· 

Wintersport naar Zweden in Åre, het grootste skigebied van Zweden

Wintersport naar Zweden in Åre, het grootste skigebied van Zweden

Bent u op zoek naar een bijzondere wintersportvakantie  dan is de plaats Åre in Zweden zeer aan te bevelen! Beleef het grootste skigebied van Zweden. Met meer dan 100 afdalingen in verschillende niveaus vindt u hier zelfs vijf off-piste afdalingen. De funparks in Åre zijn zeer geliefd onder de snowboarders. Voor de kleinsten zijn er maar liefst vijf skigebieden, waar ze zich elke dag prima kunnen vermaken. De langste afdaling is ruim zes kilometer. U stapt uit de lift op de top van de berg en alles wat u ziet is wit, de bomen zijn bedolven onder de sneeuw en de meren zijn bevroren; een geweldig uitzicht! Après-ski en gezellige restaurants zijn volop aanwezig.

Een dag iets anders dan skiën? Ga dan op een onvergetelijke husky of sneeuwscooter safari.

 

U vliegt vanaf Schiphol rechtstreeks naar Trondheim en vandaar rijdt u in minder dan 2 uur naar Åre met uw huurauto (ca. 130 km). U kunt ook kiezen voor een privétaxi.

 

Skigebied: Åre

 • Hoogte in meters: 1920 m
 • Sneeuwkanonnen: ja
 • Skibus: gratis met geldige skipas
 • Après-ski mogelijkheden: uitstekend
 • Wandelmogelijkheden: goed
 • Overig: huskysafari, sneeuwscooter-en paardrijtochten, paragliding, zipline, zwembaden, sleebaan en ijsvissen

LANGLAUFEN

 • Mogelijkheden: goed
 • Loipes: 300 km
 • Verlichte loipes: 15,5 km
 • Langlauf skihuur 6 dagen: SEK 780

KINDEREN

 • Kinderskischool 3 x 1,5 uur SEK 915 (3 t/m 15 jr.)
 • Kinderpistes: 8 kinderliften
 • Kinderactiviteiten: 3-8 jr. weekprogramma in Åre Björnen met kinder after-ski, filmmiddag etc. en activiteiten in Holiday Club
 • Skihuur 6 dagen: SEK 395 (set) 0 t/m 7 jr en SEK 750 (set) 8 t/m 15 jr.
 • Kinderskipas 6 dagen: t/m 7 jr. gratis indien ze helm dragen, 8 t/m 15 jr. SEK 1640
 • Iedereen heeft een SkiPass nodig a SEK 45 per persoon, ook de jongste kinderen.

Wintersport naar Zweden in Åre, het grootste skigebied van Zweden

SKIEN

 

Totaal aantal pistes: 100 •19 •39 •36 •6 off-piste: 5

Mogelijkheden beginners: uitstekend

Mogelijkheden gevorderden: uitstekend

Snowboard mogelijkheden: uitstekend

Pistes: 98 km

Verlichte pistes: 5

Aantal liften: 66 sleepliften, 15 stoeltjesliften en 2 gondelliften

Skipas 6 dagen: SEK 2080

Key Card: SEK 45

Skiles: 1 x 3 uur SEK 510 (groepsles)

Skihuur 6 dagen: SEK 940-1215 (set)

Snowboardhuur 6 dagen: SEK 1030 incl. schoenen

VERVOER

Aanvlieghaven: Trondheim

Transfer: per huurauto of privé/taxi, duur 2,5 uur

Åre is niet alleen erg populair als skibestemming, maar ook het grote aantal activiteiten die men hier zonder ski´s kan ondernemen. Het fraaie berglandschap is decor voor verschillende tochten met hondenslee en sneeuwscooters; er kan een adrenaline-kick worden gehaald hangend aan een zip-line en gezinnen met jonge kinderen beleven veel plezier in het zwembad van Holiday Club.

 

Aan accommodatie is in Åre geen gebrek. Vele appartementen en chalets, veelal privé eigendom van Zweedse wintersportliefhebbers, worden te huur aangeboden. Daarnaast zijn de hotel hier van hoge kwaliteit, Copperhill Mountain Lodge is zelfs een design hotel met internationale faam. Ook qua uitgaansgelegenheden, restaurants en winkels, hoeft men zich in Åre niet te vervelen. Een weetje: Åre is de plek waar het in de jaren 80 voor Peak Preformance ooit begon...

Wintersportvakanties in Oostenrijk naar Kirchberg

Een voorbeeld van een accommodatie in Egefjäll chalets, Åre.

 

Gezinnen met kinderen en liefhebbers van een gezellig verblijf in accommodaties met goede faciliteiten kunnen wij de Tegefjäll Chalets van harte aanbevelen. Tussen Åre en Duved ligt het pareltje Tegefjäll. Hier verblijft u in goede, degelijke accommodatie direct aan de pistes. Wat wilt u nog meer? Het skisysteem is gekoppeld met Duved waardoor u zich snel en gemakkelijk kunt verplaatsen. De skibus rijdt van ’s ochtends tot ’s avonds en neemt u mee naar het centrum van Åre en in Tegefjäll zelf vindt u een gezellig restaurant en een Skistar-shop.

 

Aantal bedden per chalet

Type A 4 bedden, 2 slaapkamers (40 m2)

Type B 6 bedden, 3 slaapkamers (55-57 m2)

 

Ligging

De chalets liggen verspreid in het familievriendelijke Tegefjäll. Gelegen tussen de pistes op max. 500 meter van de liften. Supermarkt op ca.3 km.   

 

Beschrijving type A, Övre Alpen

Alle chalets zijn individueel ingericht en hebben een woonkamer met zithoek met (bed)bank en tv. Er is een volledig ingerichte open keuken met 4-pits fornuis met oven en een magnetron. Verder zijn er twee slaapkamers met een stapelbed. Alle chalets beschikken over een badkamer met douche, toilet en sauna. Aparte droogkast t.b.v. de skikleding. Internet tegen betaling.

 

Beschrijving type B, Nedre Alpen

Alle chalets zijn individueel ingericht en hebben een woonkamer met zithoek met (bed)bank, tv en sommige met open haard. Er is een volledig ingerichte open keuken met 4-pits fornuis met oven en een magnetron. Verder zijn er twee slaapkamers met een stapelbed en één slaapkamer met een stapelbed of kingsize bed. Alle chalets beschikken over een badkamer met douche, toilet en sauna. Aparte droogkast t.b.v. de skikleding. Internet tegen betaling.

 

Privé-taxi of Autohuur

U kunt zelf bepalen hoe u vanaf reist vanaf Trondheim Airport naar de accommodatie en v.v. Dat kan namelijk per privé-taxi nemen, maar het is ook mogelijk om gedurende uw vakantie een auto te huren. Deze kunt u afhalen en inleveren op de luchthaven. Een voordeel is dat u dan op eigen gelegenheid naar uw verblijf kunt rijden. Bovendien biedt dit u de vrijheid om de omgeving zelf te verkennen. De prijs van de verschillende autocategorieën kunt u via de online prijsopgave opvragen.

 

 

 Prijzen Vanaf: 449,00 €

 

Voor beschikbaarheid klik hier!

RSS productfeed

Åre Björnen Privé Chalets en appartementen, Åre 2022/2023 (do, 23 mrt 2023)
Beleef het hipste skigebied van Zweden. Met meer dan 100 afdalingen in verschillende niveaus vindt u hier zelfs vijf off-piste afdalingen. De funparks in Åre zijn zeer geliefd onder de snowboarders. Voor de kleinsten zijn er maar liefst vijf skigebieden, waar ze zich elke dag prima kunnen vermaken. De langste afdaling is ruim zes kilometer. U stapt uit de lift op de top van de berg en alles wat u ziet is wit, de bomen zijn bedolven onder de sneeuw en de meren zijn bevroren; een geweldig uitzicht! Après-ski en gezellige restaurants zijn volop aanwezig. Een dag iets anders dan skiën? Ga dan op een onvergetelijke husky of sneeuwscooter safari. Are Bjornen Kind- en beginnersvriendelijk met gemakkelijke pistes en tal van activiteiten voor kinderen. Vanaf hier is het hele Åre-pistenetwerk om de hoek en er zijn veel nieuw gebouwde accommodaties van een hoge standaard direct aan de pistes. Rond het plein Valles torg vind je Valles werkplaats, muziekstudio, mijn en podium. Kinderen ontmoeten hier Valle de Sneeuwman meerdere dagen per week en hier vindt ook Valles après-ski plaats. In de nabije omgeving bevinden zich diverse transportbanden en eenvoudige knopliften. Björnlandet is het Land van de Beren; een sprookjesbos waar kinderen tijdens een skivakantie een berenfamilie tegenkomen. Langs de lus zijn er speelplekken om te stoppen. Ski door een après-ski locatie, speel op houten instrumenten, rijd op een houten sneeuwscooter of speel gewoon op je skis in het bos. Björnlandet ligt bij de Järvenliften-lift (B44). Boven aan de Björnen-lift is er een klein groen park met een mini-buckel-piste. In Åre vind je een Fun Ride met sprongen, hobbels en een parcours die zijn gebouwd voor iedereen, van kleine kinderen en beginners tot gevorderde skiërs. De Fun Ride bevindt zich aan piste nummer 54 in Rödkullen/Bräcke. Vervoer U vliegt zaterdag vanaf Schiphol direct met Transavia naar Östersund/Åre Airport. Hiervandaan bent u in zon 70 transferminuten op uw bestemming. Uw bagage tijdens de vlucht is gratis, net als uw bagage en indien u dit bij boeking doorgeeft mag u zelfs een skiset (skis, stokken en skischoenen; maximaal 15 kilo) gratis meenemen. Het is ook mogelijk vanaf Groningen Airport te vliegen,klik daarvoor hier. Privé chalets en appartementen, Åre Bjornen Bij en aan de pistes liggen tal van appartementen en chalets, vrijwel allemaal ski- in/ski-out, maar onderling allen verschillend qua grootte, uitrusting en inrichting. Åre Björnen ligt hoger halverwege de berg en tussen de pistes, waardoor de meeste accommodaties direct aan de skipistes liggen. Er zijn veel nieuw gebouwde accommodaties die zowel geschikt zijn voor kleine gezinnen als voor mensen die op zoek zijn naar veel bedden en grote ruimtes. Hier vindt u ook het bekroonde designhotel Copperhill Mountain Lodge. CHECK BESCHIKBAARHEID & PRIJS ONLINE Werkwijze online prijzen & boeken puntsgewijs Klik op deze pagina de blauwe button prijsopgave aan. U kiest de datum waarop u het chalet wil betrekken en geef de samenstelling van uw gezelschap aan. Klik op zoeken; u kunt het resultaat aanpassen d.m.v. een aantal filters. Voor detail informatie en fotos klikt u op meer info. Om de accommodatie te kiezen klikt u op kies en doorloopt u de rest van de boekingsprocedure. EUR 0.00 Meer informatie
>> meer lezen

Åre Tegefjäll Privé Chalets, Åre 2022/2023 (Thu, 23 Mar 2023)
Beleef het hipste skigebied van Zweden. Met meer dan 100 afdalingen in verschillende niveaus vindt u hier zelfs vijf off-piste afdalingen. De funparks in Åre zijn zeer geliefd onder de snowboarders. Voor de kleinsten zijn er maar liefst vijf skigebieden, waar ze zich elke dag prima kunnen vermaken. De langste afdaling is ruim zes kilometer. U stapt uit de lift op de top van de berg en alles wat u ziet is wit, de bomen zijn bedolven onder de sneeuw en de meren zijn bevroren; een geweldig uitzicht! Après-ski en gezellige restaurants zijn volop aanwezig. Een dag iets anders dan skiën? Ga dan op een onvergetelijke husky of sneeuwscooter safari. Vervoer U vliegt zaterdag vanaf Schiphol direct met Transavia naar Östersund/Åre Airport. Hiervandaan bent u in zon 70 transferminuten op uw bestemming. Parkeren op Groningen Airport is gratis, net als uw bagage tijdens de vlucht. Indien u dit bij boeking doorgeeft mag u zelfs een skiset (skis, stokken en skischoenen; maximaal 15 kilo) gratis meenemen. Het is ook mogelijk te vliegen vanaf Schiphol, klik daarvoor hier. Tegefjäll Duved en Tegefjäll liggen in het meest westelijke deel van Åredalen. Het tempo ligt lager en de pistes zijn lang, breed en goed geprepareerd. Het heeft een eigen treinstation en veel van onze accommodaties hier bieden extra waarde. Het pistenetwerk van Duved is verbonden met Tegefjäll en skibussen brengen je snel naar het centrum van Åre. In Duved en Tegefjäll zijn de meeste pistes rood of blauw. Twee stoeltjesliften brengen je naar de top en er zijn sleepliften tussen Duved en Tegefjäll. Grote delen van het skigebied liggen onder de boomgrens, wat het skiën en boarden ook bij wind of slecht zicht aangenaam maakt. Veel van de hellingen zijn breed en goed geschikt voor grote carvingbochten. Als het sneeuwt, biedt het gebied echt goed skiën door de bomen. Privé chalets & appartementen, Åre Tegfjäll Bij een verblijf in Tegefjäll zit je meestal in je eigen hut of appartement. De meeste liggen direct aan de skipistes, de prijs is lager dan in de rest van Åre en het gebied heeft een rustige en ontspannen sfeer. De accommodatie is onderling verschillend qua grootte, uitrusting en inrichting. CHECK BESCHIKBAARHEID & PRIJS ONLINE Werkwijze online prijzen & boeken puntsgewijs Klik op deze pagina de blauwe button prijsopgave aan. U kiest de datum waarop u het chalet wil betrekken en geef de samenstelling van uw gezelschap aan. Klik op zoeken; u kunt het resultaat aanpassen d.m.v. een aantal filters. Voor detail informatie en fotos klikt u op meer info. Om de accommodatie te kiezen klikt u op kies en doorloopt u de rest van de boekingsprocedure. Huskysafari Maak uw vakantie helemaal compleet met een avontuurlijke huskysafari! U kunt kiezen uit een safari van 40 minuten tot een uur, van 1,5 tot 2 uur of een 1/2 dag safari die zon 3 uur duurt. EUR 0.00 Meer informatie
>> meer lezen


Wintersport naar Zweden in Åre, het grootste skigebied van Zweden

Reactie schrijven

Commentaren: 0