· 

Kerstreis naar Londen, online boeken


Even helemaal in De kerstsfeer komen, dan MOET je een keer naar Londen gaan. Hier kom je werkelijk in de kerststemming, met die aan overvloed aan kerstsfeer van de hier versierde winkels, echt geweldig!

 

Omschrijving

 

Kerstinkopen doen in Londen is een ware belevenis! In de mooi versierde winkelstraten komt de kerstmuziek u tegemoet en de etalages zijn echt schitterend. Bezoek het sfeervolle Canterbury, de mooiste warenhuizen op Oxford Street en Regent Street en ga met ons mee langs de bekendste bezienswaardigheden van Londen. Krijgt u er al zin in? Boek dan een heerlijk weekend Londen en Canterbury in aanloop naar Kerst.


Dagprogramma

 

Vrijdag - Canterbury

 

Nadat u op de diverse opstapplaatsen bent opgehaald, vertrekken we richting Noord-Frankrijk. Met de ferry varen we naar Engeland. We bezoeken als eerste Canterbury, waar u even de tijd heeft om te genieten van de sfeervolle binnenstad. Canterbury staat bekend als één van de meest gezellige kerststeden van Zuid-Engeland en is dan ook een echte aanrader! Natuurlijk mag ook een bezoek aan de schitterende kathedraal van Canterbury, gelegen in het middeleeuwse centrum van de stad, niet ontbreken. Aan het begin van de avond vertrekken we richting ons hotel aan de rand van Londen. 

 

Zaterdag - Londen

 

Geniet vandaag van de hoofdstad Londen. De chauffeur brengt u naar het centrum. Vervolgens kunt u uitgebreid gaan shoppen. De schitterende kerstverlichting in de beroemde Londense winkelstraten is elk jaar weer een lust voor het oog. Vooral in Oxford Street, Bond Street en Regent Street winkelt u onder een soort dak van prachtige lichtjes. Bewonder de versierde etalages en ga zeker ook langs het indrukwekkende warenhuis Harrods. Aanrader is ook het altijd gezellige Covent Garden, evenals een bezoek aan één van de kerstmarkten in de stad. De data waarop de diverse kerstmarkten gehouden worden zijn wisselend, de eerste openen half november, in december zijn er meer. 


Genoeg gewinkeld? Bekijk dan Londen van bovenaf en stap in de Londen Eye, het bekende reuzenrad in het centrum van de stad. Het is maar liefst 135 meter hoog en vanaf die hoogte kunt u de hele stad en de omgeving zien. Of bindt u liever de ijzers onder op één van de verschillende ijsbanen in de stad? Eén van de bekendste en meest populaire is de ijsbaan bij Somerset House in het centrum van de stad, feeëriek verlicht met lampjes en fakkels. 

 

 ’s Avonds maken we een mooie lichttour door de stad. Bewonder sprookjesachtig Londen onder leiding van een gids. U ziet onder meer de Tower Bridge, de Big Ben en tal van prachtige kerstversieringen. 

 

Zondag – Outletcentrum Ashford

 

Na het inpakken van de koffers beginnen we aan de terugreis. Onderweg brengen we nog een bezoekje aan het outletcentrum in , waar u wellicht nog kunt profiteren van een paar mooie kerstaanbiedingen. Via de ferry en de Franse en Belgische autowegen bereiken we Nederland en brengen we u terug naar uw afstapplaats. U kunt terugkijken op een geslaagde shoppingreis naar Londen!


Algemeen

 

Een kerst stedentrip Londen is geweldig. Zeker in de maanden voor Kerst is een bezoek aan Londen extra de moeite waard. De Engelsen zijn dol op Kerst en beginnen altijd al vroeg met de voorbereidingen. Vanaf november kunt u in Londen genieten van de feestelijke kerstverlichting en prachtig versierde winkeletalages vol sfeervolle kerstartikelen. Op verschillende plaatsen in de stad worden ijsbanen aangelegd voor het echte winterse gevoel. En rondom deze ijsbanen is vaak een kerstmarkt te vinden met leuke en gezellige kramen. Dit jaar kunt u de schaatsen onderbinden op de ijsbaan bij o.a. de London Eye, Hyde Park, Tower of London, Somerset House en Canary Wharf. 

 

Shoppen in Londen met kerst

 

Wie wil genieten van het ultieme kerstgevoel en tegelijkertijd van kerstshoppen houdt, raden wij aan om zeker richting Regent Street en Oxford Street te gaan. Regent Street staat erom bekend dat hier de mooiste kerstverlichting te vinden is. En ook de meest spectaculaire etalages! De ene etalage is nog mooier dan de andere, waardoor alleen 'windowshoppen' al een geweldige activiteit is tijdens de kerstperiode. Laat u echtere ook verrassen door het interieur van veel winkels. Bij sommige zaken stapt u werkelijk binnen in een soort kerstparadijs en lijkt het voor even alsof u onderdeel bent van een sprookje… Dat geldt zeker voor de kerstafdelingen van de bekende warenhuizen Harrods en Selfridges.


Harrods tijdens de Kerst

 

Een dagje kerstshoppen in Londen is zeker niet compleet als u niet langs Harrods geweest bent! Harrods is wereldberoemd en hier is werkelijk alles te koop. Het warenhuis telt maar liefst 330 afdelingen. Die kunt u natuurlijk niet allemaal bezoeken, maar voor de echte kerstliefhebbers is Harrods Christmas World zeker een “must”. Deze kerstafdeling wordt in augustus al ingericht en hier kunt u werkelijk alles kopen wat u maar zou willen… Niet voor niets komen hier in de weken voor Kerst gemiddeld 150.000 klanten per dag! En die komen niet alleen om de Kerstman een handje te schudden, die hier in de maand december ook dagelijks aanwezig is voor jong en oud. 

 

Kerst bij Selfridges

 

Selfridges is het 2e grote warenhuis van Londen; de concurrent van Harrods. En daarom doet Selfridges er alles aan om de klanten ook naar hun warenhuis te trekken, zeker in aanloop naar Kerst. Ook hier kunt u vanaf augustus al terecht voor al uw kerstartikelen en de meest bijzondere kerstcadeaus. Over het algemeen is Selfridge goedkoper dan Harrods, zodat u hier wellicht beter kunt slagen. En de Kerstman…? Ook die is hier aanwezig en zorgt tijdens de kerstperiode voor genoeg vermaak en entertainment. 


Andere winkels die u niet mag missen tijdens het kerstshoppen

 

Naast Harrods en Selfridge zijn er nog tal van andere winkels die u eigenlijk niet mag missen tijdens een dagje kerstshoppen in Londen. We noemen u onder meer “the Christmas Shop” nabij de Tower Bridge. Hier zijn het hele jaar door kerstartikelen te koop en tijdens de kerstperiode pakt de winkel extra feestelijk uit. 

 

Voor kinderen is Hamley’s (Regent Street) een waar paradijs! Dit is de grootste speelgoedwinkel van Europa en zelfs één van de grootste speelgoedwinkels ter wereld. Wilt u uw (klein)kinderen verwennen met kerst, ga dan zeker langs. Alle kerstcadeaus worden mooi ingepakt door Elfjes en ook hier zorgt de Kerstman voor de echte kerstsfeer. 

 

Tot slot noemen wij u Fortnum & Mason, een chique warenhuis waar Kerst echt tot leven komt. Midden in het warenhuis staat een enorme kerstboom, waar omheen mooie, spannende en traditionele kerstverhalen worden verteld. 

 

U ziet het: Londen is the place to be voor Kerst! En voor wie aan alle winkels en warenhuizen die we reeds genoemd hebben niet genoeg heeft, kan altijd nog richting Covent Garden gaan voor een gezellige kerstmarkt of richting het Winter Wonderland in Hyde Park; een gezellige kerstmarkt in een romantisch winterlandschap met tal van attracties. Hier komt u echt helemaal in de kerststemming. Wacht niet langer en boek ook uw busreis Londen met Kerst en geniet! 

 

Excursie & Extra

Bezoek aan Canterbury

Kerstshoppen in Londen

Stadstour door Londen met gids

 

Outletcentrum Ashord


Accommodatie

 

Het Holiday Inn Express London Heathrow T5 bevindt zich op 10 minuten rijden van treinstation Slough en het busstation van Heathrow. Bij het hotel bevindt zich een bushalte met verbinding naar het trein- en metrostation van Heathrow. Een rit naar het centrum van Londen met de Heathrow Express (trein) duurt slechts 15 minuten. Ook kunt u de metro nemen, deze is voordeliger en de reisduur bedraagt dan ca. een half uur.

 

Faciliteiten

 

Receptie

 

Lift

 

Bar

 

Restaurant

 

Gratis Wi-Fi

 

Kamers

 

De moderne kamers zijn voorzien van tv, koffie- en theefaciliteiten, airco en badkamer met haardroger, douche en toilet.

 

Verzorging

 

Het verblijf is op basis van logies en ontbijt. 's Morgens staat er een heerlijk ontbijtbuffet voor u klaar.

 

Prijzen vanaf 155,00 euro p.p.

 

 

 

Meer info of direct deze reis boeken, kijk dan hier


Reactie schrijven

Commentaren: 0