefhebbers is dit de plek om eens op onderzoek te gaan!

Hier is het echte Franse platteland behouden gebleven. Glooiende akkers en rust kenmerken de streek.

 

 

Omgeving: 

Apremont sur Allier, één van de mooiste dorpjes van Frankrijk, ook bekend om zijn prachtige Parc Floral. Een Engels dorp midden in Frankrijk. Anton Pieck kan hier zijn hart ophalen.

Net voorbij Appremont ligt Bec du Allier. Dit is een kanaal waar boten met behulp van een liftsluis omhoog gaan om zo de rivier over te kunnen steken. Als u in de buurt bent zeker de moeite waard om eens te bekijken!

 

Zwemmen bij eventueel slecht weer

 

Aqualudique: Op nog geen 30 autominuten (aan de rand van Montlucon) ligt een totaal nieuw aangelegd overdekt zwemparadijs met fantastische glijbaan, beslist de moeite waard om te bezoeken.

Veel tuinen: o.a.Les jardins artistiques du Drulon zie Les Jardins du Drulon.

Zwemmen in een meer: 

Zwemmeer waar onder toezicht gezwommen kan worden, tevens zeilen, surfen etc. op 25 minuten afstand.

Kastelen: In de omgeving zijn diverse kastelen te bezoeken (Sarzay, Saint Chartier, d'Ars, Valençay,Chateau de Meillant, Chateau de Culan, Le chateau de Boussac). 

In de omgeving bevindt zich het huis waar George Sand lange tijd heeft gewoond. U zult veel van deze schrijfster en dichteres terugvinden in de regio; u kunt het museum bekijken en o.a. haar huis bezichtigen, De molen van d'Angibault voor meer info kijk hier.

Golf: Golfbaan op 15 autominuten afstand. Een schitterende 18 holes baan midden in de natuur! Du Val de Cher.

 

Paardrijden: Domaine Les Durands.

Kanovaren Sioule
Kanovaren Sioule

Kanovaren Sioule

Altijd weer een leuke belevenis, midden in de natuur, van die kant heeft u de rivier en de omgeving nog niet gezien. I komt op deze manier op plekken waar u nog noot geweest bent en waar u ook zonder kano nooit zal komen.

U moet niet bang zijn om nat te worden want hoewel het niet diep is zijn er plekken waar het kan gebeuren dat uw kano omslaat en een nat pak krijgt. Houd u daar dus rekening mee als u dit gaat doen. U krijgt bij de kano een ton waarin uw waardevolle spullen waterdicht zijn opgeborgen. Vooral met een groep een leuk avontuur. Aan de eind van de dag ervaart u dat u bent wezen kanoën!

Voor meer info kunt u hier kijken.

Vissen: In omgeving kan volop gevist worden. Het is al leuk om de vissers in actie te zien, die in een snel stromende rivier een forel proberen te verschalken.

Brocantes

Wat ook zeker de moeite waard is zijn de vele brocantes in de omgeving kijk hier voor de agenda!


Montlucon 

Een leuke stad midden in het hart van de Allier, even winkelen in Montlucon, een gezellige grote plaats met verrassende kleine straatjes en volop terrasjes en grote warenhuizen voor de boodschappen. 

In deze stad is ook een oud gedeelte met een kasteel en gezellige doorgangen met leuke restaurantjes!

Vakantie Idee Oké heeft voor u in deze omgeving een leuke vakantiewoning gevonden.

Vakantie Idee Oke heeft voor u een schitterende plek gevonden als uitvalsbasis voor deze omgeving!

 

Vakantiehuis Chauvière 

Voor meer info over deze woning klik op de foto.

Voor beschikbaarheid van dit chalet klik op de kalender.


Reactie schrijven

Commentaren: 0