· 

Wintersport naar Zweden in Åre, het grootste skigebied van Zweden

Wintersport naar Zweden in Åre, het grootste skigebied van Zweden

Bent u op zoek naar een bijzondere wintersportvakantie  dan is de plaats Åre in Zweden zeer aan te bevelen! Beleef het grootste skigebied van Zweden. Met meer dan 100 afdalingen in verschillende niveaus vindt u hier zelfs vijf off-piste afdalingen. De funparks in Åre zijn zeer geliefd onder de snowboarders. Voor de kleinsten zijn er maar liefst vijf skigebieden, waar ze zich elke dag prima kunnen vermaken. De langste afdaling is ruim zes kilometer. U stapt uit de lift op de top van de berg en alles wat u ziet is wit, de bomen zijn bedolven onder de sneeuw en de meren zijn bevroren; een geweldig uitzicht! Après-ski en gezellige restaurants zijn volop aanwezig.

Een dag iets anders dan skiën? Ga dan op een onvergetelijke husky of sneeuwscooter safari.

 

U vliegt vanaf Schiphol rechtstreeks naar Trondheim en vandaar rijdt u in minder dan 2 uur naar Åre met uw huurauto (ca. 130 km). U kunt ook kiezen voor een privétaxi.

 

Skigebied: Åre

 • Hoogte in meters: 1920 m
 • Sneeuwkanonnen: ja
 • Skibus: gratis met geldige skipas
 • Après-ski mogelijkheden: uitstekend
 • Wandelmogelijkheden: goed
 • Overig: huskysafari, sneeuwscooter-en paardrijtochten, paragliding, zipline, zwembaden, sleebaan en ijsvissen

LANGLAUFEN

 • Mogelijkheden: goed
 • Loipes: 300 km
 • Verlichte loipes: 15,5 km
 • Langlauf skihuur 6 dagen: SEK 780

KINDEREN

 • Kinderskischool 3 x 1,5 uur SEK 915 (3 t/m 15 jr.)
 • Kinderpistes: 8 kinderliften
 • Kinderactiviteiten: 3-8 jr. weekprogramma in Åre Björnen met kinder after-ski, filmmiddag etc. en activiteiten in Holiday Club
 • Skihuur 6 dagen: SEK 395 (set) 0 t/m 7 jr en SEK 750 (set) 8 t/m 15 jr.
 • Kinderskipas 6 dagen: t/m 7 jr. gratis indien ze helm dragen, 8 t/m 15 jr. SEK 1640
 • Iedereen heeft een SkiPass nodig a SEK 45 per persoon, ook de jongste kinderen.

Wintersport naar Zweden in Åre, het grootste skigebied van Zweden

SKIEN

 

Totaal aantal pistes: 100 •19 •39 •36 •6 off-piste: 5

Mogelijkheden beginners: uitstekend

Mogelijkheden gevorderden: uitstekend

Snowboard mogelijkheden: uitstekend

Pistes: 98 km

Verlichte pistes: 5

Aantal liften: 66 sleepliften, 15 stoeltjesliften en 2 gondelliften

Skipas 6 dagen: SEK 2080

Key Card: SEK 45

Skiles: 1 x 3 uur SEK 510 (groepsles)

Skihuur 6 dagen: SEK 940-1215 (set)

Snowboardhuur 6 dagen: SEK 1030 incl. schoenen

VERVOER

Aanvlieghaven: Trondheim

Transfer: per huurauto of privé/taxi, duur 2,5 uur

Åre is niet alleen erg populair als skibestemming, maar ook het grote aantal activiteiten die men hier zonder ski´s kan ondernemen. Het fraaie berglandschap is decor voor verschillende tochten met hondenslee en sneeuwscooters; er kan een adrenaline-kick worden gehaald hangend aan een zip-line en gezinnen met jonge kinderen beleven veel plezier in het zwembad van Holiday Club.

 

Aan accommodatie is in Åre geen gebrek. Vele appartementen en chalets, veelal privé eigendom van Zweedse wintersportliefhebbers, worden te huur aangeboden. Daarnaast zijn de hotel hier van hoge kwaliteit, Copperhill Mountain Lodge is zelfs een design hotel met internationale faam. Ook qua uitgaansgelegenheden, restaurants en winkels, hoeft men zich in Åre niet te vervelen. Een weetje: Åre is de plek waar het in de jaren 80 voor Peak Preformance ooit begon...

Wintersportvakanties in Oostenrijk naar Kirchberg

Een voorbeeld van een accommodatie in Egefjäll chalets, Åre.

 

Gezinnen met kinderen en liefhebbers van een gezellig verblijf in accommodaties met goede faciliteiten kunnen wij de Tegefjäll Chalets van harte aanbevelen. Tussen Åre en Duved ligt het pareltje Tegefjäll. Hier verblijft u in goede, degelijke accommodatie direct aan de pistes. Wat wilt u nog meer? Het skisysteem is gekoppeld met Duved waardoor u zich snel en gemakkelijk kunt verplaatsen. De skibus rijdt van ’s ochtends tot ’s avonds en neemt u mee naar het centrum van Åre en in Tegefjäll zelf vindt u een gezellig restaurant en een Skistar-shop.

 

Aantal bedden per chalet

Type A 4 bedden, 2 slaapkamers (40 m2)

Type B 6 bedden, 3 slaapkamers (55-57 m2)

 

Ligging

De chalets liggen verspreid in het familievriendelijke Tegefjäll. Gelegen tussen de pistes op max. 500 meter van de liften. Supermarkt op ca.3 km.   

 

Beschrijving type A, Övre Alpen

Alle chalets zijn individueel ingericht en hebben een woonkamer met zithoek met (bed)bank en tv. Er is een volledig ingerichte open keuken met 4-pits fornuis met oven en een magnetron. Verder zijn er twee slaapkamers met een stapelbed. Alle chalets beschikken over een badkamer met douche, toilet en sauna. Aparte droogkast t.b.v. de skikleding. Internet tegen betaling.

 

Beschrijving type B, Nedre Alpen

Alle chalets zijn individueel ingericht en hebben een woonkamer met zithoek met (bed)bank, tv en sommige met open haard. Er is een volledig ingerichte open keuken met 4-pits fornuis met oven en een magnetron. Verder zijn er twee slaapkamers met een stapelbed en één slaapkamer met een stapelbed of kingsize bed. Alle chalets beschikken over een badkamer met douche, toilet en sauna. Aparte droogkast t.b.v. de skikleding. Internet tegen betaling.

 

Privé-taxi of Autohuur

U kunt zelf bepalen hoe u vanaf reist vanaf Trondheim Airport naar de accommodatie en v.v. Dat kan namelijk per privé-taxi nemen, maar het is ook mogelijk om gedurende uw vakantie een auto te huren. Deze kunt u afhalen en inleveren op de luchthaven. Een voordeel is dat u dan op eigen gelegenheid naar uw verblijf kunt rijden. Bovendien biedt dit u de vrijheid om de omgeving zelf te verkennen. De prijs van de verschillende autocategorieën kunt u via de online prijsopgave opvragen.

 

 

 Prijzen Vanaf: 449,00 €

 

Voor beschikbaarheid klik hier!

RSS productfeed

Brunkulla Appartementen, Åre 2023/2024 (za, 30 sep 2023)
Centraal in Åre wonen, niet ver van het centrum en de skiliften? Dan zijn de Brunkulla Appartementen wat je zoekt! De Brunkulla Appartementen liggen op 600 meter van het dorpsplein van Åre, precies tussen de grote gondel en de VM8 gondel/stoeltjeslift. Met 2 slaapkamers en een eigen sauna een perfecte verblijfsplaats voor een gezin. We vliegen zaterdag vanaf Schiphol direct met KLM naar Trondheim Airport. Hiervandaan brengen wij je in zo’n 2 uur naar de bestemming met een comfortabele transfer. Bagage tijdens de vlucht is inbegrepen. Brunkulla Appartementen, Åre dorp Brunkulla Appartementen liggen op loopafstand van de skiliften en het gezellige dorpsplein van Åre. De units zijn ideaal voor families. Een keertje uit eten of even een middagje winkelen, dan ligt het centrum van Åre op loopafstand. De woonkamer heeft een sofa en fauteuil, flatscreen televisie, een eetgroep en een ’frans’-balkon. Er is een open keuken met een 4-pits elektrisch fornuis en oven, koelkast met vriesgedeelte, vaatwasser, koffieapparaat, waterkoker en magnetron. Er zijn 2 slaapkamers, waarvan één met een tweepersoonsbed (kunnen evt. los van elkaar) en een slaapkamer met een familie-stapelbed (120cm breed onderbed). Er is een badkamer met douche, toilet en sauna. Verder een droogkast voor de skikleding, een handige skischoenen-droger en een aparte berging voor de ski’s. De 5-kamer appartementen hebben twee extra slaapkamers, waarvan één met dubbel bed en de ander een stapelbed. Tevens is er een tweede badkamer met douche en toilet. Verblijf is o.b.v. logies en inclusief eindschoonmaak, handdoeken en bedlinnen. Aantal bedden per appartement 4 Bedden, 2 slaapkamers (50m2) 8 Bedden, 4 slaapkamers (80m2) Ligging Brunkulla Appartementen liggen op loopafstand van de skiliften en het gezellige dorpsplein van Åre. De units zijn ideaal voor families en bevinden zich dicht bij een Skistarshop, supermarkt en bakkerij. Er is ook een restaurant en een populaire nachtclub in het centrum van het gebied. EUR 0.00 Meer informatie
>> meer lezen

Fjällgården Hotel, Åre 2023/2024 (Sat, 30 Sep 2023)
De skivakantie in Åre krijgt een extra dimensie wanneer u kiest voor het Fjällgården Hotel. Fjällgården Hotel is niet alleen een gezellig verblijf aan de pistes, maar heeft een vrij uitzicht over het dorp Åre en de omliggende bergen. Naast het hotel ligt de bergtrein van Åre, dus je staat in mum van tijd in het gezellige centrum. We vliegen zaterdag vanaf Schiphol direct met KLM naar Trondheim Airport. Hiervandaan brengen wij je in zo’n 2 uur naar de bestemming met een comfortabele transfer. Bagage tijdens de vlucht is inbegrepen. Fjällgården Hotel, Åre Een klassiek ski-in/ski- out hotel met prachtig uitzicht over het Åremeer, het dorp Åre en de omliggende bergen. Gezien de ligging tussen de pistes is het hotel ook een populaire plek voor de after-ski. Ligging Het hotel is gelegen aan de pistes in een bosrijk gebied halverwege de berg, op ongeveer 2 km rijden van het centrum van Åre. Naast het hotel ligt het bergstation van Åre bergbaan, in 7 minuten brengt het bergtreintje je naar het centrum van Åre. Faciliteiten Fjällgården beschikt over 62 kamers en twee restaurants. In de sfeervolle lounge kunt je heerlijk bij de open haard zitten. Wil je nog meer ontspannen, dan kunt je terecht in de relax-afdeling voor een massage of een bezoek aan de sauna en het stoombad. Fjällgården staat bekend om de gezellige après-ski in de bar. Beschrijving accommodatie De 2-persoonskamers (12 m2) zijn voorzien van twee Hästens bedden, een flatscreen tv en draadloos internet. Badkamer met douche en toilet. De Deluxe 2-persoonskamers (19-25 m2) zijn ruimer en hebben aanvullend twee sofabedden (80x200cm) en een fantastisch uitzicht over het dorp. Ruimere badkamer met douche en toilet. De 2- kamer etage minisuites (20 m2) beschikken over een slaapkamer boven met een groot 2-persoonsbed en televisie. Op de beneden verdieping bevind zich een woonkamer met televisie en slaapsofa. Badkamer met douche & toilet. Sommige suites beschikken over een balkon. (deze kamers zijn uitsluitend op aanvraag te reserveren) EUR 0.00 Meer informatie
>> meer lezen


Wintersport naar Zweden in Åre, het grootste skigebied van Zweden

Reactie schrijven

Commentaren: 0