· 

Rondreis langs mooie onontdekte plekjes van Noord-Thailand

Op zoek naar een fantastische ✅ rondreis naar Noord-Thailand, dan bent u hier bij het juiste adres!

 

Deze reis voert u langs mooie onontdekte plekjes van Noord-Thailand en zorgt voor een goede balans tussen cultuur en natuur. Zo ziet u bijzondere tempels in de voormalige hoofdsteden, ontdekt u de indrukwekkende geschiedenis bij de River Kwai en wandelt u in het weelderige nationale park Khao Yai. U eindigt in het levendige Chiang Mai, vanwaar u onder meer het Elephant Nature Park bezoekt en de speelse woudreuzen van dichtbij kunt bewonderen. Ons favoriete onderdeel is het verblijf in de Lanjia Lodge nabij de Gouden Driehoek. U komt in contact met de Hmong en krijgt een betere 'feeling' voor het land. Een fantastische reis!

 


Van dag tot dag

 

Dag 1 en 2

 

Bangkok

 

Na aankomst op de luchthaven wordt u naar uw hotel gebracht. Hier heeft u de rest van de dag ter vrije besteding. Op dag twee bezoekt u in de ochtend het Grand Palace, de voormalige residentie van het koninklijke hof. 's Middags zijn de Thonburi Klongs aan de beurt: deze kanalen gaven Bangkok oorspronkelijk de naam Venetië van het Oosten. Vanuit een boot kunt u het lokale leven langs het water aanschouwen en u bezoekt de Tempel van de Dageraad, Wat Arun (O).

Dag 3 en 4

 

Bangkok › River Kwai

 

U stapt eerst op de trein om de marktkooplui op en rond het spoor bezig te zien. Verbaas u over de vaardigheden en snelheid van de kooplui bij het in- en uitpakken van hun koopwaar. Op de drijvende markt Damnoen Saduak ziet u hoe gemakkelijk marktkraampjes kunnen worden vervangen door bootjes. Dan komt u aan in Kanchanaburi, waar u de oorlogsbegraafplaats en de beroemde Bridge over the River Kwai bezoekt. Tot slot neemt u plaats in een trein die u over de beruchte Dodenspoorweg voert. U overnacht in het prachtig gelegen Float House River Kwai. Op dag vier kunt u optioneel een fietstocht per mountainbike maken naar de Lawa-grot. Deze 500 meter lange grot is omgeven door de groene jungle en in de grot zelf vindt u uniek gevormde stalactieten en stalagmieten (O).


Dag 5

 

River Kwai › Ayutthaya

 

Na het ontbijt reist u naar de voormalige Thaise hoofdstad Ayutthaya. In het historische park ziet u onder meer de imposante tempels Wat Chai Wattanaram en Wat Yai Chai Mongkon (O).

 

Dag 6 en 7

 

Ayutthaya › Korat › Khao Yai N.P.

 

U gaat naar Saraburi waar u een heilige voetafdruk van Boeddha ziet in de tempel Wat Phra Phutthabat. Vervolgens reist u verder naar het nationale park Khao Yai. Onderweg stopt u bij de PB Valley Khao Yai Winery. Tevens bezoekt u in Phimai de Thaise Angkor Wat, een zeer mooi Khmer-tempelcomplex. In het prachtige Khao Yao N.P. maakt u de volgende dag een drie uur durende wandeling door het regenwoud en gaat u naar een prachtig uitzichtpunt op circa 1200 meter boven zeeniveau. Daarna wordt u met de auto naar de grootste waterval van het park gebracht, Haew Suwat. Hier kunt u een verfrissende duik nemen. U zult verbaasd zijn over de vele vleermuizen als u arriveert bij een grote grot (O).

 

Dag 8

 

Khao Yai N.P. › Phitsanulok › Sukhothai

 

U rijdt naar Phitsanulok, bekend om de vele woonboten op de Nan River. Tevens bezoekt u de Wat Pra Sri Mahathat-tempel met een van de mooiste boeddhabeelden in Thailand. U kunt optioneel een bezoek brengen aan het Thawee Folk Museum (op maandag gesloten) met diverse bronzen schilderijen van Boeddha. Daarna rijdt u naar Sukhothai, de eerste hoofdstad van Thailand.

 

Dag 9

 

Sukhothai

 

Vanochtend bezoekt u het Sukhothai Historical Park. Hier zijn vele tempelruïnes te bewonderen. Na de lunch reist u naar de luchthaven van Sukhothai waar verbazingwekkend veel te zien is: een orchideeënkas, een tentoonstelling van oud keramiek, demonstraties van pottenbakken en een boerderij waar op traditionele wijze rijst wordt verbouwd (O).


Dag 10

 

Sukhothai › Lampang › Phayao › Chiang Rai

 

Via Lampang, waar u per rijtuig een typisch Birmese tempel bezoekt, reist u naar Phayao, het belangrijkste zoetwaterreservaat van Noord-Thailand. U rijdt door naar Chiang Rai en bezoekt de zeer bijzondere tempel Wat Rong Khun. Deze tempel is helemaal gehuld in kleine stukjes wit glas waardoor hij zijn unieke kleur krijgt. Wat Rong Khun is het levenswerk van kunstenaar Chalermchai Kositpipat en compleet anders dan de andere tempels die u tijdens uw reis zult tegenkomen. O).

 

Dag 11 en 12

 

Chiang Rai › Chiang Saen › Lanjia Lodge

 

 

Eerst gaat u naar de Gouden Driehoek: hier komen de grenzen van Thailand, Myanmar en Laos samen. In Chiang Saen bezoekt u het Opium House. 's Middags arriveert u bij de Lanjia Lodge, waar u wordt verwelkomd met een kruidig sapje. Lanjia betekent 'vredig' in de taal van de Hmong en deze omschrijving past uitstekend bij de ecolodge waar u twee nachten verblijft, hoog in de heuvels van de Chiang Rai-provincie. Tijdens het diner ziet u een traditioneel Hmong-optreden. De volgende ochtend bekijkt u een presentatie over de Hmong- en Lahu-hilltribes, de geschiedenis van de Gouden Driehoek en de Mekong River. Vervolgens maakt u een wandeling door het dorp en bezoekt u het huis van de sjamaan. Hier drinkt u een kopje thee en leert u meer over de gebruiken van de Hmong en Lahu. U luncht op het charmante terras van de lodge, waarna u 's middags met de hilltribe-dames leert batikken (O,L dag 12,D).

 

Dag 13

 

Lanjia Lodge › Chiang Mai

 

Na een heerlijk ontbijt gaat u naar het kunstnijverheidsdorpje San Khamphaeng. Hier ziet u het spinnen en weven van Thaise zijde, houtbewerken en hoe papieren paraplu's worden gemaakt. Daarna bewondert u de beroemde tempel Wat Doi Suthep, gelegen op 1065 meter hoogte (O).

 

Dag 14

 

Chiang Mai

 

Vandaag staat er een fantastische dagexcursie naar het Elephant Nature Park op het programma, waar u meehelpt bij de verzorging van deze vriendelijke reuzen. Het badderen is erg leuk om naar te kijken, omdat de olifanten altijd veel plezier hebben in het water. Het is een ontspannende dag, waarbij u vooral kijkt en geniet. (O,L)

 

Dag 15

 

Vertrek Chiang Mai

 

De reis eindigt met een transfer naar de luchthaven van Chiang Mai (O).

 

 

Meer info of deze reis boeken kijk hier!

 


Voor meer leuke internationale groepsreizen reizen kijk hieronder!!

Rondreis langs mooie onontdekte plekjes van Noord-Thailand

Reactie schrijven

Commentaren: 0