· 

Wintersportvakantie boeken met de bus naar een heerlijke skivakantie naar Oostenrijk, Zwitserland of Italië

Wintersportvakantie boeken met de bus naar een heerlijke skivakantie naar Oostenrijk, Zwitserland of Italië

Zin in de wintersport? Stap dan in de bus ✅voor een heerlijke skivakantie naar Oostenrijk, Zwitserland of Italië. Ga richting Kitzbüheler Alpen, het populaire skigebied Saas Grund & Saas Fee  of kies voor een winterse vakantie in Dolomiti Superski en ontdek de Sella Ronda. De busreizen zijn compleet verzorgd, inclusief reisleiding.

 

U heeft een keuze uit meerdere busreizen.

Aanbieding 6 daagse wintersportreizen  


Wintersportvakantie boeken met de bus naar een heerlijke skivakantie naar Oostenrijk, Zwitserland of Italië

6 dagen busreis Wintersport Wolkenstein-Val Gardena - Olympia

 

 Omschrijving

Reis veilig en comfortabel naar de wintersport en stap in de bus voor een heerlijke ski-, langlauf- of winterwandelvakantie in Italië. We nemen u mee naar Selva di Gardena, onderdeel van Dolomiti Superski. Onze bus arriveert ’s ochtends op de bestemming, waarna u direct kunt genieten van de sneeuw. Onze reisleider, die zorgt dat het u tijdens de busreis aan niets zal ontbreken, kan u ook op de bestemming met raad en daad bijstaan bij het regelen van de skipassen, ski- of langlaufmateriaal, etc. De reisleiding blijft, net als de bus en de chauffeur, gedurende uw verblijf op de bestemming.

 

Wolkenstein-Selva di Gardena

Wolkenstein, in Italië bekend als Selva di Gardena, ligt op 1583 meter en is het hoogstgelegen dorp van het skigebied Val Gardena. De omgeving biedt een fantastisch uitzicht op de imposante Dolomieten en is werkelijk adembenemend!

 

Sella Ronda

Vanuit het dorp heeft u direct toegang tot de bekende Sella Ronda, een skitocht die ook voor de minder geoefende skiër prima te doen is. Alle pistes zijn blauw of rood en niet al te moeilijk. Gevorderde wintersporters kunnen de Sella Ronda in een halve dag doen, maar voor wie houdt van een gezellige tussenstop bij de verschillende berghutten raden wij aan om er een volle dag voor uit te trekken. Vakantie betekent immers ook genieten!

 

Dolomiti Superski, bijna 1200 km piste!

Via de Sella Ronda is het skigebied van Val Gardena verbonden met onder meer Alta Badia en Val di Fassa. Wie een skipas voor Dolomiti Superski heeft, heeft zo toegang tot maar liefst 10 verschillende skiregio’s met in totaal zo’n 1200 km pistes!

 

Skigebied van Val Gardena

Het totale skigebied van Val Gardena is zeer gevarieerd. Over het algemeen zijn de pistes voor alle niveaus prima. Er zijn echter ook een aantal steile en uitdagende pistes voor de echte die-hards, zoals bijvoorbeeld de Worldcup afdaling Saslong richting St. Christina, één van de andere dorpen van Val Gardena.

 

Langlaufen rond Selva Gardena / Wolkenstein

Rond Wolkenstein kan ook uitstekend gelanglauft worden. Door het dal lopen meer dan 100 km aan langlaufloipes die variëren in moeilijkheidsgraad. Aanrader is de 12 km lange Vallunga loipe die vanuit Selva/Wolkenstein start. Het merendeel van de langlaufloipes van Val Gardena ligt op de Alpe di Siusi en Seiseralm.

 

Wandelen in de Dolomieten

Genieten van de wintersport zonder te skiën, snowboarden of langlaufen? Neem dan uw wandelschoenen mee om te genieten van het fantastische decor van de Dolomieten! Vanuit Wolkenstein starten diverse mooie wandelroutes, waaronder de fraaie Via Crucis en een wandeling naar het oude kasteel van Selva/Wolkenstein. De moeite waard!

 

Wintersport met kinderen

Gaat u met kinderen naar de wintersport in de Dolomieten, dan is het goed om te weten dat er direct bij het dorp een prachtige lange en brede oefenhelling is. Tevens is er een kinderpark voor de allerkleinste wintersporters en zijn er diverse skischolen met ervaren skileraren. Houd u er rekening mee dat voor kinderen onder de 15 jaar het dragen van een skihelm verplicht is in Val Gardena!

 

Après ski

Na het skiën nog even genieten van de après-ski? Dat kan! In Wolkenstein is een leuk aanbod van bars en cafés waar u heerlijk nog even kunt nagenieten na een dag in de sneeuw. Laat maken de meeste wintersporters het meestal niet, aangezien de meeste vakantiegangers in Wolkenstein komen om te skiën en de volgende dag dus weer fris op de piste willen staan.

 

Seiser Alm

Vanuit Wolkenstein kunt u desgewenst ook een uitstapje maken naar het skigebied Seiser Alm, de grootste Alpenweide van Europa! De Seiser Alm is bereikbaar met een gondellift vanuit Ortisei in Val Gardena. De pistes op de Seiser Alm zijn vrij eenvoudig en zeer geliefd bij families en beginnende wintersporters. Gevorderde skiérs kunnen zich hier uitleven op de racepiste, waar u uw snelheid kunt laten meten, de slalompiste of de piste op de Goldknopf (2210 m.) richting Saltria. Tevens biedt de Seiser Alm mogelijkheden om te rodelen en te paragliden. Vergeet zeker ook niet om even te pauzeren bij één van de vele gezellige berghutten om te genieten van de zon en het fantastische decor!

 

Algemene gegevens Val Gardena:

Aantal km piste: 175 km

Blauw: 52 km

Rood: 105 km

Zwart: 18 km

 

Dagprogramma

 

Dag 1: Heenreis

Via diverse opstapplaatsen rijden we vanuit Nederland naar Italië voor uw wintersportvakantie in Südtirol en de Dolomieten. Onderweg zal diverse malen gestopt worden om even de benen te strekken.

 

Dag 2: Aankomst Wolkenstein

Na een nacht in de bus komt u vandaag aan in Wolkenstein. U wordt afgezet bij het hotel, waarna u de rest van de dag de tijd heeft om heerlijk te gaan skiën, langlaufen of wandelen. De bus en reisleiding blijft de hele vakantie op de bestemming. Indien u het handig vindt, kunt u de reisleiding vragen om u te assisteren bij het regelen van de skipassen, materiaalhuur, etc.

 

Dag 3 t/m 4: Val Gardena, Sella Ronda & Dolomiti Superski

Deze dagen kunt u optimaal genieten van alle prachtige pistes, loipes en wandelpaden in Val di Gardena en Dolomiti Superski.

 

Dag 5: Terugreis

Na het ontbijt checkt u uit bij het hotel. Vervolgens kunt u nog de hele dag genieten van de sneeuw. Aan het eind van de middag vertrekt de bus voor de reis terug naar Nederland.

 

Dag 6: Thuiskomst

Na terugkomst in Nederland wordt u door onze bus weer netjes afgezet op uw afstapplaats. U kunt dan terugkijken op een heerlijke wintersportvakantie!

 

Prijs Vanaf 459,00 euro

 

6 dagen busreis Wintersport Fieberbrunn - Kitzbuhler Alpen

6 dagen busreis Wintersport Fieberbrunn - Kitzbuhler Alpen

 

U verblijft tijdens deze reis in Fieberbrunn, gelegen in het Pillerseetal. Het dorp wordt omgeven door het prachtige decor van de Kitzbüheler Alpen. Sinds de verbinding van het skigebied van Fieberbrunn met de pistes van Saalbach-Hinterglemm is het dorp enorm populair geworden. Desondanks kunt u er nog altijd genieten van een vrij authentieke sfeer. Het gebied is sneeuwzeker, mede door de aanwezigheid van maar liefst 400 sneeuwkanonnen. In totaal kunt u er genieten van 270 km wintersportplezier op de pistes van de skicircus

 

Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn.

De pistes direct rondom Fieberbrunn zijn geschikt voor zowel skiërs als snowboarders. Het skigebied van Fieberbrunn telt circa 40 km aan pistes. Beginners kunnen prima terecht op de brede, blauwe pistes en voor de meer gevorderde skiërs zijn er tal van rode en zwarte afdalingen. Snowboarders kunnen zich uitleven bij het funpark en bij uitdagende jumps en hindernissen nabij Talstation Streuboeben. Ook voor freeriders zijn er diverse afdalingen.

 

Een hypermoderne lift zorgt ervoor dat u vanuit Fieberbrunn door kunt steken naar het skigebied van Saalbach-Hinterglemm. Beginners vinden op de zonnige zuidhellingen prachtige brede pistes, waaronder de Kohlmaiskopf, Bernkogel, Reiterkogel en Spieleckkogel. Voor de meer geoefende skiërs zijn de zwarte noordafdalingen van de Zwölferkogel (1984 m) en de Schattberg Ost (2020 m) onder meer een uitdaging. Net als in Fieberbrunn vindt u hier ook voldoende mogelijkheden voor de snowboarders met onder meer een 12 km lange snowboardpiste met eigen liften en uitdagende halfpipes.

 

Skicircus Challenge

Door de verbinding van Fieberbrunn met Saalbach-Hinterglemm en Leogang is het grootste aaneengesloten skigebied van Oostenrijk ontstaan. In het skigebied is ook de langste skitour van Oostenrijk: Skicircus Challenge. Deze tour gaat door het complete skigebied en staat garant voor 6 à 7 uur skiplezier. De Skicircus Challenge is uitsluitend voor gevorderde wintersporters. Met 60% blauwe pistes, 34% rode pistes en 6% zwarte pistes is de moeilijkheidsgraad niet direct het probleem, maar minder ervaren skiërs zullen snel in tijdnood komen om de totale tocht op 1 dag te volbrengen. De tour is zo’n 68 km en maakt gebruik van 32 liften. Een goede conditie is vereist.

 

Ontdek skicircus Saalbach-Hinterglemm Leogang Fieberbrunn en geniet deze winter van een heerlijke wintersportvakantie in de Kitzbüheler Alpen in Tirol!

 

Skicircus Saalbach-Hinterglemm, Leogang & Fieberbrunn

Hoogte: 840 – 2096 m.

Pistes: 270 km

140 km blauw, 112 km rood, 18 km zwart

Liften: 70 totaal

 

20 sleepliften, 21 stoeltjesliften, 29 gondelliften

Dagprogramma

 

Dag 1: Heenreis

Via diverse opstapplaatsen rijden we vanuit Nederland naar Oostenrijk voor uw wintersportvakantie in Fieberbrunn en de Kitzbüheler Alpen.

 

Dag 2: Aankomst Fieberbrunn

Na een nacht in de bus komt u vanochtend aan in Fieberbrunn. U wordt afgezet bij het hotel, waarna u de rest van de dag de tijd heeft om heerlijk te gaan skiën, langlaufen of wandelen. De bus en reisleiding blijft de hele vakantie op de bestemming. Indien u het handig vindt, kunt u de reisleiding vragen om u te assisteren bij het regelen van de skipassen, materiaalhuur, etc.

 

Dag 3 t/m 4: Fieberbrunn & Kitzbüheler Alpen

Deze dagen kunt u optimaal genieten van alle prachtige pistes, loipes en wandelpaden in Fieberbrunn en de Kitzbüheler Alpen.

 

Dag 5: Terugreis

Na het ontbijt checkt u uit bij het hotel. Vervolgens kunt u nog de hele dag genieten van de sneeuw. Aan het eind van de middag vertrekt de bus voor de reis terug naar Nederland.

 

Dag 6: Thuiskomst

Na terugkomst in Nederland wordt u door onze bus weer netjes afgezet op uw afstapplaats. U kunt dan terugkijken op een heerlijke wintersportvakantie!

 

Prijs Vanaf 429,00 

 

6 dagen busreis Wintersport Saas Grund - Saas Fee

 

Voordelig en comfortabel wintersporten doet u tijdens deze 6-daagse busreis naar Saas Grund in Zwitserland.

 

Onze bussen arriveren ’s ochtends op de bestemming, waarna onze reisleider op uw verzoek de skipassen e.d. kan regelen, waarna u direct kunt gaan genieten van de sneeuw. Zowel de bus, chauffeur als onze reisleider blijven gedurende uw gehele verblijf op de bestemming. Mocht u vragen hebben tijdens uw vakantie, dan kunt u altijd bij de chauffeur en reisleider terecht. Op de dag van vertrek gaat de bus aan het eind van de middag beginnen aan de terugreis. U heeft hierdoor nog de mogelijkheid om ook op de laatste dag heerlijk te genieten van de sneeuw en de pistes. Geniet van 4 volle skidagen in de Zwitserse Alpen!

 

Saas-Grund ligt in het Saasdal en maakt onderdeel uit van het skigebied Saas Grund & Saas-Almagell. Echter ook het fantastische skigebied van Saas Fee is eenvoudig te bereiken. Door de hoge ligging is het Saastal sneeuwzeker. Het wintersportseizoen loopt hier van midden december tot eind april. Mochten de sneeuwomstandigheden van nature een keer minder gunstig zijn, dan zijn er voldoende sneeuwkanonnen aanwezig om uitstekende condities te garanderen.

 

Het skigebied van Saas Grund en Saas-Almagell heeft zo’n 46 km pisten en 26 km loipen. De pistes liggen tussen 1500 en 3200 meter en worden ontsloten door 13 liften verspreid over 2 deelgebieden. De pistes zijn direct aangesloten op het dorp. In het centrum vindt u de kabelbaan naar Kreuzboden en Hohsaas. Rondom het station Kreuzboden vindt u diverse mooie blauwe en rode pistes. Hohsaas biedt meer mogelijkheden voor de geoefende wintersporter met een uitdagende rode piste. Van hieruit heeft u ook een geweldig uitzicht op de vierduizenders die het Saastal omringen.

 

Zowel Saas Grund als Saas-Almagell zijn geliefd bij wintersporters van alle leeftijden. De dorpen zijn rustig en heel kindvriendelijk. Saas Grund is echter tevens een ideale bestemming voor de geïnteresseerde tourskiër. Vanuit Saas Grund gaat er namelijk een gratis skibus naar Saas-Fee, ook wel “de parel van de Alpen” genoemd. Saas Fee is niet alleen een top-skigebied vanwege de fraaie pistes en grote mate van sneeuwzekerheid. Het is ook een gebied van superlatieven. Hier vindt u allereerst de hoogste metro van Europa, die u snel en comfortabel naar de gletsjer en het zomer-skigebied brengt op een hoogte van 3500 m. Tevens kunt u genieten van schitterende uitzichten vanuit het hoogste draairestaurant van Europa! En - last but not least - bevindt zich hier de grootste ijsgrot van Europa… Wilt u derhalve een keer een dagje niet skiën, dan kunt u zich dus ook prima vermaken!

 

In het skigebied van Saas Fee ligt ook de Saas-gletsjer, die zorgt voor 100% sneeuwzekerheid. Niet alleen voor de skiërs een groot voordeel, maar ook voor de echter snowboardliefhebbers. Het is niet voor niets, dat in Saas-Fee veel van de world leading snowboarders wonen en werken. Mede om deze reden vindt u er ook een groot funpark, een superpipe, veel off-piste hellingen en cross course pistes. Kortom: alle ingrediënten voor de fervente wintersporter!

 

Saas Grund De plaats Saas Grund is een relatief klein en langgerekt dorp, met sfeervolle chaletachtige bebouwing. Hier kunt u genieten van een gezellige wintersportsfeer. Voor veel Nederlanders is het een goedkoop alternatief voor een wintersportvakantie in Saas Fee. Saas Grund is namelijk even sneeuwzeker en de zonnige pistes zijn geschikt voor skiërs van elk niveau. En wanneer u naar Saas-Fee wilt, kunt u gebruik maken van de gratis skibus.

 

Naast skiën kunt u zich in Saas Grund vermaken op de ijsbaan of met rodelen. Tevens is er een openbare sauna, een fitnesscentrum, openbaar solarium en een zwembad. Aanrader is ook de fakkeltocht en folklorische avond die wekelijks georganiseerd wordt in het dorp. Na een dag op de lange latten is het ook prima toeven in één van de vele restaurants en gezellige bars en cafeetjes. En voor wie graag ’s avonds nog met de voeten van de vloer gaat, zijn er 2 discotheken.

 

In Saas Grund is 1 skischool met circa 50 leraren die zowel individuele als groepslessen geven, met name in het Engels.

 

Saas Grund & Saas Almagell

Hoogte: 1500-3200 m

Piste: ca 46 km (10 km blauw, 34 km rood, 2 km zwart)

Skiliften: 9 sleepliften, 2 stoeltjeslift, 2 gondels

Snowboarden: 1 halfpipe, 1 funpark

Langlaufen: ca 26 km langlaufloipen

 

Saas Fee:

Hoogte: 1800-3600 m

Piste: ca 100 km (30 km blauw, 45 km rood, 25 km zwart)

Skiliften: 21 totaal (12 sleepliften, 2 stoeltjeslift, 6 gondels, 1 skitrein)

Snowboarden: 1 snowpark, 1 halfpipe, 1 boardercross piste

Dagprogramma

 

Dag 1: Heenreis

Via diverse opstapplaatsen rijden we aan het begin van de avond vanuit Arnhem naar Zwitserland voor uw wintersportvakantie in het Saasdal. Onderweg zal diverse malen gestopt worden om even de benen te strekken.

 

Dag 2: Aankomst Saas Grund

Na een nacht in de bus komt u vanochtend aan in Saas Grund. U wordt naar het hotel gebracht, waarna u de rest van de dag de tijd heeft om heerlijk te gaan skiën, langlaufen of wandelen. De bus en reisleiding blijft de hele vakantie op de bestemming. Indien u het handig vindt, kunt u de reisleiding vragen om u te assisteren bij het regelen van de skipassen, materiaalhuur, etc.

 

Dag 3 t/m 4: Saas Grund en Saas Fee

Deze dagen kunt u optimaal genieten van de wintersport in de verschillende plaatsen van het Saasdal. Ontdek de pistes van Saas Grund en Saas Almagell en ga met de skibus naar het fantastische skigebied van het mondaine Saas Fee.

 

Dag 5: Terugreis

Na het ontbijt checkt u uit bij het hotel. Vervolgens kunt u nog de hele dag genieten van de vele wintersportmogelijkheden. Aan het eind van de middag vertrekt de bus voor de reis terug naar Nederland.

 

Dag 6: Thuiskomst

Na terugkomst in de vroege ochtend wordt u door onze bus weer netjes afgezet op uw opstapplaats. U kunt dan terugkijken op een heerlijke wintersportvakantie in Zwitserland!

 

Prijs Vanaf 299,00 euro

 

 


Wintersportvakantie boeken met de bus naar een heerlijke skivakantie naar Oostenrijk, Zwitserland of Italië

Reactie schrijven

Commentaren: 0