· 

Lang weekend of midweek skiën in Sauerland

Lang weekend of midweek skiën in Sauerland
Lang weekend of midweek skiën in Sauerland

Even er op uit en een lang weekend of een midweek skiën net over de grens, in Sauerland, kijk dan snel hier Eerst even checken of er wel sneeuw ligt natuurlijk! 

 

Het skigebied Winterberg staat bekend als sneeuwzeker. De sneeuwhoogtes liggen tijdens het seizoen tussen 25 en 125 centimeter. En als het eens niet sneeuwt, zorgen moderne sneeuwkanonnen ervoor dat wintersport in het gehele skigebied van december tot maart mogelijk is. 360 sneeuwkanonnen zorgen dan voor onbezorgd skiplezier op 26 km pistes. ’s Avonds en ’s nachts worden de pistes door grote walsen geprepareerd zodat de omstandigheden de volgende dag weer ideaal zijn. Winterberg heeft niet alleen sneeuw te bieden: gemiddeld drie zonuren per dag van december tot februari alsmede vier in maart zorgen voor een buitengewoon natuurlijke belevenis met bergen, zon en sneeuw. Op veel hellingen in het wintersportgebied is dankzij verlichting winterplezier tot in de late avonduren mogelijk.

 

Het aanbod in het skigebied Winterberg overtuigt ook onze experts. Ze geven de onderdelen “Liften & banen” en “Sneeuwzekerheid” in de beoordelingscriteria vier respectievelijk drie van vijf sterren.

 


Een greep uit het aanbod in Sauerland, Landhotel Altastenberg

 

Landhotel Altastenberg is een degelijk familiehotel op slechts 100 meter van de skipistes. In dit nostalgische hotel heerst een gezellige sfeer, waardoor je je meteen thuis zult voelen. De ruime kamers zijn modern ingericht en bieden je naast alle comfort ook een prachtig uitzicht op de besneeuwde bergtoppen.

In het restaurant geniet je van een heerlijk buffet met regionale streekgerechten, waar de populaire bratwurst en kartoffelsalat regelmatig voorbij zullen komen. Wanneer je na het diner nog zin hebt in een drankje kun je in de gezellige stube van het hotel het glas nog even heffen.

Faciliteiten

Algemene faciliteiten

Officiële classificatie: zonder classificatie

totaal aantal kamers: 39

receptie

ontbijtruimte

parkeerterrein

huisdieren niet toegestaan

babybedje: voor deelnemers met leeftijd t/m 1 jaar bij de reissom inbegrepen (op te geven bij reservering)

wi-fi op de kamer: gratis

plaats op parkeerterrein: gratis

 

Verplichte bijkomende kosten

toeristenbelasting: voor deelnemers met leeftijd vanaf 16 jaar circa 2,45 € per persoon per nacht (ter plekke te betalen, verplicht)

Restaurants/bars

eetgelegenheden: restaurant, à-la-carterestaurant

drinkgelegenheden: bar

 

Kamertypes

1-persoonskamer

geschikt voor 1 persoon

2-persoonskamer algemeen

geschikt voor 2 personen

familiekamer

geschikt voor 4 tot 6 personen

Verzorging

Logies/ontbijt

Halfpension

 




INBEGREPEN SERVICES

  • Overnachting zoals geboekt
  • Verzorging zoals geboekt

Handig om te weten

 

* Inchecken kan tot 18.00. Kom je na 18.00 aan, neem dan contact op met het hotel.

 

 

Voor andere onderkomens in Sauerland kijk hier!



Lang weekend of midweek skiën in Sauerland

Reactie schrijven

Commentaren: 0