· 

Rondreis voor Singles Italië naar o.a.Lugano, het Lago Maggiore, Como, Milaan en het Gardameer

Rondreis voor Singles Italië naar o.a.Lugano, het Lago Maggiore, Como, Milaan en het Gardameer

Bent u op zoek naar een rondreis ✅ voor Singles Italië naar o.a.Lugano, het Lago Maggiore, Como, Milaan en het Gardameer dan hebben wij voor u een hele mooie aanbieding gevonden met momenteel kortingsacties!  

Door 141 gasten beoordeeld met een 8.3  Erg goed

 

Singlereis Noord-Italië, meren & prachtsteden

 

De mooiste meren van Europa liggen in Italië! Want zeg nu zelf, wie kent er nu niet het Lago Maggiore, Comomeer en Gardameer? En dat deze meren zo populair zijn is niet zo verwonderlijk. Vanaf de oevers heb je prachtig zicht op grillige gletsjers, bossen en wijnhellingen. Aan de meren vind je schilderachtige stadjes met door palmbomen omzoomde boulevards, kastelen en villa's met majestueuze tuinen, waar azalea's en rododendrons weelderig bloeien. We combineren de pracht van deze meren met modestad Milaan, het Verona van Romeo en Julia en het tot de verbeelding sprekende Venetië. Steden van wereldformaat!

Rondreis voor Singles Italië naar o.a.Lugano, het Lago Maggiore, Como, Milaan en het Gardameer

Dagprogramma

 

Donderdag • heenreis

Via diverse opstapplaatsen en het wisselpunt in Asten rijden we naar het zuiden van Duitsland of Frankrijk voor het diner en de overnachting.

 

Rondreis voor Singles Italië naar o.a.Lugano, het Lago Maggiore, Como, Milaan en het Gardameer

 

Vrijdag • verder naar Italië met stop in Lugano

 

Op weg naar ons hotel in Italië maken we een stop in Lugano aan het gelijknamige meer. De kronkelige straatjes met terrasjes en fruitstalletjes brengen je zeker in mediterrane sfeer!

Rondreis voor Singles Italië naar o.a.Lugano, het Lago Maggiore, Como, Milaan en het Gardameer

Zaterdag • Lago Maggiore

 

Vandaag is het genieten van een mooie tocht naar het Lago Maggiore, misschien wel het bekendste meer van Europa. De charme van dit meer is in de eerste plaats te danken aan het prachtige bergdecor waardoor het grootste deel wordt omringd. We nemen zeker een kijkje in Stresa, één van de meest interessante plaatsjes aan dit meer. Liefhebbers krijgen de kans het eilandje Isola Bella met een bezoekje te vereren (kosten voor de boot en bezoek kasteel niet inbegrepen ca. € 30 p.p., ter plaatse te voldoen). Vervolgens nemen we de mooie panoramaroute langs het Varesemeer om terug te keren naar ons hotel.

Zondag • Comomeer met bezoek Como en Bellagio

 

Het volgende meer dat we bewonderen is het Comomeer. Het eerste plaatsje dat we aandoen is Como. Geniet van de schoonheid van Como tijdens een wandeling over de promenade langs het meer. Hierbij zie je het haventje en de Volta Tempel. Aansluitend nemen we in Cadenabbia de boot naar de chique badplaats Bellagio. Door de fraaie ligging en de goed bewaard gebleven authentieke sfeer wordt het ook wel 'de Parel van het Comomeer' genoemd. Na wat vrije uurtjes brengt de boot ons naar Varenna, vanwaar we langs de oever naar het stadje Lecco rijden. Wandel over de levendige boulevard, pik een terrasje of ga lekker winkelen (kosten boottochten ca. € 10 p.p.).

Maandag • vrij of optioneel naar Milaan

 

Vrije dag of optionele dagexcursie naar Milaan (vooraf te boeken, € 29 per persoon, ter plaatse € 32 per persoon). Velen denken dat Milaan een grijze stad is. Maar niets is minder waar! In deze stad draait niet alles om het zakenleven, voetbal en mode, maar er zijn ook zoveel mooie cultuurschatten te bewonderen. Neem nu bijvoorbeeld de Duomo, één van de grootste kathedralen ter wereld. Het opvallendste onderdeel van het gebouw is het dak, getooid met 135 spitsen en ontelbare standbeelden en waterspuwers. Het is ook zeer de moeite waard een kijkje te nemen in de schitterende overdekte winkelgalerij Galleria Vittorio Emanuele II, met winkels van bekende ontwerpers als Valentino, Gucci en Prada. In de namiddag bezoeken we de Milaanse volkswijk Brera met de vele barretjes en galeries. Je krijgt hier een heel andere, maar even zo indrukwekkende kant van deze grote stad te zien! Minimum aantal deelnemers: 20.

Dinsdag • via het Gardameer en Verona naar Abano Terme

 

We verhuizen vandaag naar een ander hotel, dus checken we uit bij Hotel Ventolosa. We bezoeken in de ochtend Sirmione. Dit stadje heeft een unieke ligging, op een smal schiereiland, dat vier kilometer het Gardameer insteekt. De historische binnenstad is autovrij en kan alleen bereikt worden via de voetgangersbrug. Aan het begin van de stad ligt de indrukwekkende waterburcht van de Scaligeri, met kantelen, ophaalbruggen, schietgaten en valhekken. Op het uiterste puntje van het schiereiland bevinden zich de Grotta di Catullo, de resten van een Romeinse villa. Vanuit de hoger gelegen olijfboomgaard die bij dit complex hoort, heb je een prachtig uitzicht op het Gardameer. Even genoeg van al het geslenter? Neem dan zeker een Italiaans ijsje in één van de vele specialiteitenzaakjes in het centrum. Nergens anders zijn ze zo lekker als hier! In de middag bezoeken we Verona. Verona verwelkomt al meer dan 2000 jaar vele bezoekers binnen haar poorten. En niet zonder reden: naast het genieten van opera's in de Romeinse Arena, is het hier heerlijk wandelen langs de rivier en het middeleeuwse kasteel van de eens machtige heren van Verona. Vandaag is het de beurt aan jou om deze stad te beleven! Ga op de foto bij het beroemde balkonnetje van Romeo & Julia. Ook een bezoek aan de San Zeno Maggiore is aan te bevelen; dit is de rijkst gedecoreerde kerk van Noord-Italië. Inchecken en diner in hotel Alexander Palace.

Woensdag • vrije dag

 

Vrije dag. Ga samen op verkenning door het gezellige stadje Abano Terme of geniet van de wellness en zwembaden van het hotel. Per openbaar vervoer naar Padua is ook een mogelijkheid.

Donderdag • vrije dag of optioneel Venetië

 

Vrije dag of optioneel naar Venetië, de stad van de gondels en dus van het water. Langs de Canal Grande, de ader van de stad, vind je de mooiste palazzi en kerken. Het unieke Venetië dateert uit 421 en is gebouwd op meer dan 118 eilandjes. Rond het jaar 1000 was Venetië één van de belangrijkste grootmachten ter wereld en ook de eeuwen daarna was het een zeer belangrijk handelscentrum. Hart van de stad is natuurlijk het San Marcoplein met de Dom. Uiteraard besteden we aandacht aan deze Dom met de vele bijgebouwen, zoals de Capella Zen, het Baptisterium en de Tesoro, één van de belangrijkste schatkamers in de westerse wereld. De stad telt nog een groot aantal (min of meer verborgen) maar zeer bezienswaardige kerken. Ook het beroemde Dogenpaleis en enkele van de talloze bruggen die de eilandjes met elkaar verbinden (zoals de Rialtobrug) komen aan bod.

 

De kosten voor deze optionele dagtocht zijn € 35 p.p. bij boeking vooraf. Ter plaatse betaal je € 38 p.p.

Vrijdag • terugreis

 

Na het ontbijt beginnen we aan het eerste deel van onze terugreis naar Nederland. We dineren en overnachten in Zuid-Duitsland of Frankrijk.

 

 

Zaterdag • aankomst in Nederland

Helaas zit deze mooie reis er alweer op. Via ons wisselpunt in Asten, waar we samen nog van een Brabantse koffietafel zullen genieten, brengen we je weer terug naar de opstapplaats. Het einde van een reis vol hoogtepunten, waar je nog vaak met plezier aan zult terugdenken. Wie weet tot ziens op een van onze vele andere singlereizen!

Ontmoet

Ontmoet hiken singles

 

Leer medereizigers kennen en inspireer elkaar

Ontmoet is een website waar je de reisgenoten voorafgaand aan jouw groepsreis kunt ontmoeten. Hier kan je elkaar alvast een beetje leren kennen, van gedachten wisselen over de reis of bijvoorbeeld afspreken om samen te reizen.

 

 

Zijn er al reacties op deze reis?

Op Ontmoet kies je eerst bij de reis een van de vertrekdata. Je ziet dan gelijk of er al reacties zijn van medereizigers waarop je kan reageren of dat je zelf een eerste bericht wilt plaatsen. Let wel op met het uitwisselen van gegevens. Ontmoet is namelijk voor iedereen toegankelijk zodat reizigers die nog niet geboekt hebben ook mee kunnen praten.

 

Ga snel naar deze reis op Ontmoet en neem alvast een voorproefje op je vakantie!

 

Voor wie zijn deze reizen bedoeld?

 

Singlereizen zijn bedoeld voor singles, die graag op een ongedwongen en gezellige manier, maar niet alleen op vakantie willen. Of je nu 30-, 40-, 50- of 60-plusser bent, wij hebben altijd een geschikte reis voor je. Wist je trouwens dat je in de prijstabel heel gemakkelijk de groepssamenstelling van een reis kunt zien? Zo weet je voordat je boekt uit hoeveel mannen of vrouwen de groep bestaat en wat de leeftijdsverdeling is.

 

Uitgangspunt van onze vakanties zijn een scherpe prijs, ongedwongen sfeer en een breed aanbod excursies en mogelijkheden ter plaatse. Onze reisleiding en lokale gidsen organiseren tal van excursies en/of activiteiten waaraan je gezamenlijk deel kunt nemen. Natuurlijk ben je geheel vrij om zelf of met andere deelnemers iets te ondernemen.

 

Wellicht overbodig, maar onze singlereizen zijn uitsluitend bedoeld voor alleengaanden. Stellen mogen dus niet samen mee op reis, maar eventueel wel een van beiden als bijvoorbeeld de een wel graag op reis gaat maar de ander niet. Ook zijn bijvoorbeeld alleenstaande vrienden of vriendinnen, die samen een reis willen maken, van harte welkom.

Prijzen vanaf 669 per persoon

 

Meer info en of reserveren kijk hier!!

 

 

 

 

Voor meer single reizen kijk hier!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rondreis voor Singles Italië naar o.a.Lugano, het Lago Maggiore, Como, Milaan en het Gardameer

Reactie schrijven

Commentaren: 0