· 

Aanbieding 4 daagse stedentrip met de bus naar Praag

Aanbieding 4 daagse stedentrip met de bus naar Praag
Aanbieding 4 daagse stedentrip met de bus naar Praag

Nog nooit in Praag  geweest dan is dit nu uw kans! Met een prijs vanaf 99,00 kunt u deze mooie stad gaan bezoeken. Een 4 daagse reis die u niet snel zal vergeten, zeker in de winter is het een aanbeveling om deze reis te boeken!

 

Accommodatie

Tijdens deze reis verblijft u in een goed middenklasse hotel in Praag. Het ligt gunstig t.o.v. de openbaar vervoersvoorzieningen. U bent dus binnen korte tijd in het historische centrum van Praag. Het hotel beschikt over een bar en restaurant. De kamers zijn allen voorzien van tv en een badkamer met douche en toilet. ’s Morgens staat er een ontbijtbuffet voor u klaar. Op de meeste data verblijven we in hotel Globus, maar soms wordt ook gebruik gemaakt van een ander hotel zoals hotel Populus.

 


Programma

 

Omschrijving

Wees er snel bij en boek nu deze speciale aanbieding naar het schitterende Praag. U geniet spotgoedkoop van deze heerlijke stedentrip Praag. Wie ooit in Praag is geweest, kent de sfeervolle smalle straatjes, mooie pleinen en prachtige stadsgezichten. Alleen het extra laagje sneeuw op de daken maakt Praag nog nét een beetje sfeervoller in de winter. Met deze Praag aanbieding beleeft u het zelf.

 

Lees onderstaand programma en laat u inspireren door onze speciale inspiratiepagina Praag. Met name leuk om te lezen als u al vaker naar Praag bent geweest. Maar ook wanneer u graag linksaf gaat waar de meeste toeristen rechtsaf gaan. Bekijk onze speciale Praag pagina en laat u inspireren!

 

Dagprogramma

 

Dag 1

’s Ochtends vroeg wordt u door onze bus op diverse opstapplaatsen opgehaald. Vervolgens beginnen we aan onze stedentrip en vertrekken we richting Praag. Onderweg zullen we regelmatig stoppen. In de loop van de avond arriveren we in ons hotel. Liefhebbers kunnen met het openbaar vervoer al naar het centrum om de stad te verkennen.

 

Dag 2

Na het ontbijt brengen we u naar het centrum van Praag. Voor de liefhebbers organiseren we een stadswandeling onder leiding van een gids (kosten € 7,- per persoon, de rondleiding gaat door bij min. 15 personen). De gids toont u de mooiste bezienswaardigheden, zoals de Karelsbrug en de Joodse wijk. Daarna heeft u volop de tijd om zelf de stad te verkennen. Maak een wandeling door de gezellige oude straatjes of bezoek één van de interessante musea. Ook leuk is tram 22, waar u warm zit en toch langs veel bezienswaardigheden komt. Als het heel koud is wordt er in cafés en barretjes vaak 'Svarak' geschonken, een warm wijn die ideaal past bij frisse winterdagen. Na het diner maken we een avondtour door het centrum van Praag.

 

Dag 3

Vanochtend brengen we u met de bus naar de Praagse Burcht (entree excl.). Het ligt op een enorme lap grond met mooie pleinen, kerken en paleizen, waarvan de Praagse burcht zelf de grootste is. Alle bezienswaardigheden liggen hier bij elkaar in de buurt. Een aanrader is om ook langs het Gouden Straatje te wandelen. Via de Karelsbrug kunt u weer richting het historische centrum lopen en de rest van de dag kunt u op eigen gelegenheid van prachtig Praag genieten. Praag heeft veel musea en de stad is vergeven van de bijzondere architectuur. Een aanrader is ook een boottocht over de Moldau met uitgebreid lunchbuffet.

 

Dag 4

We verlaten Praag na het ontbijt. Na diverse stops onderweg komen we ’s avonds aan in Nederland en wordt u teruggebracht naar uw opstapplaats. U kunt terug kijken op een heerlijke stedentrip naar Praag.

 

Excursie & Extra

Bezoek aan het centrum van Praag

Avondtour Praag

 

Optionele excursies

Stadswandeling o.l.v. een gids

Boottocht over de Moldau

Bezoek aan Vysehrad

 


Reisinformatie

 

Inclusief

Vervoer per luxe Comfort Class bus, die de gehele reis bij u blijft, voorzien van airco en toilet

Begeleiding door uw chauffeur, tevens reisleider

Verblijf in een goed middenklasse hotel in Praag op basis van logies en ontbijt

Kamer met douche en toilet

 

Exclusief

Reserveringskosten € 15,- per boeking (€ 20,- via contact center)

Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Optioneel

Vergeet niet de juiste verzekeringen bij uw vakantie af te sluiten. Wees verstandig en wees goed voorbereid in onvoorziene situaties.

Reisverzekering voor de duur van uw reis: € 1,57 per persoon per dag + € 3,50 poliskosten

Standaard annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 6,65% van de reissom + € 3,50 poliskosten

All Risk annuleringsverzekering voor de duur van uw reis: 8,47% van de reissom + € 3,50 poliskosten

Deze verzekeringen kunt u afsluiten bij het reserveren van uw reis.Bestemming Praag

Praag, ook wel de Gouden Stad of de Stad met de honderd torens genoemd. Het is een stad met een rijke cultuur, die nog veel van zijn charme van vroeger tijden heeft weten te behouden. Het aantal bezienswaardigheden is groot. Er zijn tal van prachtige gebouwen en fraaie pleinen, waarvan de Praagse burcht en de omliggende musea ongetwijfeld het meest bekend zijn. Hier kunt u zeker een dag door brengen. Dat geldt ook voor de Joodse Wijk en de nieuwe stad met het bekende Wenceslasplein, onmisbaar voor uw weekendje of vakantie in Praag.

 

Bezienswaardigheden in Praag

Oude Stadsplein (Staromestske namesti)

Bij een vakantie in Praag mag een bezoek aan dit bekende plein niet ontbreken. Hier kunt u het oude raadhuis met het wereldberoemde astronomische uurwerk bewonderen. Op het hele  uur verschijnt hier overdag een defilé van de apostelen. Een gebeuren dat altijd veel bezoekers trekt. Aan de andere kant van het Oude Stadsplein staat de Tynkerk, een typische Boheemse kerk.

 

Het Oude Stadsplein is het duurste plein van de stad. Rondom het plein staan fraaie barokke panden, waar in vroeger tijden belangrijke figuren uit de Tsjechische geschiedenis hebben gewoond. Heden ten dage zijn er met name winkels en dure restaurants in gevestigd.

 

Op het plein vindt u het standbeeld van Jan Hus, die wordt beschouwd als een Praagse held. Jan Hus was priester en ooit als biechtvader verbonden aan het Koninklijk Hof. Omdat hij het aandurfde het katholiek gezag aan te vallen in verband met hun geldzucht, werd Jan Hus ter dood veroordeeld. Hij stierf in 1415 op de brandstapel maar heeft een belangrijke beweging op gang gebracht. Het standbeeld toont de verering voor wat hij voor de stad betekent heeft.

 

Wenceslasplein (Vaclovske Namesti)

Het Wenceslasplein is altijd al een verzamelplaats geweest voor feesten, herdenkingen maar ook betogingen. Zo stond dit plein barstensvol protestanten tijdens de Fluwelen Revolutie eind 1989. En in 1969, na het mislukken van de Praagse Lente, stak de student Jan Palach zichzelf hier in brand als protest. Heden ten dage liggen er nog altijd bloemen ter herdenking.

 

Het Wenceslasplein is nu nog altijd het meest levendige plein in Praag, zowel overdag als 's avonds. De meeste winkelstraten komen op het plein uit. Het plein is een energiek en historisch onderdeel van de Praagse citytrip-beleving. Verder vindt u er restaurants en diverse uitgaansmogelijkheden. Naast de fraaie standbeelden zal het majestueuze gebouw van het Nationaal Museum u zeker ook niet ontgaan. Tussen het plein en het museum ligt een grote ringweg. U vindt er een natuurhistorische afdeling naast een belangrijke collectie munten, archeologische vondsten en kunstwerken in verband met de Tsjechische (Boheemse) geschiedenis.

 

Joodse wijk

Praag heeft altijd een belangrijke Joodse gemeenschap gehad. Tijdens de nazi-periode hebben de Joden in Praag ernstig te lijden gehad. Bent u geïnteresseerd in dit deel van de Praagse geschiedenis tijdens uw citytrip in Praag? Bezoek dan het Joods Museum, de Maiselsynagoge, Klaussynagoge en de oude Joodse begraafplaats. Doordat de graven nooit worden verwijderd op een Joodse begraafplaats, werden de doden in lagen boven elkaar gelegd. Door plaatsgebrek moest er zelfs aarde aangevoerd worden. De zeer oude grafzerken en het rommelig uitzicht geven deze begraafplaats een bijzonder karakter.

 

Praagse burcht (Hradcany - Prazsky hrad)

De Praagse burcht is een complex van paleizen en kerken waar de koningen hun residentie hadden. Elk van die Boheemse vorsten heeft wel een wijziging laten aanbrengen zodat het een mix is van bouwstijlen. We raden aan om bij een bezoek aan de Praagse Burcht een gids te kopen bij de ingang van het complex, zodat u zich makkelijker kunt oriënteren. Bezoek onder andere de Vladislavzaal, de St Vitusdom, de St Jorisbasiliek, het wereldberoemde “Gouden Straatje”, waar op nummer 22 Franz Kafka gewoond heeft en geniet van de traditionele aflossing van de wacht. Deze gaat dagelijks om 12.00 uur gepaard met veel ceremonie en muziek.

 

Karelsburg (Karluv most)

Deze brug werd gebouwd in opdracht van de koning Karel IV (14de eeuw). Hij heeft Praag op de kaart geplaatst en heeft de stad architecturaal sterk gewijzigd. Deze brug over de Moldau was en is nog steeds een belangrijke verbinding tussen de stad en de regeringszetel (Praagse burcht). Nu is deze brug autovrij en het toeristisch hart van de stad. Door zijn 42 heiligenbeelden is het zeer herkenbaar.

 

Herinneringen aan beroemde musici

Muziek is onlosmakelijk verbonden aan een citytrip Praag. Praag is een muziekstad. U kunt in Praag niet alleen concerten en opera's beluisteren. U vindt er ook musea met herinneringen aan musici die er kort verbleven of woonden, waaronder het Dvorakmuseum, het Mozartmuseum en het Smetanamuseum. Voor muziekliefhebbers is daarnaast het Tsjechisch instrumentenmuseum de moeite waard.

 

Houdt u meer van popmuziek en bent u een liefhebber van de muziek van de Beatles? Neem dan een kijkje bij de John Lennon Wall op de linkeroever van de stad. In de jaren tachtig verschenen op deze muur de eerste graffitiwerken, geïnspireerd door het gedachtegoed van John Lennon en de muziek van de Beatles. Later keerden de slogans op de muur zich tegen het communistische regime, wat tot hevige reacties leidde. Door deze samensmelting van graffititeksten is de John Lennon Wall vandaag de dag een spiegel van de idealen en zorgen van de Praagse jeugd.

 

Op vakantie in Praag: lekker winkelen!

Praag is ideaal voor winkelliefhebbers. Er is niet alleen veel keus. De prijzen liggen ook een stuk lager dan in ons land. De Kalverstraat van Praag is het Weseclasplein. Rondom het plein vindt u de grote winkelcentra waar alle internationale ketens gevestigd zijn. Wie meer van designboetiekjes houdt, kan terecht in de wijk Stare Mestro. Daar vindt u de winkels van onder meer Prada, Dior en Armani. Overigens is deze wijk ook leuk als u niet van plan bent om hier iets te kopen! Of volgt u graag de laatste mode? Ga dan langs bij de wijk Vinohrady, de thuishaven van het jonge, hippe publiek in Praag. Kijkt u tijdens een wandeling door deze wijk ook af en toe eens omhoog naar de gevels. U vindt hier namelijk prachtige huizen.

 

Souvenirs vindt u vooral in de buurt van de bekende bezienswaardigheden, zoals rondom de Karelsbrug en in de omgeving van de Praagse Burcht. Leuk zijn vooral de marionetten,  houten speelgoed en natuurlijk glas. Tsjechië is immers bekend om zijn glasindustrie en het Boheems kristal. Houdt u er wel rekening mee, dat de prijzen voor het glas en kristal in de stad vaak hoger liggen dan op het platteland.  

 

Houdt u tot slot van antiek, dan kunt u uw hart ophalen bij de kleine winkeltjes in de Oude Stad. In de smalle straatjes zijn veel antiekwinkels, waar u allerlei curiosa vindt. Ontdek ook de kleine kunstgaleries waar veelal aanstormende Tsjechische kunstenaars hun werk verkopen en tentoonstellen.

 

Uitgaan in Praag

Laterna Magika

Voor liefhebbers van uitgaan mag tijdens uw vakantie in Praag een bezoek aan het Laterna Magika niet ontbreken. Laterna Magika is een pantomime-theater, dat gecombineerd wordt met allerlei multimedia-effecten, waardoor u kunt genieten van een zeer geanimeerd spektakel. Er wordt niet bij gesproken, waardoor het voor alle nationaliteiten toegankelijk is. De échte Laterna Magika kunt u zien in het theater Nova Scena gelegen in Narodni Trida.

 

Concerten en opera's

Praag is een muziekstad. Twee theaters hebben een rijk gevuld programma. Het mooiste theater ligt naast Laterna Magika en is het Nationaal Theater (Narodni divadlo), een zeer modern theater in een prachtig gerestaureerde zaal. Ook de Staatsopera (Statni Opera) heeft al bekende werken mogen ontvangen. Bent u een muziekliefhebber, dan is een bezoek aan één van deze twee theaters tijdens uw vakantie in Praag zeker de moeite waard.

 


Een aantal reacties op deze reis die beoordeeld werd met een mooie 8,3

 

Cd Ven groep
  • Waardering:7,0
Voncken
Prachtige stad en een goede reisleidster in Praag. Enige negatieve opmerking is de boottocht op de Moldau. Die was korter als gezegd was.
  • Waardering:9,0
Velden
Heerlijk er even tussenuit. 
  • Waardering:8,0
Johan
Het was een top weekend!
  • Waardering:8,0
anoniem
Alles was goed geregeld.
  • Waardering:9,0
de Graaf
Mooie reis en de chauffeur kan veel vertellen.
  • Waardering:9,0
Gerda Besseling
Fantastisch! Geweldige chauffeur (Peter Bruin). Heel betrokken en gezellig,, Petra, onze gids, was heel goed. Inspirerende uitleg en ondanks -20 graden blijven lachen. Goed hotel en gezellige buspartners, kortom hele fijne reis. Was het dik waard!
  • Waardering:10,0
anoniem
  • Waardering:8,0
Simone de Krosse
Leuk, maar wel erg koud. Blijkbaar was het het koudste weekend van het jaar. Echter heb ik mij wel geërgerd dat een andere reisgenoot de stoel zonder overleg helemaal naar achter deed en altijd te laat was. 
  • Waardering:8,0
Rogiers Edouard
HEEL GOED-GESLAAGDE FORMULE OM PRAAG TE LEREN KENNEN.
  • Waardering:9,0

Aanbieding 4 daagse stedentrip met de bus naar Praag

Reactie schrijven

Commentaren: 0