· 

Activiteiten in Limburg

Golf Maasduinen

 

Limburg is een provincie waar er volop mogelijkheden zijn om je helemaal uit te leven. Er is voor iedereen wat te doen. Wij hebben geprobeerd de activiteiten voor u te verzamelen. Mocht u ook een activiteit hebben die wij nog niet hebben, geef dat dan aan ons door dan kunnen wij ook dat op deze site zetten!

Safari's, Avonturenpark,klimpark, varen met een RIB boot als de mariniers, Western weekend, Paardrijden, vissen te veel om op te noemen!


Jeep Safari's Ook bij slecht weer!

 

Zin in een avontuurlijke rit met uw team? In onze terreinauto's met cabriodak volgt U onze ervaren gids door de prachtige natuur in de omgeving! Ook hebben we een eigen terrein met water- en modderbak dat we regelmatig bezoeken. Kijk maar eens naar deze video!

Voor alle leeftijden geschikt en iedereen met een rijbewijs mag zelf rijden!

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor Wandelroutes en Fietstochten rond Arcen Limburg kijk hier!

 

Fun en avontuur bij klimpark Fun Forest Venlo-Tegelen!

 

Klimpark Fun Forest Venlo-Tegelen: fun en avontuur in het bos voor gezinnen, scholen en bedrijven ! Beleef outdoor & adventure in de vrije natuur.

Een klimpark of klimbos is een bos vol avonturen dat net even anders is. Op 2 hectare zijn ongeveer 120 klimonderdelen in de bomen geplaatst. Klimpark Fun Forest heeft 8 verschillende klimparcoursen die zich op 1,5 tot 14 meter hoogte in levende bomen bevinden.

Er wachten hier op jou nieuwe perspectieven, verrassende opgaven en spannende uitdagingen. Klimpark Fun Forest is geschikt voor jong en oud, voor gezinnen, scholen en ook voor bedrijven.

 

Klimpark Fun Forest biedt een actieve, avontuurlijke en sportieve beleving in het bos aan gezinnen, scholen en bedrijven.

Fun Forest, voor kleine en grote apen!

Western vrienden

 

Veertig jaar geleden kwamen een aantal schutters in het gewone burgertenue aan op de Bergsteeg en zetten ze, enigszins voorzichtig om zich heen kijkend een Stetson op om deel te nemen aan het eerste Westernweekend.

Hoeveel is er niet veranderd in die afgelopen jaren: van hout en kolengestookte kachels naar centrale verwarming, magnetrons, vaatwassers en wat al niet meer.

Wat er niet is veranderd is de sfeer op het weekend en de kameraadschap tussen de deelnemers. 

Uiteraard zijn jullie weer van herte welkom op het 40ste Western Weekend op onze overdekte schietbaan. Wij zijn er inmiddels aan gewend en hoewel we nog regelmatig terugdenken aan die goeie ouwe tijd, beseffen we dat we als we vooruit willen komen we ook vooruit moeten kijken.

Dat we al veertig jaar een mooi weekend hebben komt mogelijk ook doordat we luisteren naar onze gasten en daar waar mogelijk de raadgevingen en adviezen opvolgen.

Zo staat de catering weer op de oude plek en hebben we de vrije klasse weer wat vrijer gemaakt: Stutzen zijn nu ook toegestaan.

Verder hebben we op zaterdag -en zondagmiddag weer een wedstrijd voor kanonniers gepland.

Ook worden op zaterdag -en zondagmiddag weer diverse duels beslecht en staat er op zaterdagmiddag weer de bekende Trapper Trail op het programma.

De camping is, net als vorig jaar, een mooi grasveld en we hebben tussen de camping en schietbaan weer douchecabines staan.

Als u de douches en toiletten gebruikt zoals thuis wordt het weekend nog mooier als vorig jaar.....

Ruitersportcentrum Seurenheide

 

Ruitersportcentrum Seurenheide is gelegen in Well, tussen Venlo en Nijmegen. Zowel met eigen als openbaar vervoer is het bedrijf gemakkelijk te bereiken. Mensen die ons bedrijf willen bezoeken om zich uitgebreider te oriënteren of om een les bij te wonen zijn van harte welkom! Wij adviseren U wel eerst even telefonisch contact op te nemen, zodat er in overleg een geschikt tijdstip kan worden gekozen en een van onze personeelsleden U uitgebreid te woord kan staan. 

Ruitersportcentrum Seurenheide is een veelzijdig bedrijf; het is opgebouwd uit 3 gedeelten:

- Manege voor valide en minder valide ruiters en amazones.

- De pensionstalling.

- De africhtings-en wedstrijdstal.

Verder organiseren we regelmatig speciale lessen en evenementen.

Wedstrijden en evenementen

Op het bedrijf worden regelmatig KNHS-wedstrijden, cursussen en evenementen georganiseerd. In de zomermaanden zijn er ponykampen, extra buitenritten en een groot evenement in de maand juli.

Welkom in de winterse wereld van Break Out Evenementen!

 

Wij gaan deze winter knallen met een aantal nieuwe uitdagende winteractiviteiten voor bedrijven, verenigingen, scholen en vrienden- of familiegroepen! Dat wordt intenst genieten, gezellig samen zijn, lekker eten en natuurlijk iets actiefs. Bij ons kiest u het beste idee voor een uitje in winterse sfeer. Wind, regen, sneeuw en kou zorgen voor extra beleving. Met onze twee horecagelegenheden en een eigen terrein van meer dan 5 ha kunnen wij nagenoeg iedere groep een leuk uitje bezorgen.

Ons activiteitenaanbod varieert van sportief tot creatief en van ruig tot speels. Break Out biedt ook in de winterperiode een scala aan themafeesten en gezellige avondprogramma's. Ook voor overnachtingen kunt u bij ons terecht.

Wij bieden u programma's op maat. Geef ons uw wensen door, zodat het uitstapje precies bij u past. Een hapje en een drankje kunnen naar wens worden gemaakt in onze zeer diverse keuken. Ook in de winterperiode staan wij voor u klaar, wat te denken van onze winterbrochure?

Raften

Veel mensen hebben al eens in een kano gevaren. Raften wordt niet zo vaak gedaan. Nederland is ook niet echt het land om lekker te raften. Break Out heeft voor u een geheel eigentijdsprogramma gemaakt met de raft. De deelnemers worden dan ook gegarandeerd nat. Wij gaan namelijk de boot van zowel beneden als boven bewonderen. Een leuke combinatie hierbij is vlotvaren of kanovaren.

 

Golf Maasduinen

Tussen Arcen en Wellerlooi ligt een zeer toegankelijke, gastvrije en laagdrempelige golfbaan. Golfbaan Maasduinen heeft negen prachtige holes. De holes, par 3 en par 4, zijn gevarieerd met bunkers en waterpartijen, waardoor alle negen holes van Maasduinen een grote uitdaging blijken te zijn voor iedere golfer.

 

De baan heeft de NGF-D-status.  Greenfeespelers (minimaal handicap 54), maar ook spelers met baanpermissie zijn bij ons welkom. Met een voordelige dagkaart kan een hele dag onbeperkt worden gespeeld. Daarnaast biedt de baan (gratis) oefenfaciliteiten en een gezellig clubhuis met terras.

 

U vindt ons aan de Verlengde Roobeekweg 4A, 5944 NR  Arcen.

Vissen

 

H.S.V. "de Brasem" te Arcen is opgericht in 1949 door enkele enthousiaste hengelaars. Heden hebben we een ledenaantal van ongeveer 215 personen, zowel Arcenaren als vissers uit naburige plaatsen.

De vereniging heeft een eigen visplas, genaamd " 't Grenswater". Zoals de naam al zegt, het viswater ligt aan de grens, in het "Dorperheide" gebied. 's Zomers wordt door campinggasten veelvuldig gebruik gemaakt van deze voorziening.

Links sportief in Limburg overig:

Hierbij een opsomming van diverse websites die u meer informatie geven over mogelijkheden die Arcen (en directe omgeving) te bieden hebben.

Helaas hebben niet alle aanbieders een website, of is deze niet bij ons bekend.

Bij elke Link staat in welke talen de Website te raadplegen is. NL en/of DE
Als er een achter een Link staat, dan is deze gelegenheid (geheel of gedeeltelijk) aangepast voor minder validen. 
www.arcenevents.nl (arrangementen, activiteiten, workshops etc. Arcen) NL / DE
www.lemmentweewielers.nl (fiets-, tandem- en stepverhuur, Arcen) NL / DE
www.hertogjanproeverij.nl ((fiets)arrangementen, straatgolf etc., Arcen) NL


www.wasserstraelen.de (binnenzwembad, Duitsland Straelen) DE 
www.waldfreibad-walbeck.de (buitenzwembad, Duitsland Walbeck) NL / DE 
www.blauelagune.de (buitenzwembad, Duitsland Wachtendonk) NL / DE

www.taurusworld.nl (laserschieten en bowlen, Velden) NL 

www.equipegolf.nl (golfbaan, Grubbenvorst) NL 
www.degolfhorst.nl (golfbaan, Horst) NL 
www.tc-arcen.nl (tennisvereniging, Arcen) NL

www.oppedrakebaek.nl/ (Indoor visvijver, Reuver) NL 
www.eisstadion.de (indoor ijsbaan, Duitsland Grefrath) DE

 

www.rolstoelroute.nl (wandelroutes, Arcen e.o.) NL
www.pieterpad.nl (wandelroute) NL
www.grenzenlos-radfahren.com (fietsroute, Nederland/Duitsland) NL / DE
www.niederrhein-tourismus.de/(fietsroute, Duitsland) NL / DE 
www.aspergefietsvierdaagsearcen.nl (fietsroute, Arcen) NL 
www.toeractief.nl (wandel en fietsroutes, heel Nederland) NL 
www.fietsen.123.nl (knooppunt fietsroutes, heel Nederland) NL 
www.nordicwalking.nl (Arcen e.o.) NL

Activiteiten in Limburg

Reactie schrijven

Commentaren: 0