· 

Wandelroutes en Fietstochten rond Arcen Limburg

Wandelroutes 

Beschreven wandel- en fietsroutes

 

De wandel- en fietsroutes zijn voor verschillende activiteiten van Het Limburgs Landschap uitgezet. Ze zijn sindsdien niet meer gecontroleerd dus let u extra op tijdens uw tocht. Ook kan het zijn dat sommige seizoensverschijnselen op het moment dat u wandelt of fietst niet meer zichtbaar zijn. U zult merken dat het Limburgs landschap in alle seizoenen aantrekkelijk is.

Veel plezier tijdens uw tocht.


Stappen en happen 12 km

 

Vanuit Graanbranderij de IJsvogel, gevestigd in de oude watermolen te Arcen, waar u de wandeltocht begint met een kopje koffie en een heerlijk stuk Limburgse vlaai, loopt u over de maasboulevard van Arcen en langs een natuurgebied tot Café de Hertog Jan Proeverij, gelegen t.o.v. de Hertog Jan Brouwerij. Hier staat voor u een heerlijk voorgerecht klaar.


Fietsroutes

 

Wilt u ook culinair genieten van de Maasduinen op de fiets of te voet?

Aan de Oostkant van de Maas, tussen Venlo en Mook, ligt het Maasduinenngebied. Vrolijk gekleurde pontjes varen af en aan tussen de dorpen aan weerszijden van de rivier. Het gebied kenmerkt zich ook door Nederlands langste gordel van rivierduinen, gevormd door wind, water en mens. Het bestaat overwegend uit bossen en heidevelden. Opvallend zijn de stuifzandruggen die paraboolduinen worden genoemd. Op de lage plaatsen liggen vennen. Door de grote verschillen in bodemgesteldheid, van vochtig tot droog en van voedselarm tot voedselrijk, heeft het gebied een grote variëteit aan planten. De Maasduinen is een heerlijk gebied om met de fiets of te voet te verkennen.

Het Maasduinengebeid kenmerkt zich ook door de vele restaurantjes, eetcafés en dorpscafés, met hun vele terrassen, waar vaak met streekeigen producten gekookt wordt. 

Vanuit één van de belangrijkste toeristische dorpen; Arcen, worden culinaire fiets- en wandeltochten gehouden. Trappen en happen en stappen en happen.

Momenteel zijn er twee fietstochten (happen en trappen) en een wandelroute(stappen en happen), waarbij u naast het genieten van de mooie natuur verwend wordt met de heerlijkste streekproducten.

• De Maas en bosroute 25 km uit te breiden naar 40 km 

• De Maasduinenroute 40 km 

• De Maas en Peel route 40 km 

De Maas en bosroute 25 km, uit te breiden naar 40 km via Duitsland.

Vanuit Graanbranderij de IJsvogel, gevestigd in de oude watermolen te Arcen, waar u de tocht begint met een kopje koffie en een heerlijk stuk Limburgse vlaai, gaat de tocht naast Barbara's weerd richting Rozendorp Lottum. Lottum is het centrum van de rozenteelt in Nederland. In de even jaren wordt hier het rozenfestival gehouden: tuinen worden op de straten aangelegd en er worden mozaïeken en figuren van rozen gemaakt.

 

 

Diverse links naar Routes en Tochten

Hierbij een opsomming van diverse websites die u meer informatie geven over mogelijkheden die Arcen (en directe omgeving) te bieden hebben.

 

Bij elke Link staat in welke talen de Website te raadplegen is. NL en/of DE

Als er een achter een Link staat, dan is deze gelegenheid (geheel of gedeeltelijk) aangepast voor minder validen

www.limburgs-landschap.nl/ (wandelroute landgoed Arcen/Barbara's Weerd) NL

 

www.maashopper.nl (Fietspendeldienst per boot, Arcen) NL / DE

www.happenentrappen.nl (happen en trappen) NL 

www.routeyou.com (wandel- fiets- en motorroute) NL

www.delimburgsehandbikers.nl/routes_verslagen (handbikeroute Maashopper) NL  

 

www.rolstoelroute.nl (wandelroutes, Arcen e.o.) NL
www.pieterpad.nl (wandelroute) NL
www.grenzenlos-radfahren.com (fietsroute, Nederland/Duitsland) NL / DE
www.niederrhein-tourismus.de/ (fietsroute, Duitsland) NL / DE 
www.aspergefietsvierdaagsearcen.nl (fietsroute, Arcen) NL 
www.toeractief.nl (wandel en fietsroutes, heel Nederland) NL 
www.fietsen.123.nl (knooppunt fietsroutes, heel Nederland) NL 
www.nordicwalking.nl (Arcen e.o.) NL

Wandelroutes en Fietstochten rond Arcen Limburg

Reactie schrijven

Commentaren: 0