· 

Mooi vakantiehuis in de provincie Alentejo (Portugal) midden in de natuur met zwembad nabij de zee!

Mooi vakantiehuis in de provincie Alentejo (Portugal) midden in de natuur met zwembad nabij de zee!

 

Deze vakantiewoning is gelegen in het zonovergoten Portugal, de Alentejo, nabij Vila Nova de Milfontes, Porto Covo en Cercal do Alentejo op 20 km van zee en strand, bestaande uit een compleet ingericht en rustig gelegen vakantiehuis met privé-terras en tuinhaard. Het is voorzien van een romantische houtkachel, waardoor deze ook geschikt is voor vakantie in het vroege voorjaar, late najaar en winter.

 

Het huis is geschikt voor maximaal 2 volwassenen en eventueel een baby of kind en heeft een gezellige woonkamer met open keuken, welke volledig is ingericht met o.a. een koelkast, magnetron, kookplaat, eethoek, koffiezetapparaat e.d..

 

Uiteraard treft u een televisie en een radio met cd speler aan. Ruime slaapkamer met 2x1 persoons bed en een badkamer. De badkamer heeft een toilet, wastafel en een douche. Het is mogelijk een extra babybed of kinderbed te plaatsen. Ook is er een houten kinderstoel aanwezig. Het terras is volledig privé, gedeeltelijk overdekt en heeft tot laat in de avond zon.

Bovendien is er een zwembad met fantastisch uitzicht en buitendouche en ligstoelen.

Sfeervolle eethoek

Woonkamer met open keuken, welke volledig is ingericht met o.a. een koelkast, magnetron, kookplaat, eethoek, koffiezetapparaat e.d..

Ruime slaapkamer met 2x1 persoons bed en een badkamer.

Mooi vakantiehuis in de provincie Alentejo (Portugal) midden in de natuur met zwembad nabij de zee!

Omgeving Alentejo

 

Boven de Algarve ligt de dunbevolkte streek Alentejo met golvende vlakten met graan, wijnranken, olijfbomen en kurkeiken. De witte dorpjes, kastelen en vooral de rust en ruimt maken de Alentejo erg aantrekkelijk. De Alentejo Portugal heeft een aangenaam klimaat hoewel het in de zomer behoorlijk warm kan zijn. De vele stuwmeren en de azuurblauwe zee met zijn natuurlijke baaien zorgen voor verkoeling. De Alentejo heeft prachtige, al dan niet verscholen tussen de rotsen, stranden die op uw ontdekking wachten. Tussen kliffen verscholen strandjes of lange uitgestrekte stranden, die uitnodigen tot urenlange wandelingen: de ideale omgeving om geheel tot rust te komen. Onderweg naar het strand zult u in dorpjes aan zee allerlei eetgelegenheden tegenkomen, waar u een lekkere vismaaltijd kunt nuttigen. Cercal do Alentejo is een dorp met allerlei voorzieningen. Er zijn café's, restaurantjes, supermarkten apotheek, bank en diverse andere winkels.

Mooi vakantiehuis in de provincie Alentejo (Portugal) midden in de natuur met zwembad nabij de zee!

Aanvullende informatie Vakantiewoning Alentejo

 

Op het landgoed van ruim 12 hectare, gelegen midden in de natuur, treft u fruitbomen, zwembad, stallen en paarden aan. De elektriciteitsvoorziening is volledig op zon- en windenergie. Bovendien heeft u er een prachtig panoramisch uitzicht. De directe omgeving biedt u onder andere: natuur, strand, cultuur en watersport. En dat allemaal vanuit uw eigen vakantiehuis in Portugal. Elk vakantiehuis van deze eigenaar heeft de beschikking over een extra tuinkamer: de rondom gelegen natuur. U loopt het vakantiehuis uit en wandelt zo onder de eucalyptusbomen het enorme landgoed in. Vele plekken om te zitten, te ontbijten of een gesprek te voeren. Vale Pereiro beschikt over een prachtig verkoelend zwembad, met luxe (lig)stoelen In de directe nabijheid zijn zandstranden, leuke dorpjes en veel bezienswaardigheden.

Mooi vakantiehuis in de provincie Alentejo (Portugal) midden in de natuur met zwembad nabij de zee!

Gastrononie

 

De Alentejo is altijd al een streek geweest waar veel graan verbouwd werd. Op de eindeloze vlakten, tussen kurkeiken en olijfbomen, scharrelden ooit grote aantallen varkens rond. Brood, varkensvlees en olijfolie vormen dan ook de basis van één van de smaakvolste keukens van Portugal. De kruiden geven de Alentejaanse keuken een landelijk aroma. Soep is het belangrijkste gerecht en wordt zowel koud, als ‘gaspacho', als warm gegeten. Brood is verplicht bij de ‘sopa de cação' (haaiensoep), de ‘sopa de bacalhau' (stokvissoep) en de ‘sopa de tomate com linguiça'(tomatensoep met worst). Brood wordt ook gebruikt voor de ‘migas', een gerecht gemaakt van verkruimeld brood, dat met varkensvlees gegeten wordt, en voor de ‘ensopado de borrego' (stoofschotel van lamsvlees) en de eenvoudige Alentejaanse broodpap, de ‘açorda alentejana'.

In elk restaurant in Cercal, V.N.de Milfontes of Porto Covo kunt u deze lekkernijen proeven. Probeer ook eens een jachtschotel.

Mooi vakantiehuis in de provincie Alentejo (Portugal) midden in de natuur met zwembad nabij de zee!

Klimaat Alentejo

 

Het Middellandse-Zeeklimaat heeft invloed op de Alentejo en zorgt voor warme zomers en droge, zachte winters. Bovendien staan de binnenlanden van de Alentejo onder invloed van een warme, föhnachtige stroom vanuit Andalusië. In de zomer loopt de temperatuur op tot zo'n 30 graden, in de winter schommelt de gemiddelde temperatuur overdag tussen de 12 en 15 graden. Met een heerlijk winterzonnetje voelt het snel prettig aan. Dat maakt het Alentejo klimaat dan ook een heerlijke plek om te overwinteren.

 

 

Mooi vakantiehuis in de provincie Alentejo (Portugal) midden in de natuur met zwembad nabij de zee!

Activiteiten Vakantiewoning Alentejo

Al dan niet tegen betaling: paardrijden, mountainbiken, wandelen, vogels spotten, dolfijn spotten, boottocht, zeevissen.


Mooi vakantiehuis in de provincie Alentejo (Portugal) midden in de natuur met zwembad nabij de zee!

Reactie schrijven

Commentaren: 0