· 

Schitterende omgeving waar de Veluwe, Utrechtse Heuvelrug, Gelderse Vallei en Betuwe bij elkaar komen.

Deze prachtige landstreken staan garant voor afwisseling en schoonheid. Ideaal dan ook, is het spinnenweb aan fiets- en wandelpaden in de omgeving. Hier en daar met een pontje naar de overkant, of met vaart de Grebbeberg af, u zult versteld staan van de mogelijkheden.

 

Wat is hier zoal te zien:

Het idyllische stadje Buren, de pontjes over de Rijn, het natuurreservaat de Blauwe Kamer, Ouwehands Dierenpark met het Berenbos en de Tijgers en Burgers' Zoo met de Desert en de Bush.

Wageningen, een gezellige winkelstad met terrasjes, cultuur, historie, uitgaan en het Arboretum: een park voor zeldzame bomen en struiken.

Burgers Zoo

 

Openingstijden

Zomerseizoen: dagelijks van 9.00 uur tot 19.00 uur.

Winterseizoen: dagelijks van 9.00 uur tot 17.00 uur.

 

Het zomerseizoen in Burgers' Zoo loopt van 1 april tot en met 31 oktober en het winterseizoen in Burgers' Zoo loopt van 1 november tot en met 31 maart.

 

U kunt elke dag van het jaar in Burgers' Zoo terecht.

Burgers' Zoo is dus ook alle feestdagen geopend!

 

Enkele afdelingen sluiten eerder in verband met werkzaamheden, veiligheid en rust voor de dieren:

De Fazanterie sluit om 17.00 uur.

Burgers' Mangrove sluit om 17.00 uur.

De dieren van Burgers' Safari en Burgers' Dierenpark zijn van 1 maart tot en met 31 oktober zichtbaar van 9.00 tot 18.00 uur en van 1 november tot en met 28 februari van 10.00 tot 16.00 uur.

 

Wanneer de chimpansees en gorilla's bij slecht weer niet buiten te zien zijn, kunt u ze in hun binnenverblijven bekijken. De ingang van deze binnenverblijven vindt u rechts van de loopbrug naar de observatieruimte van de chimpansees: als u de deur naar de Fazanterie binnengaat, kunt u na binnenkomst meteen links afslaan om de dieren in hun winterverblijven te bekijken.

 

Afhankelijk van weersomstandigheden, ziekte van de dieren of andere redenen kan er van bovenstaande tijden worden afgeweken.

 

Bezoekadres

Antoon van Hooffplein 1

6816 SH Arnhem


De Blauwe Kamer

 

Het rivieroeverreservaat De Blauwe Kamer van Het Utrechts Landschap is het voorbeeldgebied van Noordoever Nederrijn. Hier zijn in 1992 de voorwaarden gecreëerd voor de ontwikkeling van nieuwe natuur. De zomerdijk is gedeeltelijk afgegraven waardoor de rivier vaker dan vroeger het gebied binnenstroomt. Ook leven er kuddes konikpaarden en gallowayrunderen in het gebied die met hun natuurlijke begrazing voor een afwisselende vegetatie zorgen. De resultaten voor de natuur zijn in De Blauwe Kamer al duidelijk te zien. Er ontwikkelt zich ooibos en de moerasvegetaties en bloemrijke graslanden breiden zich uit. Hiermee samenhangend is het aantal insecten (waaronder zeldzame vlinders) toegenomen. Vooral de soortenrijkdom aan vogels is spectaculair gestegen.

 

 

Het project Noordoever Nederrijn beoogt in totaal 1.500 hectare nieuwe rivierwildernis te ontwikkelen. Het Utrechts Landschap bezit naast De Blauwe Kamer ook (delen van) de Amerongse Bovenpolder, de Elster Buitenwaarden, de Plasserwaard en de Palmerswaard langs de Nederrijn. In de zomer van 2000 is een deel van de Amerongse Bovenpolder ingericht tot natuurgebied. De komende jaren werkt Het Utrechts Landschap samen met zusterorganisaties, de overheid en particuliere eigenaren verder aan meer ruimte voor natuur langs de Nederrijn!Ouwehands Dierenpark Rhenen

 

Een dagje uit in Ouwehands Dierenpark Rhenen is een afwisselende belevenis. Elke keer als u Ouwehand bezoekt, kunt u zien hoe het park in ontwikkeling is. Ouwehands Dierenpark is de laatste jaren veranderd en door verschillende nieuwe projecten bieden wij u een bijzondere ontmoeting met de dieren. Met de realisatie van de nieuwe entree en Pássaro, paradijs in vogelvlucht, waant u zich direct in de bijzondere wereld van Het Dierenrijk. Bij binnenkomst ontmoet u kleurrijke en tropische vogels.

 

Bezoekadres

Grebbeweg 111

3911 AV Rhenen

 

Botanische tuinen in Wageningen

 

Houdt u van tuinen en wandelen in een mooie tuin dat moet u beslist eens een bezoek brengen aan de botanische tuinen van Wageningen. De tuinen zin verbonden met de wetenschap en de planten worden gebruikt voor onderzoek en onderwijs. Daarnaast zijn de tuinen bedoeld voor iedereen die meer wil weten van het groeien en bloeien van al dan niet bijzondere planten. Ook als u gewoon een lekkere wandeling wilt maken, bent u van harte welkom.

 

Het is een zeer verzorgd park en er staan verschillende bankjes waar u heerlijk in de zon of in de schaduw afhankelijk van de weersomstandigheden kunt gaan genieten van de natuur die hier wel zeer aanwezig is. U kunt gaan uitkijken naar de Rijn die kronkelend in de diepte aan u voorbij trekt. Ik heb helaas geen mooie foto voor u om e.e.a. te onderschrijven maar het is zeker de moeite waard!

 

Fort Vuren

 

Een plaats waar u kunt rusten na een vermoeiende wandeling, fietsreis of een plek waar u gewoon wilt zijn om op een ouderwetse manier te genieten van een locatie die je maar zelden tegenkomt. Met terras, fortwachterij, herberg en regioproductenwinkel is er voor een ieder wel een reden voor een bezoek. Kleinschaligheid, kwaliteit en persoonlijke aandacht blijven altijd hoog in het vaandel staan.

 

Fort Vuren is een geschikt startpunt voor uw dagje uit. Tevens kunt u vanuit hier een prachtige wandel- of fietstocht maken met GPS. Ga naar de website voor een volledig overzicht van de mogelijkheden.


Slot Loevestein

 

Slot Loevestein: beroemd door de ontsnapping van Hugo de Groot. In het kasteel beleeft u de ‘list met de kist' mee. Maar er is meer! De vesting is een dorpje op zich, omgeven door aarden wallen en dubbele grachten, ook nog eens prachtig gelegen tussen Maas en Waal. Mogelijkheden te over voor een complete dag uit!

 

Kom met de fiets, het veer of watertaxi en maak een mooie tocht door het rivierengebied. Combineer een bezoek aan het kasteel met de Bastionwandeling door de vesting. Bezoek ook gratis de expositie ‘Opgegraven!' Tegen meerkosten boekt u een exclusieve rondleiding met gids in historisch kostuum. Ook voor kinderen zijn er allerlei leuke dingen te doen, zoals de GPS Geuzentocht of een speurtocht door de vesting. U kunt zelfs blijven overnachten: in de vesting is een luxe B&B, een compleet ingericht huis voor 1-6 personen.

 

Vesting Gorinchem

 

In de volksmond ook wel Gorcum genoemd, lag van oudsher op een strategische positie aan de Merwede. In de 16e en 17e eeuw was Gorinchem de eerste vesting in de (Nieuwe) Hollandse Waterlinie. De stad dankt er haar wallen met uitspringende bastions rond het centrum aan.

Dankzij de gunstige ligging was Gorinchem vroeger een belangrijk centrum van visserij, markten en handel. Fraaie monumenten in de stad zijn daar nu nog stille getuigen van. 'Om meer te weten te komen over de mogelijkheden in Gorinchem kunt u een kijkje nemen op www.vvvgorinchem.nl.


Vesting Woudrichem

 

Woudrichem is de vestingstad bij uitstek! In de historische stadshaven hebben traditionele schepen als tjalken, klippers en aken een plekje gevonden. De haven en het Visserij- en Cultuurhistorisch museum getuigen nog van de eeuwenlange zalmvisserij die hier heeft plaatsgevonden. Het oude centrum, de eigenlijke vesting, stamt uit 1587 en is een gaaf gebleven monument waar u zich eeuwen terug in de tijd waant. Ook de Hoogstraat met zeer waardevolle panden en fraaie gevelstenen is zeker een bezoek waard.

 

In deze omgeving heeft Vakantie Idee Oké een heel mooie chalet gevonden om vanuit hieruit al dit moois te gaan bekijken.

 

De vakantiewoning is gelegen op een rustig park


De voorzieningen op dit park zijn:

Verwarmd buiten zwembad 1.40 diep en een peuterbadje. 

Kleine speeltuin waar de kleintjes heerlijk kunnen spelen!  

Het recreatiepark is zeer centraal gelegen in Nederland op de Veluwe

 

•Rust en ruimte staan bij ons bovenaan

 

•Bos en heide vindt u op loop- en/of fietsafstand

 

•Zeer veel activiteiten en pretparken in de nabije omgeving

 

•12 maanden per jaar open

 

•Verkoop van chalets in alle soorten en maten, eventueel naar wens gebouwd

 

•Verhuur van vakantiechalets

 

.Verhuur (elektrische) fietsen


Vakantiechalet "De Eekhoorn" Bungalowpark Veluwe
Voor meer info over dit chalet klik op de foto.
Luxe en zeer compleet!

o.a. vaatwasser, wasmachine, droger en twee gazelle fietsen met 7 versnellingen!

Schitterende omgeving waar de Veluwe, Utrechtse Heuvelrug, Gelderse Vallei en Betuwe bij elkaar komen.

Reactie schrijven

Commentaren: 0