· 

Rondreis langs mooie onontdekte plekjes van Noord-Thailand

Op zoek naar een fantastische ✅ rondreis naar Noord-Thailand, dan bent u hier bij het juiste adres!

 

Deze reis voert u langs mooie onontdekte plekjes van Noord-Thailand en zorgt voor een goede balans tussen cultuur en natuur. Zo ziet u bijzondere tempels in de voormalige hoofdsteden, ontdekt u de indrukwekkende geschiedenis bij de River Kwai en wandelt u in het weelderige nationale park Khao Yai. U eindigt in het levendige Chiang Mai, vanwaar u onder meer het Elephant Nature Park bezoekt en de speelse woudreuzen van dichtbij kunt bewonderen. Ons favoriete onderdeel is het verblijf in de Lanjia Lodge nabij de Gouden Driehoek. U komt in contact met de Hmong en krijgt een betere 'feeling' voor het land. Een fantastische reis!

 


Van dag tot dag

 

Dag 1 en 2

 

Bangkok

 

Na aankomst op de luchthaven wordt u naar uw hotel gebracht. Hier heeft u de rest van de dag ter vrije besteding. Op dag twee bezoekt u in de ochtend het Grand Palace, de voormalige residentie van het koninklijke hof. 's Middags zijn de Thonburi Klongs aan de beurt: deze kanalen gaven Bangkok oorspronkelijk de naam Venetië van het Oosten. Vanuit een boot kunt u het lokale leven langs het water aanschouwen en u bezoekt de Tempel van de Dageraad, Wat Arun (O).

Dag 3 en 4

 

Bangkok › River Kwai

 

U stapt eerst op de trein om de marktkooplui op en rond het spoor bezig te zien. Verbaas u over de vaardigheden en snelheid van de kooplui bij het in- en uitpakken van hun koopwaar. Op de drijvende markt Damnoen Saduak ziet u hoe gemakkelijk marktkraampjes kunnen worden vervangen door bootjes. Dan komt u aan in Kanchanaburi, waar u de oorlogsbegraafplaats en de beroemde Bridge over the River Kwai bezoekt. Tot slot neemt u plaats in een trein die u over de beruchte Dodenspoorweg voert. U overnacht in het prachtig gelegen Float House River Kwai. Op dag vier kunt u optioneel een fietstocht per mountainbike maken naar de Lawa-grot. Deze 500 meter lange grot is omgeven door de groene jungle en in de grot zelf vindt u uniek gevormde stalactieten en stalagmieten (O).


Dag 5

 

River Kwai › Ayutthaya

 

Na het ontbijt reist u naar de voormalige Thaise hoofdstad Ayutthaya. In het historische park ziet u onder meer de imposante tempels Wat Chai Wattanaram en Wat Yai Chai Mongkon (O).

 

Dag 6 en 7

 

Ayutthaya › Korat › Khao Yai N.P.

 

U gaat naar Saraburi waar u een heilige voetafdruk van Boeddha ziet in de tempel Wat Phra Phutthabat. Vervolgens reist u verder naar het nationale park Khao Yai. Onderweg stopt u bij de PB Valley Khao Yai Winery. Tevens bezoekt u in Phimai de Thaise Angkor Wat, een zeer mooi Khmer-tempelcomplex. In het prachtige Khao Yao N.P. maakt u de volgende dag een drie uur durende wandeling door het regenwoud en gaat u naar een prachtig uitzichtpunt op circa 1200 meter boven zeeniveau. Daarna wordt u met de auto naar de grootste waterval van het park gebracht, Haew Suwat. Hier kunt u een verfrissende duik nemen. U zult verbaasd zijn over de vele vleermuizen als u arriveert bij een grote grot (O).

 

Dag 8

 

Khao Yai N.P. › Phitsanulok › Sukhothai

 

U rijdt naar Phitsanulok, bekend om de vele woonboten op de Nan River. Tevens bezoekt u de Wat Pra Sri Mahathat-tempel met een van de mooiste boeddhabeelden in Thailand. U kunt optioneel een bezoek brengen aan het Thawee Folk Museum (op maandag gesloten) met diverse bronzen schilderijen van Boeddha. Daarna rijdt u naar Sukhothai, de eerste hoofdstad van Thailand.

 

Dag 9

 

Sukhothai

 

Vanochtend bezoekt u het Sukhothai Historical Park. Hier zijn vele tempelruïnes te bewonderen. Na de lunch reist u naar de luchthaven van Sukhothai waar verbazingwekkend veel te zien is: een orchideeënkas, een tentoonstelling van oud keramiek, demonstraties van pottenbakken en een boerderij waar op traditionele wijze rijst wordt verbouwd (O).


Dag 10

 

Sukhothai › Lampang › Phayao › Chiang Rai

 

Via Lampang, waar u per rijtuig een typisch Birmese tempel bezoekt, reist u naar Phayao, het belangrijkste zoetwaterreservaat van Noord-Thailand. U rijdt door naar Chiang Rai en bezoekt de zeer bijzondere tempel Wat Rong Khun. Deze tempel is helemaal gehuld in kleine stukjes wit glas waardoor hij zijn unieke kleur krijgt. Wat Rong Khun is het levenswerk van kunstenaar Chalermchai Kositpipat en compleet anders dan de andere tempels die u tijdens uw reis zult tegenkomen. O).

 

Dag 11 en 12

 

Chiang Rai › Chiang Saen › Lanjia Lodge

 

 

Eerst gaat u naar de Gouden Driehoek: hier komen de grenzen van Thailand, Myanmar en Laos samen. In Chiang Saen bezoekt u het Opium House. 's Middags arriveert u bij de Lanjia Lodge, waar u wordt verwelkomd met een kruidig sapje. Lanjia betekent 'vredig' in de taal van de Hmong en deze omschrijving past uitstekend bij de ecolodge waar u twee nachten verblijft, hoog in de heuvels van de Chiang Rai-provincie. Tijdens het diner ziet u een traditioneel Hmong-optreden. De volgende ochtend bekijkt u een presentatie over de Hmong- en Lahu-hilltribes, de geschiedenis van de Gouden Driehoek en de Mekong River. Vervolgens maakt u een wandeling door het dorp en bezoekt u het huis van de sjamaan. Hier drinkt u een kopje thee en leert u meer over de gebruiken van de Hmong en Lahu. U luncht op het charmante terras van de lodge, waarna u 's middags met de hilltribe-dames leert batikken (O,L dag 12,D).

 

Dag 13

 

Lanjia Lodge › Chiang Mai

 

Na een heerlijk ontbijt gaat u naar het kunstnijverheidsdorpje San Khamphaeng. Hier ziet u het spinnen en weven van Thaise zijde, houtbewerken en hoe papieren paraplu's worden gemaakt. Daarna bewondert u de beroemde tempel Wat Doi Suthep, gelegen op 1065 meter hoogte (O).

 

Dag 14

 

Chiang Mai

 

Vandaag staat er een fantastische dagexcursie naar het Elephant Nature Park op het programma, waar u meehelpt bij de verzorging van deze vriendelijke reuzen. Het badderen is erg leuk om naar te kijken, omdat de olifanten altijd veel plezier hebben in het water. Het is een ontspannende dag, waarbij u vooral kijkt en geniet. (O,L)

 

Dag 15

 

Vertrek Chiang Mai

 

De reis eindigt met een transfer naar de luchthaven van Chiang Mai (O).

 

 

Meer info of deze reis boeken kijk hier!

 


Voor meer leuke internationale groepsreizen reizen kijk hieronder!!

RSS productfeed

Impressions of East Africa (wo, 01 apr 2020)
De internationale groepsreis Impressions of East Africa is een combinatie van een bezoek aan zowel Kenia als Tanzania; een uitstekende keuze als u in een kleine groep de hoogtepunten op natuurgebied wilt ontdekken in twee safarilanden bij uitstek! U ziet onder andere Lake Naivasha, de Masai Mara en de grootste concentratie aan wild in de wildparken van Tanzania. U gaat naar de Serengeti en daalt af tot op de bodem van de Ngorongoro-krater. Een safari naar Afrika is voor vele mensen een grote wens. De Impressions of East Africa laat deze wens in vervulling gaan. EUR 4400.00 Meer informatie
>> meer lezen

Kruger to Falls Adventure (Wed, 01 Apr 2020)
Wilt u in een internationale groep reizen en vindt u afwisseling belangrijk? Dan is dit een mooie reis voor u. U reist in een kleine groep met maximaal 16 personen en u overnacht comfortabel in afwisselend tented camps, hotels en lodges. U reist door Zuid-Afrika en Zimbabwe in een comfortabele safaritruck en de game drives maakt u meestal in open safarivoertuigen. EUR 3319.00 Meer informatie
>> meer lezen

Impressions of China & the Yangzi River (Wed, 01 Apr 2020)
Deze reis door China toont u in een kleine twee weken alle hoogtepunten van het land. U begint met de bekende culturele bezienswaardigheden in Beijing en Xi'an. Vervolgens geniet u van de schattige panda's bij Chengdu, waarna u met een cruiseschip over de Yangzi-rivier door het hart van het land reist. Terwijl u door het indrukwekkende landschap vaart, geniet u afwisselend van ontspanning en het maken van excursies. De reis eindigt in de contrastrijke metropool Shanghai, waar u het klassieke centrum bezoekt. EUR 2400.00 Meer informatie
>> meer lezen

Impressions of Honshu (Wed, 01 Apr 2020)
Deze reis door Japan richt zich vooral op het klassieke Japan en biedt een selectie van de bekendste steden en bezienswaardigheden. In Japan is het niet zozeer het contrast tussen het oosten en het westen, maar juist tussen modern en traditioneel, dat steeds weer naar voren komt en tot de verbeelding spreekt. Uiteraard maakt u kennis met de fantastische stad Tokyo en daarnaast bezoekt u de oude keizerlijke hoofdstad Kyoto en historische hoogtepunten als Hiroshima en Nara. EUR 2500.00 Meer informatie
>> meer lezen

Country & Coast (Wed, 01 Apr 2020)
'Sit back & relax' en laat u naar de mooiste plekjes in de kuststreek van Zuidelijk Australië voeren. Van Canberra, de hoofdstad, door het berglandschap van de Snowy Mountains en via het Gold Rush-stadje Beechworth naar kosmopolitisch Melbourne om vervolgens de mooiste kustweg van het land te volgen tot Adelaide. Een 2-daags verblijf op het faunarijke Kangaroo Island maakt deze Southern Australia-beleving helemaal af. EUR 0.00 Meer informatie
>> meer lezen

Reef Meets Rainforest (Wed, 01 Apr 2020)
Wie Cairns zegt, zegt Great Barrier Reef. Tijdens deze 4-daagse internationale groepsreis in oostelijk Australië vaart u naar het Great Barrier Reef, ziet u het regenwoud en maakt u kennis met de cultuur van de Aboriginals. EUR 449.00 Meer informatie
>> meer lezen

Untamed Kimberley (Wed, 01 Apr 2020)
Deze 11-daagse groepsreis neemt u mee op reis door de ruige wildernis van de Kimberley. U brengt een bezoek aan meerdere prachtige natuurparken als Katherine en Mirima National Park. U reist een klein stukje over de onverharde Gibb River Road waar u een spoor van rood zand achter u laat en vele prachtige bergkloven ziet. U verblijft midden in de natuur van het El Questro Wilderness Park, bezoekt een lokale aboriginal-gemeenschap bij Fitzroy Crossing en hoort veel over lokale industrieën als de mijnbouw, houtverwerking en diamantenindustrie. Een veelzijdige reis met de juiste combinatie van natuur en cultuur. EUR 3700.00 Meer informatie
>> meer lezen

Verken het Red Centre t/m 31.03.20 (Wed, 01 Apr 2020)
Monolieten en mythen, rode kloven en waterbronnen zijn de kernwoorden voor deze mooie reis. U doet de hoogtepunten van het Red Centre aan en verblijft twee nachten in een hotel in Ayers Rock. Eenvoudig of luxe, aan u de keuze. EUR 545.00 Meer informatie
>> meer lezen

Verken het Top End (Wed, 01 Apr 2020)
Billabong, een 'saltie', Nourlangie, allemaal termen die u wellicht nu nog niets zeggen. Een stuk onder water gelopen land, een zoutwaterkrokodil en een van de bekendste rotsen in het Kakadu National Park; u zult ze zien en niet snel meer vergeten. EUR 725.00 Meer informatie
>> meer lezen

Port Lincoln & Coffin Bay (Wed, 01 Apr 2020)
Eyre Peninsula ligt ten westen van Adelaide nabij Port Lincoln en op 50 minuten vliegen vanaf Adelaide. Een ongerept stukje natuur waar toerisme nog maar net in opkomst is. Deze reis in groepsverband laat u alle hoogtepunten zien van dit prachtige vissersschiereiland. EUR 800.00 Meer informatie
>> meer lezen

Classic Kangaroo Island (Wed, 01 Apr 2020)
Indien u de hoogtepunten van Kangaroo Island wilt zien, raden wij u deze tour van harte aan. Tijdens deze korte, bondige reis in Australië maakt u zowel kennis met de overweldigende natuur van dit spectaculaire eiland als met de hier veel voorkomende kangoeroes, koala's en zeeleeuwen. EUR 450.00 Meer informatie
>> meer lezen

Explore East Coast of Jamaica (Wed, 01 Apr 2020)
Tijdens deze korte tour maakt u kennis met de lokale bevolking en haar geschiedenis, neemt u een duik in een oude vulkaankrater en proeft u enkele lokale producten zoals de beroemde Blue Mountain koffie. EUR 885.00 Meer informatie
>> meer lezen

Explore South Coast of Jamaica (Wed, 01 Apr 2020)
Jamaica heeft veel meer te bieden dan alleen zon, zee en strand. De natuur, baaien, bergen en de bevolking: maak tijdens deze tour kennis met het echte Jamaica. Deze rondreis is uitstekend te combineren met een strandverlenging in een van de badplaatsen. EUR 924.00 Meer informatie
>> meer lezen

From Mexico with Love (Wed, 01 Apr 2020)
Maya-tempels, koloniale steden, watervallen, inheemse culturen, kleurrijke huizen, jungle; in deze reis, dwars door Mexico, vindt u alles waar het land bekend om staat. Van de wereldstad Mexico City tot het strand van Cancún; puur genieten van alle facetten van dit prachtige, veelzijdige land. EUR 2300.00 Meer informatie
>> meer lezen

Colors of New England (Wed, 01 Apr 2020)
Geniet van een afwisselende reis met oog voor prachtige natuur, interessante geschiedenis en rijke cultuur. Bepaal zelf wat u in Cape Cod gaat doen: een dagje luieren aan het strand of probeer een glimp op te vangen van de walvissen. De Green Mountains en de White Mountains staan op uw programma: natuur afgewisseld met interessante plaatsen en dorpjes. EUR 1550.00 Meer informatie
>> meer lezen

The American South (Wed, 01 Apr 2020)
Van het moderne Atlanta rijdt u de geschiedenis van het zuiden in. De geschiedenis komt u tegen in Charleston, Natchez en Savannah en op muzikaal gebied zult u historie aantreffen in New Orleans, Memphis en Nashville. De reis eindigt weer in Atlanta, een belangrijke industrie-, verkeers- en handelscentrum van het zuidoosten van Amerika. EUR 1850.00 Meer informatie
>> meer lezen

Great Eastern Cities (Wed, 01 Apr 2020)
Een mooie reis met een bezoek aan New York, Niagara Falls, Amish Country, Washington D.C. en Philadelphia. U krijgt een afwisselend aanbod van natuur en steden en ziet de hoogtepunten van het noordoosten van Amerika. Deze reis is uitstekend te combineren met een langer verblijf in New York. Of wat dacht u van nog een paar dagen strand of pretparken in Florida? EUR 0.00 Meer informatie
>> meer lezen

Southern Explorer (Wed, 01 Apr 2020)
Een unieke reis vol historie, muziek en witte stranden. Van New York naar de hoofdstad van Amerika, Washington D.C. Na de prachtige natuur van de Great Smoky Mountains wacht de muziek op u: country en western muziek in Nashville, blues en 'The King of Rock and Roll' in Memphis en het swingende New Orleans. U eindigt in Florida, met een bezoek aan de 'Walt Disney-hoofdstad' Orlando en afsluiting in Miami. EUR 0.00 Meer informatie
>> meer lezen

Grand Alaska Tour (Wed, 01 Apr 2020)
In ruim één week tijd ziet u de belangrijkste hoogtepunten van Alaska. Dé reis langs de hoogtepunten - en meer - van Alaska. U vaart door de indrukwekkende Prince William Sound langs gletsjers met een grote kans walvissen te zien. En het Denali National Park, waar u de wildernis van Alaska ervaart. Ontmoet beren, elanden, kariboes en ander wildlife in hun natuurlijke omgeving. Een reis die prima kan worden gecombineerd met een van onze natuurarrangementen vanuit Anchorage. EUR 2056.00 Meer informatie
>> meer lezen

Canadian Contrasts (Wed, 01 Apr 2020)
Deze zeer complete reis geeft u een goede indruk van verschillende hoogtepunten die Canada te bieden heeft. U begint in Toronto, ziet de machtige Niagara Falls, ervaart de rust in de Laurentian Mountains en maakt kennis met de historie in de staat Québec. U vliegt naar Calgary waar een prachtige reis door het spectaculaire westen begint. U ziet onder meer de nationale parken Banff en Glacier, de Okanagan Valley en Vancouver. Natuurlijk ontbreken ook de wereldberoemde Rockies niet op het programma! EUR 2200.00 Meer informatie
>> meer lezen

Eastern Explorer (Wed, 01 Apr 2020)
Als u in twee weken uit en thuis het oosten van Canada in een rustig tempo wilt ontdekken, in een internationale groep, kiest u dan voor de Eastern Explorer. Er zijn diverse excursies inbegrepen bij deze reis. U verblijft twee nachten in Toronto, Montréal, de oude ommuurde stad Québec City en Ottawa. De natuur komt ruimschoots aan bod onderweg, in het Algonquin Provincial Park en bij de Niagara Falls. EUR 2250.00 Meer informatie
>> meer lezen

Eastern Journey (Wed, 01 Apr 2020)
U wilt in korte tijd met een internationale groepsreis het oosten van Canada ontdekken? Boekt u dan de Eastern Journey. Grote steden als Toronto en Montréal, een vleugje Frans-Canada in Québec City, typisch Frans-Canadese dorpjes en afwisselende natuur met heuvels, meren en watervallen worden in deze veelzijdige reis gecombineerd. Het woeste watergeweld van de Niagara Falls en de historie in Niagara-on-the-Lake, maken de reis nog completer. EUR 1000.00 Meer informatie
>> meer lezen

Rockies Trail (Wed, 01 Apr 2020)
Deze reis begint in 'western' Calgary, gevolgd door de indrukwekkende schoonheid van de Rockies met Banff, het oudste nationale park van Canada. Dan de 'Glaciers Highway' met een rit per 'SnoCoach' over de Columbia Icefields en het blauwgroene Lake Louise. De sporen van de goudzoekers brengen u in Whistler. Na een mooie ferrytocht komt u op Vancouver Island met Victoria. Sluitstuk is de mooi gelegen stad Vancouver. EUR 2200.00 Meer informatie
>> meer lezen

The Canadiana (Wed, 01 Apr 2020)
Wilt u in drie weken uit en thuis het oosten en westen van Canada in een rustig tempo ontdekken? Kies dan voor The Canadiana, een complete internationale groepsreis. U begint in Toronto en maakt daarna kennis met de historie in de staat Québec. U ziet de machtige Niagara Falls en Alonquin Provincial Park, waarna u naar Calgary vliegt voor een prachtige reis door het spectaculaire westen. U ziet onder meer 'western' Calgary, gevolgd door de indrukwekkende schoonheid van de Rockies met Banff en Jasper, de Columbia Icefields en Lake Louise. De sporen van de goudzoekers brengt u in Whistler, gevolgd door Victoria en sluitstuk de mooi gelegen stad Vancouver. EUR 4400.00 Meer informatie
>> meer lezen

Impressions of East Africa (Wed, 01 Apr 2020)
De internationale groepsreis Impressions of East Africa is een combinatie van een bezoek aan zowel Kenia als Tanzania; een uitstekende keuze als u in een kleine groep de hoogtepunten op natuurgebied wilt ontdekken in twee safarilanden bij uitstek! U ziet onder andere Lake Naivasha, de Masai Mara en de grootste concentratie aan wild in de wildparken van Tanzania. U gaat naar de Serengeti en daalt af tot op de bodem van de Ngorongoro-krater. Een safari naar Afrika is voor vele mensen een grote wens. De Impressions of East Africa laat deze wens in vervulling gaan. EUR 4400.00 Meer informatie
>> meer lezen

Rondreis langs mooie onontdekte plekjes van Noord-Thailand

Reactie schrijven

Commentaren: 0