· 

Wintersportvakantie boeken met de bus naar een heerlijke skivakantie naar Oostenrijk, Zwitserland of Italië

Wintersportvakantie boeken met de bus naar een heerlijke skivakantie naar Oostenrijk, Zwitserland of Italië

Zin in de wintersport? Stap dan in de bus ✅voor een heerlijke skivakantie naar Oostenrijk, Zwitserland of Italië. Ga richting Ski- en langlaufreis Kaiserwinkl en Wilder Kaiser

 

Ski- en langlaufreis Kaiserwinkl en Wilder Kaiser

Ebbs is een heerlijk dorp om te verblijven, pal gelegen aan de rand van het Kaiserwinkl-gebied waar volop mogelijk heden zijn om te langlaufen en te wandelen. Al 23 jaar brengt Oad hier tevreden klanten die goed verzorgd worden door de familie Grasser en hun team. Vanuit Ebbs gaan we naar prachtige gebieden toe die allen dichtbij gelegen zijn, denk aan Bayrischzell en Reit im Winkl, gebieden waar grote wedstrijden gehouden worden. Tevens ligt het grootste skigebied van Oostenrijk op slechts 20 km afstand. De gratis skibus die u naar Söll brengt stopt tegenover het hotel.

 

Sneeuwzeker en gezellig

Het Kaiserwinkl-gebied is bekend om haar fantastische loipen en biedt zowel idyllische tochtjes voor de ontspannen langlaufer als speciale routes voor de fanatieke liefhebber. Het landschap wordt gekenmerkt door glooiende heuvels en de steile toppen van het Wilder Kaiser gebergte.

In Kaiserwinkl ligt ongeveer 80 km aan geruimde en bewegwijzerde winterwandelpaden en vindt u 244 km aan perfect geprepareerde langlaufloipen.

Verder gaan we ook naar de route van de Koasa-Lauf, waar jaarlijks in februari wedstrijden gehouden worden. Uiteraard kunnen we na een actieve dag genieten van een heerlijk diner in ons hotel. 's Avonds wordt er veel voor u georganiseerd, zoals een fakkelwandeling en een gezellige dansavond met live-muziek.


Wintersportvakantie boeken met de bus naar een heerlijke skivakantie naar Oostenrijk, Zwitserland of Italië

Dagprogramma

 

 

 

Heenreis

 

Na een kopje koffie in Zeddam rijden we richting Oostenrijk. Voor het diner komen we aan bij ons hotel.

 

Zondag

Instructie en langlaufen in Kössen

Vandaag worden de langlaufsets verdeeld. ‘s Ochtends krijgen de beginners onder ons een instructie van een professionele leraar. Dit doen we in het sneeuwzekere plaatsje Kössen, wat op een steenworp afstand ligt van Ebbs. 's Middags kunt u op eigen gelegenheid dan lekker gaan langlaufen. Het Kaiserwinkl-gebied biedt ca. 250 km aan loipen voor zowel de beginner als de gevorderde langlaufer dus voor een eerste dag keuze genoeg. Ook liggen er goed geprepareerde wandelwegen voor u klaar van licht tot middelzwaar.

 

Maandag

Angerberg en Mariastein

Op een steenworp afstand van Ebbs ligt het Hohe-Salve gebied, waar iedere langlaufer en wandelaar zich zal vermaken. Angerberg behoort tot het langlaufcentrum van de Kitzbüheler Alpen en is onderscheiden met het loipenkeurmerk van Tirol. Prachtige wandelwegen door de bossen en perfect geprepareerde loipes liggen voor u klaar op de flanken van de huisberg, de Buchackeralm. Wilt u vandaag lekker skiën in het grootste gebied van Oostenrijk? Stap dan in de gratis skibus die tegenover het hotel stopt en die u binnen een half uur naar Söll brengt, voor een heerlijke dag op de piste.

 

Dinsdag

Reit im Winkl

Na het ontbijt rijden we naar Duitsland waar één van de mooiste langlaufloipen van Beieren op u wacht. Een geweldig gebied met ca. 57 km aan meersporige loipen. Blijft u vooral op het hoogste punt even staan en geniet van het adembenemende uitzicht. Als u liever wilt wandelen dan zit u hier ook helemaal goed. Er zijn goed aangelegde wandelwegen in de prachtige, vrije natuur. Een wandeling door het gezellige centrum van Reit is ook de moeite waard.

 

Woensdag

Pertisau

Het gebied rondom de Achensee wordt gezien als één van de mooiste langlauf- en wandelgebieden van Tirol. Meer dan 200 km aan loipen en wandelroutes bieden een enorme keuzevrijheid. Zo zijn er loipen voor de klassieke en de vrije stijl en kunnen zowel beginners als gevorderden hier hun hart ophalen. Leuk om te weten is dat een gemiddelde wandelaar in ca. 5,5-6 uur rondom de Achensee wandelt. Durft u het aan?

 

Donderdag

St. Johann

Na het ontbijt rijden we naar St. Johann in Tirol, deze plaats is bekend als startpunt van de wereldberoemde Koasa-Lauf. Vanuit hier heeft u toegang tot het grootste loipennetwerk in de Kitzbüheler Alpen. Ook de wandelaars vinden hier ontelbare wegen die leiden naar de mooiste plekjes door het sprookjesachtige winterlandschap. Het skigebied van St. Johann heeft enkele pittige afdalingen maar de meeste pistes zijn prima geschikt voor de beginnende skiër.

 

Vrijdag

Bayrischzell

Vandaag rijden we wederom naar Duitsland naar de plaats Bayrischzell. Een prachtig langlaufgebied met ca. 50 km aan loipen voor zowel de klassieke als de vrije stijl. Bayrischzell is de uitvalsbasis voor ontelbare loipes naar de omliggende dalen. De loipes worden met veel liefde voor het detail verzorgd. Ook is hier een afwisselend skigebied te vinden. In Skiparadies Sudelfeld zijn skipistes van alle niveaus beschikbaar, voor beginners tot gevorderde skiërs is sneeuwpret gegarandeerd.

 

Zaterdag

Terugreis

Na het ontbijt verlaten we Ebbs om te beginnen aan de terugreis. Bij aankomst in Zeddam wacht ons nog een warme wintermaaltijd.

Reisinfo

Inclusief

  • per Comfort Class bus, o.l.v. chauffeur/reisleider
  • halfpension (ontbijt en diner) vanaf diner eerste dag t/m ontbijt laatste dag
  • afscheidsdiner
  • warme wintermaaltijd
  • Muziekavond
  • fakkelwandeling met glühwein
  • galadiner
  • welkomstdrankje
  • gebruik langlaufset
  • halve dag langlaufinstructie
  • genoemde excursies

 

Exclusief

  • entreegelden
  • evt. loipegelden
  • skipas

 

Optioneel bij te boeken:

  • annuleringsverzekering
  • reisverzekering
  • optionele excursies (bij te boeken op bestemming)

Minimum aantal deelnemers

Voor alle groepsreizen geldt een minimum aantal deelnemers. Het minimum aantal deelnemers bedraagt 25. Met minder kan de reis helaas niet worden uitgevoerd.

 

Mocht dit gebeuren dan:

Wordt u altijd een alternatief aangeboden. In voorkomende gevallen ontvangt u hiervan tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit:

Reisduur t/m 8 dagen uiterlijk 8 dagen voor vertrek.

Reisduur vanaf 9 dagen en langer uiterlijk 14 dagen voor vertrek.

De aanvangsdatum van uw groepsreis geldt altijd als uitgangspunt.

RSS productfeed

Langlauf- en wandelreis Mieminger Plateau (vr, 26 apr 2024)
Het Mieminger Plateau is een regio met typisch Tiroler dorpjes en Tiroler gastvriendelijkheid, omgeven door imposante bergen en sneeuwzekere loipen. U verblijft in het gastvrije hotel Traube waar regelmatig gezellige avonden worden georganiseerd. Deze reis biedt een fijne combinatie van actief bezig zijn en heerlijke ontspanning. EUR 619.00 Meer informatie
>> meer lezen

Busreis Nassereith in Tirol (Fri, 26 Apr 2024)
Al ruim 30 jaar worden groepen uitgenodigd door hotelier Herbert en zijn vrouw Gaby voor echte Oostenrijkse gezelligheid! Dat is niet voor niets, want een vakantie in Nassereith is als een vakantie bij vrienden. Deze reis biedt een combinatie van mooie excursies overdag en veel gezelligheid in de avonduren, waarbij de gastheer ons uitnodigt voor een drankje aan de bar of een dansje op de dansvloer. In het hart van Tirol kunt u genieten van alles wat de Alpen te bieden heeft. Wat te denken van de bloeiende almweiden die u om u heen ziet, of het smeltwater van de bergen wat u in de ravijnen naar beneden ziet komen. We maken vanuit Nassereith mooie excursies. Wat dacht u van het ongerepte Ötztal of de Kaunertaler Gletsjer? Ook zullen we de interessante stad Merano bezoeken in Noord-Italië. Ook brengen we een bezoek aan de kleinste stad van Oostenrijk, Rattenberg heeft slechts 400 inwoners en we brengen een bezoek aan de prachtige Achensee. U verblijft in het gastvrije Landhotel Seeblick dat zijn naam te danken heeft aan het idyllische meertje dat direct voor het sfeervolle hotel ligt. In het hotel kunt u uiteraard genieten van een heerlijk ontbijtbuffet 's ochtends en een diner 's avonds. Daarnaast organiseert de hotelier een uitgebreid avondprogramma. U kunt tijdens uw vakantie zelf bepalen of u hieraan mee doet. De kosten hiervoor betaalt u ook ter plaatse. Alle vertrekdata op deze reis zijn met een gegarandeerd vertrek. EUR 649.00 Meer informatie
>> meer lezen

Busreis Nauders en het spoor van de Bernina Express (Fri, 26 Apr 2024)
Het romantische bergdorpje Nauders ligt op bijna 1400 meter hoogte bij het drielandenpunt van Oostenrijk, Italië en Zwitserland. Veel Nederlanders zal de naam Nauders bekend in de oren klinken. Het is een uitstekende startplaats voor het maken van mooie excursies. Hoogtepunten in deze reis zijn de indrukwekkende natuurtochten over de Silvretta Hochalpenstrasse en door het bijzondere Kaunertal en natuurlijk de legendarische treinreis door Zwitserland. Tijdens deze busreis met als standplaats Nauders ziet u de natuur in haar mooiste facetten. We rijden over verschillende indrukwekkende passen, waar u in het Kaunertal op de gletsjers zelfs eeuwige sneeuw zult zien. U zult versteld staan van de prachtige uitzichten en vergezichten wanneer we bijvoorbeeld over de Silvretta Hochalpenstrasse rijden. Deze verbindt Vorarlberg en Tirol met elkaar. De Silvretta Hochalpenstrasse loopt over de bergpas “Bielerhöhe”. Natuurlijk gaan we tijdens deze excursiereis de grenzen over en brengen we o.a. een bezoek aan het schitterend gelegen Merano in Italië, waar u de typisch Zuid-Tiroolse sfeer kunt proeven. Ook Zwitserland staat op ons programma waarbij u de mogelijkheid heeft een treintraject van de Bernina Express mee te maken. Aan de zuidkant van Nauders zien we de burcht Naudersberg als herkenningsteken van Nauders. Een unieke reis met alleen maar hoogtepunten, het beste van drie landen. U verblijft in hotel Bergblick, al jaren een vertrouwd Oad-adres. Verlenging Deze reis is ook als 17-daagse reis te boeken. Tijdens de verlenging (2e week) zijn er geen excursies en lunches inbegrepen. Voor prijzen en reserveren neem contact op met ons call center 0547-28 44 88. Almabtrieb Tijdens de reis met vertrek op 4 september kunt u een traditionele Almabtrieb beleven. Ieder jaar wordt dit feestelijk gevierd als de prachtig uitgedoste koeien van de hooggelegen weides naar de stal worden gebracht. Programma onder voorbehoud In het voor- en naseizoen kan het op grote hoogtes tot sneeuwval komen. Hierdoor kunnen passen (tijdelijk) worden afgesloten waardoor het programma door de chauffeur gewijzigd dient te worden. EUR 799.00 Meer informatie
>> meer lezen

Busreis Greifenburg in Karinthië (Fri, 26 Apr 2024)
Karinthië is de meest zuidelijke provincie van Oostenrijk. Hier kunt u genieten van een prachtig, afwisselend natuurlandschap met hoge bergen en kristalheldere meren. We bezoeken tijdens deze busreis onder andere de bekende Weissensee, de Malta Hochalmstrasse en zelfs het meer van Bled in Slovenië. Ook gaan we de grens over naar Italië. Via een prachtige route komen bij één van de mooiste bergtoppen van de Dolomieten: Tre Cime di Lavaredo en de Olympische stad Cortina d'Ampezzo. Kortom, een prachtig, afwisselend programma. We verblijven in hotel Rossmann, al meer dan 40 jaar geliefd bij Nederlandse gasten. Hotel Rossmann in Greifenburg ligt middenin het Drautal op ongeveer 10 kilometer van de Weissensee. Ga met ons mee op deze mooie reis boordevol afwisselende excursies. EUR 799.00 Meer informatie
>> meer lezen

Busreis Wenen, in de voetsporen van Elisabeth (Fri, 26 Apr 2024)
We treden in de voetsporen van de grote Oostenrijkse musici met een hoofdrol voor Wolfgang Amadeus Mozart. We zien zijn geboortehuis in Salzburg, zijn woonhuis in Wenen en u heeft de mogelijkheid om een concert met zijn werken bij te wonen. Maar ook hoort u de fascinerende verhalen over keizer Frans Josef en Sisi tijdens onze bezoeken aan Bad Ischl en Slot Schönbrunn. Tijdens deze reis proeft én beleeft u de sfeer van die tijd. EUR 639.00 Meer informatie
>> meer lezen

Busreis Het mooie Zillertal & de Achensee (Fri, 26 Apr 2024)
Het Zillertal staat bekend om een onaangetaste bergwereld met bloeiende almweiden en gezellige, muzikale dorpjes. En de Achensee biedt een prachtig uitzicht op helderblauw water. Tijdens deze reis maken we mooie tochten door het Zillertal en bezoeken we de Schlegeis Stausee op maar liefst 1.800 meter. De mooie stad Innsbruck staat ook op het programma met vooraf een bezoek een bezoek aan de de schitterende wereld van Swarovski Kristallwelten. Ook staat er een rit met de nostalgische Zillertalbahn op het programma, vanuit Jenbach rijdt deze stoomtrein met een snelheid van 35 kilometer per uur door het Zillertal en eindigt in Mayrhofen. En we bezoeken de kleinste plaats van Oostenrijk, Rattenberg met ongeveer 400 inwoners. We verblijven in het gastvrije familiehotel Ascherwirt waar de drankjes 's avonds zijn inbegrepen. EUR 799.00 Meer informatie
>> meer lezen

Busreis Saas Grund in de Zwitserse Alpen (Fri, 26 Apr 2024)
Het Zwitserse Saas-Grund is in alle seizoenen een prachtige plek voor een actieve vakantie, maar ook een uitstekende uitvalsbasis voor interessante excursies. Er staan tijdens deze busreis een aantal interessante excursies op ons programma. Zo maken we tochten langs het Italiaanse deel van het Lago Maggiore en brengen we een bezoek aan het autovrije gletsjerdorp Saas-Fee. Ook bezoeken we de levendige plaats Zermatt, waar u optioneel met de Gornergratbaan naar de Matterhorn kunt. Dit is een spectaculaire treinrit die u naar een hoogte van maar liefst 3000 meter brengt! Tevens bieden we u de mogelijkheid een treinrit te maken met de Matterhorn-Gotthardbaan. Deze rit brengt u van u van Brig naar Oberwald en onderweg heeft u een fantastisch uitzicht over het landschap. Boek deze prachtige vakantie naar Saas Grund. EUR 979.00 Meer informatie
>> meer lezen

Busreis Praag & Boheems Paradijs (Fri, 26 Apr 2024)
Tijdens deze busreis naar Praag ziet u waarom de Tsjechische hoofdstad zijn bijnaam eer aandoet. De 'Gouden Stad' heeft een prachtig historisch centrum met barokke gebouwen, sfeervolle pleinen en prachtige uitzichten over de rivier de Moldau. Bovendien bezoeken we ook nog het bijzondere natuurgebied Boheems Paradijs. De beroemdste zoon van de stad, de schrijver Franz Kafka, noemde zijn stad 'het moedertje met klauwen' en deze klauwen lieten hem niet los. Sinds de ondergang van het IJzeren Gordijn heeft de stad een grote aantrekkingskracht op toeristen en tijdens deze reis ontdekt u waarom! Natuurlijk nemen wij u mee naar het historisch centrum van de stad, daar ziet u o.a. op het Oude Stadsplein het stadhuis. De bijna 60m hoge raadhuistoren heeft sinds 1490 een astronomisch uurwerk. Elk uur trekken de twaalf apostelen voorbij, dan kraait de haan, de Turk schudt het hoofd en ten slotte slaat het uur. Eén van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad is de Karelsbrug. In 1357 gaf keizer Karl IV opdracht tot het bouwen van deze brug. Door zijn bruggentorens en beeldengalerij is het één van de mooiste bruggen van Europa. De brug is 520 m lang, overspant in 16 bogen de Moldau en verbindt zo de Oude Stad met de Kleine Zijde. Het indrukwekkendste gebouw van het burchtcomplex is ongetwijfeld de St. Vituskathedraal. Naast al het moois dat Praag te bieden heeft, laten wij u tijdens deze reis ook genieten van de mooie omgeving. EUR 499.00 Meer informatie
>> meer lezen

Busreis Het Reuzengebergte (Fri, 26 Apr 2024)
Deze vakantie van Oad brengt u naar Tsjechië; het Boheems Paradijs en het Reuzengebergte. Deze prachtige gebieden liggen honderd kilometer ten noorden van de hoofdstad Praag. Het Reuzengebergte dankt zijn naam aan de legendarische reus Krakonos, die volgens de overlevering het natuurgebied beschermt. Sinds 1962 is het gebergte een Nationaal Park en vormt het de grens met Polen. Naaldbossen, bergmeertjes, groene weiden, ravijnen en bergen zorgen voor een afwisselend landschap te midden van schilderachtige dorpen met houten huisjes. De traditionele houtarchitectuur in deze streken is heel bijzonder. In het Reuzengebergte ontspringt de rivier de Elbe waarlangs mooie steden liggen zoals Hradec Králové met zijn mooie Jugendstilgebouwen. We maken mooie tochten door de prachtige natuur en brengen een bezoek aan de hoofdstad van Tsjechië; Praag. Bohemen wordt vaak in één adem genoemd met het bijzondere glaswerk dat hier vandaan komt. We bezoeken één van de oudste glasfabrieken van Tsjechië. Ons uitgangspunt voor het bezoeken van al deze mooie plekken is het charmante Vrchlabí, gelegen aan de voet van het Reuzengebergte. Het plaatsje heeft een gezellig marktplein met oude vakwerkhuizen waaraan ook ons hotel is gelegen. Kortom: een bijzonder mooie, afwisselende reis waar u met heel veel plezier aan terug zult denken! EUR 729.00 Meer informatie
>> meer lezen

Busreis Braunlage in de Harz (Fri, 26 Apr 2024)
De Harz is een fascinerende vakantiebestemming vol met bossen, uitgestrekte natuurgebieden en historische stadjes. We verblijven in het centrum van Braunlage, een gezellig stadje met verschillende wandelmogelijkheden en tevens ook een kuurpark met prachtige vijvers en fonteinen. In de hele Harz, dus ook in de directe omgeving van Braunlage, kunt u uitstekend wandelen over de goed begaanbare wandelpaden. Voor de liefhebbers is er een gondelbaan die u vanuit de stad naar de omringende bergen brengt. We brengen niet alleen een bezoek aan het meest bekende gedeelte van de Harz rond Braunlage, maar maken uiteraard ook een indrukwekkende tocht door de, tot voor de Duitse 'éénwording', vrijwel onbekende oostelijke Harz. Wernigerode is een historisch stadje met mooie vakwerkhuizen en een pittoresk raadhuis. Vanuit Wernigerode maken we een tocht per stoomtrein door de prachtige natuur. Ook bezoeken we Goslar, een gezellig stadje met vele goed bewaarde vakwerkhuizen die op de lijst van UNESCO Werelderfgoederen staat en we brengen een bezoek aan het stadje Stolberg. We nemen ook een kijkje buiten de Harz en rijden naar de fascinerende hoofdstad Berlijn. Tijdens een stadstour met Nederlandse gids ziet u alle bekende bezienswaardigheden zoals de Branderburger Tor, de Rijksdag en de Gedächtniskirche. Er is dus alle reden om deze gevarieerde Oad-reis te boeken! EUR 729.00 Meer informatie
>> meer lezen

Busreis Rondom de Bodensee & het eiland Mainau (Fri, 26 Apr 2024)
De Bodensee ligt op de grens van drie landen: Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. De omgeving van dit mooie meer is rijk aan bezienswaardigheden die wij u graag laten zien! Hoogtepunten zijn zeker de middeleeuwse steden Lindau en Bregenz, het subtropisch bloemeneiland Mainau en de waterval van Schaffhausen. U verblijft in het uitstekende hotel Ochsen, waar er meer dan goed voor u wordt gezorgd. EUR 749.00 Meer informatie
>> meer lezen

Busreis Sauerland All-Inclusive (Fri, 26 Apr 2024)
Op slechts een paar uur rijden van de Nederlandse grens ligt één van de mooiste vakantiegebieden van Duitsland, het Sauerland. U verblijft in de oude Hanzestad Soest, een pittoreske plaats met vakwerkhuizen. Hier kunt u genieten van een zorgeloze all-inclusive vakantie. We nemen u mee op leuke excursies, bijvoorbeeld naar Paderborn waar we de prachtige Dom bezoeken. In Bad Arolsen bezoeken we het slot. Hier werd in 1858 Koningin Emma geboren. Het Sauerland staat bekend om de prachtige natuur en uiteraard mag een mooie natuurtocht naar o.a. de Kahler Asten niet ontbreken. Ook staat een boottocht over de Diemelsee op het programma. Geniet tijdens de uitstapjes van het afwisselende landschap, de diepblauwe meren en de glooiende heuvels. U verblijft in het heerlijke all-inclusive hotel Am Wall, dat onder leiding staat van een Nederlandse eigenaresse. In Hotel am Wall kunt u prima vertoeven, neem gerust een lekker drankje bij het eten of op het terras want dit is gewoon inbegrepen. U bent er lekker even helemaal tussenuit! EUR 719.00 Meer informatie
>> meer lezen

Busreis Heidelberg en het mooie Odenwald (Fri, 26 Apr 2024)
Maak kennis met het magische Odenwald, een prachtig natuurgebied op de grens van de deelstaten Hessen, Beieren en Baden Württemberg. U vindt hier afwisselende landschappen, vriendelijke dorpjes en mooie wijngaarden. Tijdens deze reis gaan we onder andere naar universiteitsstad Heidelberg en maken we uiteraard een natuurtocht door de omgeving. Heidelberg is met trots een historische stad te noemen, waar elk jaar veel toeristen naartoe gaan. De stad wordt gedomineerd door het kasteel van Heidelberg. Het is een gigantisch structuur dat gebouwd werd op een heuvel, met een geweldig uitzicht over de stad. Ook is de opmerkelijke 18e eeuwse oude brug en de aangrenzende middeleeuwse poort naar de stad met barokke toren één van de favorieten om te bekijken. In de buurt van deze toren bevindt zich een brouwerij waar lekkere bieren geproefd kunnen worden. Middels een mooie natuurtocht maakt u kennis met het Odenwald. Het Odenwald is een heuvelachtig landschap waar de rivieren de Main en de Neckar doorheen stromen. Tegen de hellingen liggen niet alleen bossen, maar ook weiden en wijngaarden. Deze tocht brengt ons naar 'De Parel aan de Main': het vakwerkstadje Miltenberg. Een prachtige reis in ons programma. U verblijft in het mooie Hotel Scheid. EUR 539.00 Meer informatie
>> meer lezen

Busreis Weimar, Leipzig & Dresden (Fri, 26 Apr 2024)
Het is alweer meer dan 30 jaar geleden dat de muur viel, in Oost-Duitsland is er veel veranderd. Hier vindt u een boeiende geschiedenis, in combinatie met een prachtige natuur en bruisende steden. Dresden is letterlijk uit de as herrezen en Leipzig is een moderne metropool met genoeg pareltjes uit het verleden en in Erfurt lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. Tijdens deze reis verblijft u in het 4-sterren hotel Meerane, perfect gelegen om alle hoogtepunten van Oost-Duitsland te bezoeken. EUR 669.00 Meer informatie
>> meer lezen

Busreis In het hart van het Zwarte Woud (Fri, 26 Apr 2024)
Het Zwarte Woud is het meest gevarieerde en bekendste vakantiegebied van Duitsland met een prachtige natuur, de typische boerderijen en bekende koekoeksklokken. Bij veel vakantiegangers is het Zwarte Woud geliefd vanwege het natuurschoon en de vele gezellige plaatsjes. Dit middengebergte leent zich uitstekend voor het maken van prachtige excursies en uitstapjes. U verblijft in het familiehotel Krone-Post in Simonswald. Een traditioneel hotel met moderne kamers én een buitenzwembad waar u zich helemaal thuis zult voelen. Geniet van al het moois dat het Zwarte Woud u te bieden heeft. Tijdens deze reis worden de excursies in een rustig tempo uitgevoerd. Vanuit Simonswald nemen wij u onder andere mee naar de Bodensee dat op de grens ligt van Oostenrijk, Zwitserland en Duitsland. Het bloemeneiland Mainau is hier zeker het bezoeken waard. Verder rijden we naar pittoreske dorpjes en langs oude ambachten, zoals het Schwarzwalder Openluchtmuseum en een glasblazerij. En natuurlijk zien we regelmatig een koekoeksklok, deze vindt haar oorsprong in dit prachtige gebied. Ga mee met Oad en ontdek zelf waarom het Zwarte Woud al zo lang bij veel reizigers een populaire bestemming is! EUR 879.00 Meer informatie
>> meer lezen

Busreis Stedentrip Berlijn, Potsdam & Dresden (Fri, 26 Apr 2024)
Ga mee naar de bijzondere stad Berlijn, een stad met historie en met toekomst. Nergens anders is het contrast tussen het verleden en heden zo indrukwekkend. Na de val van de muur is het fascinerend om te zien welke veranderingen Berlijn heeft ondergaan. Talloze gedenkplaatsen verwijzen naar de bewogen geschiedenis van Berlijn. Er is een geheel nieuw centrum gebouwd, de Potsdamer Platz, met futuristische gebouwen en moderne architectuur. Daarnaast zijn vele historische gebouwen gerestaureerd en zijn de herinneringen aan Oost-Berlijn nog steeds tastbaar. Wij nemen u mee langs de meest interessante bezienswaardigheden van Berlijn en tonen u de ingrijpende veranderingen die deze dynamische en multiculturele stad sinds de eenwording heeft ondergaan. Tijdens deze reis proberen wij u al deze veranderingen zo goed mogelijk te laten zien, van het Mauerpark met overblijfselen van de Muur tot het nieuwe Berlijn op de Potsdamer Platz. Ook is er voldoende tijd om de stad op eigen gelegenheid te ontdekken. Er zijn vele beroemde monumenten en musea zoals het Joods Museum en het museumeiland waar u vijf verschillende musea vindt en door UNESCO tot werelderfgoed is verklaard. Gaat u liever winkelen, dan mag een bezoek aan het beroemde warenhuis KaDeWe aan de Kurfürstendamm niet ontbreken. Naast Berlijn maken we ook tijd vrij om de residentiestad Potsdam te bezoeken. Hier zien we een aantal prachtige kastelen en zelfs een Hollandse wijk! Tijdens deze verzorgde reis zult u het allemaal ontdekken. U verblijft in een 4-sterren hotel in het westen van Berlijn. EUR 659.00 Meer informatie
>> meer lezen

Busreis Andorra & Costa Brava (Fri, 26 Apr 2024)
EUR 879.00 Meer informatie
>> meer lezen

Busreis Lourdes & Nevers (Fri, 26 Apr 2024)
In 1858 verscheen aan de toen veertienjarige Bernadette Soubirous achttien keer een in het wit geklede vrouwengestalte. Dit gebeurde in de grot van Massabielle. Zij noemde zich 'Onbevlekte Ontvangenis'. In 1862 bevestigde de bisschop van Tarbes het bovennatuurlijk gebeuren en begon de grote trek van bedevaartgangers naar deze plaats in de Pyreneeën. Spoedig verrees op de Massabielle een kerk en enkele tientallen jaren later werd 20 meter lager een tweede gebouwd. Pas vijftig jaar geleden kwam een ondergrondse kerk gereed. Lourdes groeide uit tot de drukst bezochte Maria bedevaartplaats ter wereld. Er komen per jaar gemiddeld vijf miljoen bezoekers. Het oude stadsdeel ligt aan de voet van een middeleeuwse burcht. De stroom van gelovigen nam steeds meer toe naarmate er opzienbarende genezingen plaatsvonden. Lourdes is voor veel Oad-gasten méér dan zomaar een vakantiebestemming. Tijdens deze reis nemen we deel aan de plechtigheden die bij Lourdes horen. Op de heenreis brengen we ook een bezoek aan Nevers, waar het (intacte) lichaam van Bernadette opgebaard ligt. Uiteraard maken we tijdens deze reis ook kennis met de omgeving. Zo maken we onder leiding van onze chauffeur ook een wandeling door het oude centrum van Lourdes. Op deze manier leert u ook het stadje kennen waar we verblijven. Uiteraard brengen we ook een bezoek aan de prachtige natuur van de Pyreneeën. U leest het: een zeer bijzondere reis in een schitterende omgeving! EUR 999.00 Meer informatie
>> meer lezen

Busreis Uzès in de Provence (Fri, 26 Apr 2024)
Al jaren komt Oad in het stadje Uzès en maakt vanuit deze prachtige locatie schitterende excursies door de, bij vele Nederlanders, geliefde Provence. Graag wil Oad ook ú dit geweldige stukje Frankrijk laten zien. We nodigen u dan ook met plezier uit voor deze heerlijke vakantie naar één van de mooiste streken van Frankrijk! Avignon, Gorges de l'Ardèche, Arles, de Cévennes... Het zijn maar enkele van de fantastische steden en natuurgebieden die u tijdens deze gevarieerde reis door de Provence aandoet. In de streek rond Uzès komen verschillende culturen, een rijke geschiedenis en een al even rijke natuur samen. Niet voor niets oefende dit gebied een grote aantrekkingskracht uit op de grote schilders van de 19e en 20e eeuw. Gele akkers met zonnebloemen, zachtgroen gekleurde hellingen met wijnranken en paarse lavendelvelden vormen een verrukkelijk kleurrijk mozaïek van landschappen. Het idyllische gevoel wordt versterkt door de kasteelruïnes en sfeervolle oude dorpen. Een bezoek aan de Provence smaakt altijd naar meer! EUR 889.00 Meer informatie
>> meer lezen

Busreis Morzine in de Franse Alpen (Fri, 26 Apr 2024)
In het land van de Mont Blanc, zo'n 30 kilometer ten zuiden van het Meer van Genève, ligt onze standplaats Morzine. Het gezellige plaatsje ligt middenin de overweldigende natuur van de Franse Alpen. Morzine maakt deel uit van de Portes du Soleil, welke zich uitstrekt over Frankrijk, Zwitserland en Italië. Imponerende bergreuzen en lieflijke dalen kenmerken dit mooie gebied dat u zeker zal bevallen! Morzine is een gezellig stadje, centraal gelegen in de Alpen. Vanuit het gezellige centrum kunt u met de kabelbaan omhoog gaan. De omringende bergen reiken tot een hoogte van 2460 m. Vanuit Morzine en omgeving zijn er verschillende mogelijkheden om de boeiende wereld van de eeuwige sneeuw en gletsjers te bereiken. Bovendien is de omgeving een fantastisch wandelgebied. U zult versteld staan van het ongerepte natuurschoon in het Cirque du Fer-à-Cheval. Langs de rotswanden van het kolossale gebergte komen tientallen watervallen naar beneden. Ook brengen we een bezoek aan het schilderachtige Annecy, gelegen aan het gelijknamige langgerekte meer van Annecy. In het oude stadsdeel vindt u tal van eeuwenoude kerken en kastelen. Tijdens deze prachtige excursiereis komen we ook in Zwitserland. We bezoeken het mondaine Montreux, u heeft volop de tijd om de sfeer van deze mooie plaats te proeven, u kunt heerlijk slenteren over de boulevard 'Chemin Fleuri'. Het middeleeuwse stadje Yvoire en natuurlijk het meer van Genève zullen niet ontbreken. Een zeer afwisselende reis met prachtig natuurschoon! EUR 769.00 Meer informatie
>> meer lezen

Busreis Invasiestranden van Normandië (Fri, 26 Apr 2024)
Op 6 juni 1944, D-Day landden de geallieerde troepen op de stranden van Normandië. Het begin van Operation Overlord en het begin van de Bevrijding van West-Europa. Tijdens deze reis bezoekt u de belangrijkste plekken in Normandië waar gevochten is en een aantal musea en herdenkingsplekken. Een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in onze recente geschiedenis. Impressie van de reis EUR 699.00 Meer informatie
>> meer lezen

Busreis Royal Londen & Windsor Castle (Fri, 26 Apr 2024)
Londen is een bruisende wereldstad met voor elk wat wils: van mooie musea tot het gezellige uitgaansleven op Piccadilly Circus. Tijdens deze reis ziet u de belangrijkste bezienswaardigheden van deze metropool, zoals de Tower of London en Westminster Abbey, bekend van het Britse koninklijke huis.. Uniek is het bezoek aan Windsor Castle. En met ons zeer centraal gelegen hotel Royal National bieden wij u het allerbeste van Londen! Londen is een bijzondere stad, met een rijke en lange historie. Maar het is ook een moderne stad die vooroploopt op het gebied van mode, muziek en kunst. Uw reis begint met een uitgebreide stadsrondrit. U ziet onder meer bekende bezienswaardigheden als Buckingham Palace, Westminster Abbey en misschien wel de bekendste klok ter wereld: de Big Ben. Verken West End met zijn vele uitgaansgelegenheden, theaters en pubs. Uiteraard bezoeken we Windsor Castle, hét familiehuis van de Britse koninklijke familie en de plek waar Queen Elisabeth II begraven is. Uiteraard heeft u tijd om het gezellige Windsor ook de ontdekken. EUR 619.00 Meer informatie
>> meer lezen

Busreis Zuid-Engeland & Isle of Wight (Fri, 26 Apr 2024)
Ga mee naar Zuid-Engeland & Isle of Wight en maak kennis met de overweldigend mooie Engelse kust. We nemen u mee naar prachtige graafschappen als Wiltshire en Dorset en klassieke steden als Bath en Salisbury. Het bezoek aan het mysterieuze Stonehenge en het bijzondere Isle of Wight zal zeker indruk maken! Tijdens deze reis bewonderen we uiteraard ook een aantal prachtige Engelse tuinen. EUR 949.00 Meer informatie
>> meer lezen

Busreis Londen, Cotswolds & Warwickshire (Fri, 26 Apr 2024)
Karakteristiek Engeland en Londen! Unieke combinatie van de wereldstad Londen met de schilderachtige middeleeuwse steden en dorpjes van de Cotswolds. In de Cotswold met hun huizen van honingkleurige kalksteen, lijkt de tijd te hebben stilgestaan. Het contrast met wereldstad Londen, waar de tijd allerminst heeft stilgestaan, is wat deze reis zo interessant maakt. We bezoeken de universiteitssteden Cambridge en Oxford. Het unieke Blenheim Palace van Sir Winston Churchill. Indien mogelijk brengen we een bezoek aan Highclere Castle (ovb openingstijden), bekend van de tv-serie Downton Abbey. In de regio Warwickshire bezoeken we natuurlijk Warwick Castle en de sfeervolle geboorteplaats van schrijver Shakespeare, Stratford-upon-Avon. Om het echte Engeland goed te leren kennen, verblijven we tijdens deze reis in twee viersterrren hotels. Het eerste staat in het leuke plaatsje Waltham Abbey, net ten noorden van Londen, het tweede vlakbij Stratford-upon-Avon in Warwickshire. We maken kennis met wereldstad Londen, met bezienswaardigheden als St. Paul's Cathedral, Westminster Abbey en de indrukwekkende Houses of Parliament. Ook zien we de Big Ben en de Tower of London, waar de Britse kroonjuwelen liggen. We verkennen Warwickshire en de Cotswolds met zijn schilderachtige, verrassend mooie dorpjes en oude vakwerkhuizen. Het landschap is lieflijk, met zachtglooiende heuvels en kabbelende riviertjes. We bezoeken de universiteitssteden Cambridge en Oxford, waar de prachtige, oude gebouwen van de verschillende colleges het stadsbeeld bepalen. Cambridge heeft meer van zijn middeleeuwse karakter behouden en lijkt kleiner en intiemer, terwijl de colleges in Oxford veel meer deel uitmaken van een modern stadsbeeld. Shakespeare's Stratford-upon-Avon is een hoogtepunt tijdens deze reis. De combinatie van de metropool Londen, de lieflijke, landelijke dorpjes van de Cotswolds en Warwickshire èn twee sfeervolle universiteitssteden maakt dit tot een perfecte Engeland reis! EUR 999.00 Meer informatie
>> meer lezen

Busreis Uniek Schotland (Fri, 26 Apr 2024)
Unieke reis naar Schotland, we bezoeken Balmoral Castle, het voormalige vakantieverblijf van wijlen Queen Elizabeth. We maken een boottocht op Loch Katrine, leren alles over het monster van Loch Ness en hoe we een Schotse kilt dragen. Aan de westkust bezoeken we de mooie tuinen van Adruaine Gardens en het mooie Inverary Castle. EUR 1549.00 Meer informatie
>> meer lezen


Wintersportvakantie boeken met de bus naar een heerlijke skivakantie naar Oostenrijk, Zwitserland of Italië

Reactie schrijven

Commentaren: 0